2019. december 6. // Miklós névnap

Rollertöltőkről és új szakképzőhelyről dönt majd a Közgyűlés

A bizottságok munkájáról adott tájékoztatást péntek délután Hegedűs Barbara alpolgármester.

Az alpolgármester két témát emelt ki a bizottságok munkájából. Az egyik egy pályázat benyújtása, amelyről csütörtökön a Közgyűlés dönt majd. Az 50 ezer főnél nagyobb városokat megcélzó kiíráson a levegőminőséget javító beruházásokra igényelne támogatást a város, amit alternatív közlekedési lehetőségek fejlesztésére fordítanának. Így töltőhálózatot alakítanának ki Veszprémben, ahol elektromos rollerek, kerékpárok töltésére lenne lehetőség, de bővítenék a P+R lehetőségek körét is. A cél, hogy a 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa program miatt Veszprémre irányuló figyelem a lehető legkevesebb környezeti terhelést jelentse.

Szintén fontos téma a szakoktatás fejlesztése, ami a Modern Városok Programnak is része. Egy gyakorlati szakképzési hely kialakításának első lépéseit tenné meg az önkormányzat azzal, hogy a VKSZ Zrt-től megvásárolnak egy Házgyári úti területet, amelyen a már meglévő raktárcsarnok fejlesztésével és további, a Modern Városok Programban megvalósuló beruházásokkal új szakképzőhely jöhet létre. 

 

Ezeket a témákat és a további napirendi pontokat csütörtökön tárgyalja a Közgyűlés, amelyről szokás szerint lapunk is részletesen beszámol majd.

Söge
Domján Attila

További cikkek

V-buszra cserélte a szánt a Mikulás
V-buszra cserélte a szánt a Mikulás
Rudolf szabadságra ment, Veszprém utcáin szán helyett pénteken V-busszal közlekedik a Télapó: péntekre virradóra a cég buszsofőrjei Mikulás sapkát öltöttek, hogy ezzel örvendeztessék meg az utasokat. Sőt: a hagyományoknak megfelelően a jó gyerekeknek egy kis szaloncukor is lapul a vezetőülés melletti piros zsákokban.
Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Vörösiszap: elkezdődött a másodfokú per
Elkezdődött a vörösiszapper másodfokú tárgyalása csütörtökön a Győri Ítélőtáblán, amelyen a másodrendű vádlott védője a Győri Törvényszék megismételt elsőfokú ítéletének abszolút hatályon kívül helyezését vagy módosítását kérte.
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
Garancia van arra, hogy Veszprém minőségi zöldfelületei hosszútávon megmaradjanak
A csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester számolt be az idén Veszprémben megvalósult fásításokról.
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
Új történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása szerdán a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint.
Fiatal kutatókat díjaztak
Fiatal kutatókat díjaztak
Szerda este tartotta a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottsága plenáris ülését, Fiatal Kutatók Fóruma címmel, ahol díjátadással egybekötött előadássorozatot tartottak.
2019. december 6. // Miklós névnap