2020. március 31. // Árpád névnap

Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen

A Jutasi úti lakótelepen működő oktatási és köznevelési intézmények részére összehívott kerekasztal első ülését csütörtök este tartották az Agórában.

A Dózsavárosi Tanács mintájára a Jutasi úti lakótelepen működő óvodák, bölcsődék, általános iskolák (Deák, Báthory), középiskolák (Séf, Jendrassik-Venesz) és a Hittudományi Főiskola vezetőivel, valamint Porga Gyula polgármesterrel és Pálinkás Roland önkormányzati képviselővel tartotta meg első ülését az új városrészi kerekasztal. A kerekasztal célja, hogy olyan problémákról beszélgessenek, és találjanak megoldásokat, amelyek mindegyik intézményt érintik a lakótelepen.

„Ezek az intézmények azok, amelyek végig kísérik a gyerekek első 20 évét, ezért a vezetők véleményét kérdeztük meg, hogy miként látják azokat a lehetőségeket, amelyeket még nem sikerült megvalósítania a városnak”- mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Pálinkás Roland. A kerekasztalnak sikerült megállapodnia abban, hogy évente kétszer összeülnek, a következő találkozót 2020 márciusában tartják.

Az első ülésen többek közt szó volt a Táborállás parkba tervezett, egy, a lakótelepen élők által díszíthető „mindenki karácsonyfája” felállításáról is, mely az egymást erősítő lokálpatrióta szellemet igyekszik népszerűsíteni. Utóbbi elképzelésbe illik bele az a terv is, hogy a fa mellé kifejezetten a Jutasi útiaknak szerveznének programokat advent idejére.

Nemrég a Cholnoky lakótelepen alakult új fórum:

Kapcsolódó cikk
Új fórum a Cholnokyért
A Dózsavárosi Tanács mintájára a Cholnokyvárosban is fórum alakult a helyi intézmények és civil szervezetek összefogására.
Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Videóklip-sztárok lettek a Deák iskola tanulói
Videóklip-sztárok lettek a Deák iskola tanulói
Veszprémben a Deák Ferenc Általános Iskola udvarán forgatta az Alma Együttes legújabb videóklipjét a ZöldForgó című dalukhoz. A zeneszám mondanivalójában a gyerekek nyelvén igyekszik felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és a túlfogyasztás veszélyeire.
Vérünkkel is segíthetünk a veszélyhelyzetben
Vérünkkel is segíthetünk a veszélyhelyzetben
A koronavírus elleni küzdelemről szóló egészségügyi hírek jelenleg uralják a sajtót, ugyanakkor emellett is vannak olyan területek még, ahol szükség van az összefogásra és segítésre. A veszprémi Mert Segíteni Jó Alapítvány véradásra buzdító kezdeményezésével erre hívja fel a figyelmet, sőt szerdán és csütörtökön nagyszabású véradásra hívja az embereket, ahol több ismert közéleti szereplő is jelen lesz.
38 éves a legfiatalabb magyarországi áldozat
38 éves a legfiatalabb magyarországi áldozat
A magas vérnyomás is kockázati tényező.
Porga: Senki ne érezze egyedül magát!
Porga: Senki ne érezze egyedül magát!
Jó egy olyan közösség vezetőjének lenni, ahol olyan erős összefogás alakult ki az emberek között, mint Veszprémben – vallja Porga Gyula polgármester, akinél telefonon érdeklődtünk arról, hogy áll a város a koronavírus elleni óvintézkedésekkel. Az egészségügyi védekezés mellett a helyi vállalkozások is számíthatnak önkormányzati segítségre.
Már majdnem félezer igazolt fertőzött
Már majdnem félezer igazolt fertőzött
2020. március 31. // Árpád névnap