2020. július 14. // Őrs névnap

Gumicukros lájkokkal segítettek a rászoruló családoknak

Lájkok alapján 5555 zacskó gumicukrot adományozott a Haribo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.

November elején hirdette meg a nemesvámosi székhelyű Haribo közösségi médiás kampányát, melynek lényege az volt, hogy a már félrerakott 555 zacskó gumicukor mellé minden tizedik like és megosztás után, mely egy bizonyos posztra érkezett, még egyet hozzáadtak. A kéthetes kampány alatt 5000 zacskónyi like érkezett a posztra, így összesen 5555 zacskó gumimacit adományoztak a Veszprém Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek, hogy az a megfelelő helyre juttassa őket.

Porga Gyula polgármester, a családsegítő intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána és Perjés Ákos, a Haribo ügyvezető igazgatója a december 3-i adományátadó sajtótájékoztatójánPorga Gyula polgármester, a családsegítő intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána és Perjés Ákos, a Haribo ügyvezető igazgatója a december 3-i adományátadó sajtótájékoztatóján

A nagyjából másfél raklapnyi gumicukrot kedd délután adták át a rászoruló családoknak a családsegítő szolgálat épületében. Perjés Ákos, a HARIBO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondása szerint kiemelkedő feladatuknak tartják, hogy törődjenek a környezetükben élőkkel. „Elkötelezettek vagyunk a társadalmi felelősségvállalás iránt, ezért különböző alkalmakkor gumicukorka adományokkal támogatjuk a helyi családokat, szervezeteket. Az idei évben közösen sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy vannak olyan családok és gyermekek a környezetben, akikhez nem biztos, hogy eljut édesség az ünnepi időszakban”- mondta. A jótékonysági akciójuk 250 000 Facebook felhasználót ért el országosan.

Porga Gyula polgármester az adományok átadásakor úgy fogalmazott: jó egy olyan város polgármesterének lenni, ahol nem egyedül kell dolgozni, és a civil szervezetek mellett vannak olyan gazdasági társaságok is, akik ott tudnak segíteni, ahol lehet. Ez már nem az első alkalom, amikor a Haribo segített, hisz korábban is támogatott különböző megmozdulásokat. A cég idén azokat helyezte fókuszba, akik igazán figyelemre és segítségre szorulnak, és olyanokra bízta az adományok kiosztását, akik napi kapcsolatban vannak velük. A családsegítő szolgálat figyelmet és segítséget tud adni, hogy az adományok megfelelő a helyre kerüljenek, mondta.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Már nem kell korán kelni az üstökösért
Már nem kell korán kelni az üstökösért
Akit kicsit is érdekel a csillagászat, az valószínűleg hallott már a szabad szemmel is látható C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös érkezéséről. A jó hír, hogy mostantól már nem kell hajnalban kelni a látványosságért.
330 férőhelyes épületszárnnyal bővült a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
330 férőhelyes épületszárnnyal bővült a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Megszüntetve a börtönök túltelítettségét, országszerte tíz büntetés-végrehajtási intézet bővült új épületszárnyakkal. Az elkészült beruházások hivatalos átadó ünnepségét hétfőn tartották Veszprémben.
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Frutti és Veggi népszerűsítette az egészséges étkezést
Pénteken a Veszprémi Állatkertbe is ellátogatott az Európai Friss Kalandok rendezvénysorozat, amely játékos és interaktív ismeretterjesztő foglalkozásokon keresztül népszerűsítette a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását.
Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Normális tanévkezdésben reménykedik az államtitkár
Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a közrádióban.
Beutazási korlátozásokat jelentett be a kormány
Beutazási korlátozásokat jelentett be a kormány
Szigorítja a külföldről érkezőkre vonatkozó szabályokat a kormány: fertőzöttségi szint alapján vörös, sárga és zöld kategóriákba sorolják az országokat, az előbbiek esetén pedig kötelező karantént ír elő - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökéget vezető miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján.
2020. július 14. // Őrs névnap