2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen

A Jutasi úti lakótelepen működő oktatási és köznevelési intézmények részére összehívott kerekasztal első ülését csütörtök este tartották az Agórában.

A Dózsavárosi Tanács mintájára a Jutasi úti lakótelepen működő óvodák, bölcsődék, általános iskolák (Deák, Báthory), középiskolák (Séf, Jendrassik-Venesz) és a Hittudományi Főiskola vezetőivel, valamint Porga Gyula polgármesterrel és Pálinkás Roland önkormányzati képviselővel tartotta meg első ülését az új városrészi kerekasztal. A kerekasztal célja, hogy olyan problémákról beszélgessenek, és találjanak megoldásokat, amelyek mindegyik intézményt érintik a lakótelepen.

„Ezek az intézmények azok, amelyek végig kísérik a gyerekek első 20 évét, ezért a vezetők véleményét kérdeztük meg, hogy miként látják azokat a lehetőségeket, amelyeket még nem sikerült megvalósítania a városnak”- mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Pálinkás Roland. A kerekasztalnak sikerült megállapodnia abban, hogy évente kétszer összeülnek, a következő találkozót 2020 márciusában tartják.

Az első ülésen többek közt szó volt a Táborállás parkba tervezett, egy, a lakótelepen élők által díszíthető „mindenki karácsonyfája” felállításáról is, mely az egymást erősítő lokálpatrióta szellemet igyekszik népszerűsíteni. Utóbbi elképzelésbe illik bele az a terv is, hogy a fa mellé kifejezetten a Jutasi útiaknak szerveznének programokat advent idejére.

Nemrég a Cholnoky lakótelepen alakult új fórum:

Kapcsolódó cikk
Új fórum a Cholnokyért
A Dózsavárosi Tanács mintájára a Cholnokyvárosban is fórum alakult a helyi intézmények és civil szervezetek összefogására.
Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
Az első utcazenész már megérkezett
Az első utcazenész már megérkezett
Elkészült Kolodko Mihály gerilla szobrászművész második, Veszprémbe tervezett miniszobra: az utcazenészt formázó figura a Kossuth utca alján kapott helyet.
2020. augusztus 9. // Emőd névnap