2020. október 29.
//
Nárcisz névnap

Rollertöltőkről és új szakképzőhelyről dönt majd a Közgyűlés

A bizottságok munkájáról adott tájékoztatást péntek délután Hegedűs Barbara alpolgármester.

Az alpolgármester két témát emelt ki a bizottságok munkájából. Az egyik egy pályázat benyújtása, amelyről csütörtökön a Közgyűlés dönt majd. Az 50 ezer főnél nagyobb városokat megcélzó kiíráson a levegőminőséget javító beruházásokra igényelne támogatást a város, amit alternatív közlekedési lehetőségek fejlesztésére fordítanának. Így töltőhálózatot alakítanának ki Veszprémben, ahol elektromos rollerek, kerékpárok töltésére lenne lehetőség, de bővítenék a P+R lehetőségek körét is. A cél, hogy a 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa program miatt Veszprémre irányuló figyelem a lehető legkevesebb környezeti terhelést jelentse.

Szintén fontos téma a szakoktatás fejlesztése, ami a Modern Városok Programnak is része. Egy gyakorlati szakképzési hely kialakításának első lépéseit tenné meg az önkormányzat azzal, hogy a VKSZ Zrt-től megvásárolnak egy Házgyári úti területet, amelyen a már meglévő raktárcsarnok fejlesztésével és további, a Modern Városok Programban megvalósuló beruházásokkal új szakképzőhely jöhet létre. 

 

Ezeket a témákat és a további napirendi pontokat csütörtökön tárgyalja a Közgyűlés, amelyről szokás szerint lapunk is részletesen beszámol majd.

Söge
Domján Attila