2019. december 6. // Miklós névnap

Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen

A Jutasi úti lakótelepen működő oktatási és köznevelési intézmények részére összehívott kerekasztal első ülését csütörtök este tartották az Agórában.

A Dózsavárosi Tanács mintájára a Jutasi úti lakótelepen működő óvodák, bölcsődék, általános iskolák (Deák, Báthory), középiskolák (Séf, Jendrassik-Venesz) és a Hittudományi Főiskola vezetőivel, valamint Porga Gyula polgármesterrel és Pálinkás Roland önkormányzati képviselővel tartotta meg első ülését az új városrészi kerekasztal. A kerekasztal célja, hogy olyan problémákról beszélgessenek, és találjanak megoldásokat, amelyek mindegyik intézményt érintik a lakótelepen.

„Ezek az intézmények azok, amelyek végig kísérik a gyerekek első 20 évét, ezért a vezetők véleményét kérdeztük meg, hogy miként látják azokat a lehetőségeket, amelyeket még nem sikerült megvalósítania a városnak”- mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Pálinkás Roland. A kerekasztalnak sikerült megállapodnia abban, hogy évente kétszer összeülnek, a következő találkozót 2020 márciusában tartják.

Az első ülésen többek közt szó volt a Táborállás parkba tervezett, egy, a lakótelepen élők által díszíthető „mindenki karácsonyfája” felállításáról is, mely az egymást erősítő lokálpatrióta szellemet igyekszik népszerűsíteni. Utóbbi elképzelésbe illik bele az a terv is, hogy a fa mellé kifejezetten a Jutasi útiaknak szerveznének programokat advent idejére.

Nemrég a Cholnoky lakótelepen alakult új fórum:

Kapcsolódó cikk
Új fórum a Cholnokyért
A Dózsavárosi Tanács mintájára a Cholnokyvárosban is fórum alakult a helyi intézmények és civil szervezetek összefogására.
Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Elkezdődött a vörösiszapper másodfokú tárgyalása csütörtökön a Győri Ítélőtáblán, amelyen a másodrendű vádlott védője a Győri Törvényszék megismételt elsőfokú ítéletének abszolút hatályon kívül helyezését vagy módosítását kérte.
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
A csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester számolt be az idén Veszprémben megvalósult fásításokról.
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Új történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.
Fiatal kutatókat díjaztak
Fiatal kutatókat díjaztak
Szerda este tartotta a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága plenáris ülését, Fiatal Kutatók Fóruma címmel, ahol díjátadással egybekötött előadássorozatot tartottak.
Virágzó állatkert, zöldülő város
Virágzó állatkert, zöldülő város
Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt öt évben közel hatezer fa, valamint cserje ültetésével járulhatott hozzá a Veszprémi Állatkert a megyeszékhely zöld stratégiájához – hangsúlyozta a park igazgatója, Török László a faültetéssel egybekötött szerda délutáni sajtótájékoztatón.
2019. december 6. // Miklós névnap