Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Dózsavárosi Tanácstól érkezhet megoldási javaslat néhány közlekedési problémára

2019. november 27. 13:37
Szerda délelőtt tartotta hagyományos év végi ülését a Dózsavárosi Tanács, ahol a közelgő közösségi programok mellett szóba kerültek a városrészt érintő legfontosabb problémák is.

Utóbbiakat azért is érdemes még novemberben megtárgyalni, hiszen az ekkor felmerült problémák orvoslását adott esetben be lehet tervezni a jövő évi önkormányzati költségvetésbe – mondta el hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője.

Ami a nehézségeket illeti, régóta problémát jelent a dózsavárosi hajléktalanok helyzete: nemrégiben az iskola környékén történt olyan atrocitás, ami miatt a rendőrséget kellett értesíteni, de az elfogalt padok is állandó bosszúságot jelentenek. A helyzet nem egyszerű és meglehetősen korlátozottak a lehetőségek, a képviselők ugyanakkor igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy mindkét fél érdekeit szem előtt tartva minél hamarabb megfelelő megoldást találjanak, amiben a polgárőrség és a rendőrség támogatására is számítanak.

Nem új a nap alatt a közlekedés problematikája sem, ami gyakorlatilag az egész várost érinti: a kisebb utcákban hatalmas autómennyiség torlódik össze. Erre a megoldás éppen a tanácson keresztül érkezik, amennyiben az önkormányzat is rábólint, hiszen mindenki elfogadta azt a javaslatot, hogy a Csatár és a Táncsics utca forgalmát osszák meg, ezzel csökkentve a kisebb utcákon megjelenő autók számát. Emellett kezdeni kell valamit a Táncsics utca és a Pápai út kereszteződésével is, hiszen csúcsidőben gyakorlatilag lehetetlen innen kihajtani – összegzett Halmay Gábor, a 11-es számú választókörzet októberben megválasztott új, önkormányzati képviselője.

Optimizmusra ad ugyanakkor okot, hogy jövőre is folytatódnak az útfelújítások, aminek eredményeket megújul a Kistó utca, valamint az Avar utca mögötti elkerülőt is összekötik a felújítás alatt álló Pápai úttal, mindez pedig jelentősen megkönnyíti majd az itt élők mindennapjait.

Az ülésen felmérték a Dózsa iskola, óvoda és bölcsőde felújítással kapcsolatos igényeit is, valamint szóba kerültek az új városrészi tanácsok is. A képviselők kiemelték, öröm látni, hogy mennyire élénk közösségi élet zajlik itt, és milyen jó érdekképviselettel rendelkezik a városrész civil oldalról is. Ráadásul a tanács bővült is, hiszen nemrégiben megalakult a két választókörzet határán található, a Fenyves utcát és környékét összefogó Aranyosvölgyi Baráti Kör. Van tehát mit ünnepelni is, amire kiváló alkalmat ad majd a hagyományos Dózsavárosi Karácsony, melyet idén december 18-án rendeznek meg.

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.