2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Gumicukros lájkokkal segítettek a rászoruló családoknak

Lájkok alapján 5555 zacskó gumicukrot adományozott a Haribo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.

November elején hirdette meg a nemesvámosi székhelyű Haribo közösségi médiás kampányát, melynek lényege az volt, hogy a már félrerakott 555 zacskó gumicukor mellé minden tizedik like és megosztás után, mely egy bizonyos posztra érkezett, még egyet hozzáadtak. A kéthetes kampány alatt 5000 zacskónyi like érkezett a posztra, így összesen 5555 zacskó gumimacit adományoztak a Veszprém Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek, hogy az a megfelelő helyre juttassa őket.

Porga Gyula polgármester, a családsegítő intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána és Perjés Ákos, a Haribo ügyvezető igazgatója a december 3-i adományátadó sajtótájékoztatójánPorga Gyula polgármester, a családsegítő intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána és Perjés Ákos, a Haribo ügyvezető igazgatója a december 3-i adományátadó sajtótájékoztatóján

A nagyjából másfél raklapnyi gumicukrot kedd délután adták át a rászoruló családoknak a családsegítő szolgálat épületében. Perjés Ákos, a HARIBO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondása szerint kiemelkedő feladatuknak tartják, hogy törődjenek a környezetükben élőkkel. „Elkötelezettek vagyunk a társadalmi felelősségvállalás iránt, ezért különböző alkalmakkor gumicukorka adományokkal támogatjuk a helyi családokat, szervezeteket. Az idei évben közösen sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy vannak olyan családok és gyermekek a környezetben, akikhez nem biztos, hogy eljut édesség az ünnepi időszakban”- mondta. A jótékonysági akciójuk 250 000 Facebook felhasználót ért el országosan.

Porga Gyula polgármester az adományok átadásakor úgy fogalmazott: jó egy olyan város polgármesterének lenni, ahol nem egyedül kell dolgozni, és a civil szervezetek mellett vannak olyan gazdasági társaságok is, akik ott tudnak segíteni, ahol lehet. Ez már nem az első alkalom, amikor a Haribo segített, hisz korábban is támogatott különböző megmozdulásokat. A cég idén azokat helyezte fókuszba, akik igazán figyelemre és segítségre szorulnak, és olyanokra bízta az adományok kiosztását, akik napi kapcsolatban vannak velük. A családsegítő szolgálat figyelmet és segítséget tud adni, hogy az adományok megfelelő a helyre kerüljenek, mondta.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában - közölte a síközpont csütörtökön a közösségi oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek.
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Rekordszavazattal választották meg két és fél éve országgyűlési képviselőnek, most pedig már az állatok védelmét is rábízták országos szinten. Ovádi Péterrel beszélgettünk parlamenti kulisszatitkokról, a miniszterelnökről, „gombnyomogatásról” és 2022-ről.
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Nincs olyan kapacitás-, technikai vagy védőeszközhiány az egészségügyi intézményekben, amely hátráltatná a védekezést - mondta Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten lejárnak a harminc napra hozott intézkedések, hogy utána és a karácsonyi időszakban milyen szabályok lesznek érvényben, arról jövő héten döntenek.