2022. január 27.
//
Angelika névnap

Karácsonyi adománygyűjtésbe kezdett az MSZP

A szocialista párt helyi szervezete, női tagozata és a Szeglethy György Alapítvány a rászorulók ünnepét tenné szebbé jótékonysági akciójával.

Az akcióról hétfőn adtak tájékoztatást a sajtónak. Hartmann Ferenc, az MSZP önkormányzati képviselője rámutatott: az Eurostat adatai szerint a magyar állampolgárok ötödét érinti a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség, a leginkább veszélyeztetettek a nők, a 18 éven aluliak és a gyerekes családok. 

A képviselő elmondta: az MSZP létrejötte óta minden évben szervezett valamilyen karácsonyi jótékonysági akciót, a szocialista országgyűlési képviselők most is jelentős összeggel járultak hozzá a szolidaritási alaphoz tiszteletdíjukból. Az összeget pályázat útján a helyi szervezetek tudják jótékony célra fordítani. 

Az MSZP helyi szervezete, női tagozata és a Szeglethy György Alapítvány gyűjtést is szervez: elsősorban tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet, könyvet, játékot, tanszereket várnak, amiket a rászoruló családoknak juttatnak el. A felajánlásokat december 14-ig, hétfőnként 9-18, keddtől csütörtökig 9-14, szombaton 9-11 óra között a párt Kereszt utcai irodájában lehet leadni. 

Söge
Domján Attila