2019. december 9. // Natália névnap

Gumicukros lájkokkal segítettek a rászoruló családoknak

Lájkok alapján 5555 zacskó gumicukrot adományozott a Haribo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.

November elején hirdette meg a nemesvámosi székhelyű Haribo közösségi médiás kampányát, melynek lényege az volt, hogy a már félrerakott 555 zacskó gumicukor mellé minden tizedik like és megosztás után, mely egy bizonyos posztra érkezett, még egyet hozzáadtak. A kéthetes kampány alatt 5000 zacskónyi like érkezett a posztra, így összesen 5555 zacskó gumimacit adományoztak a Veszprém Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek, hogy az a megfelelő helyre juttassa őket.

Porga Gyula polgármester, a családsegítő intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána és Perjés Ákos, a Haribo ügyvezető igazgatója a december 3-i adományátadó sajtótájékoztatójánPorga Gyula polgármester, a családsegítő intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána és Perjés Ákos, a Haribo ügyvezető igazgatója a december 3-i adományátadó sajtótájékoztatóján

A nagyjából másfél raklapnyi gumicukrot kedd délután adták át a rászoruló családoknak a családsegítő szolgálat épületében. Perjés Ákos, a HARIBO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondása szerint kiemelkedő feladatuknak tartják, hogy törődjenek a környezetükben élőkkel. „Elkötelezettek vagyunk a társadalmi felelősségvállalás iránt, ezért különböző alkalmakkor gumicukorka adományokkal támogatjuk a helyi családokat, szervezeteket. Az idei évben közösen sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy vannak olyan családok és gyermekek a környezetben, akikhez nem biztos, hogy eljut édesség az ünnepi időszakban”- mondta. A jótékonysági akciójuk 250 000 Facebook felhasználót ért el országosan.

Porga Gyula polgármester az adományok átadásakor úgy fogalmazott: jó egy olyan város polgármesterének lenni, ahol nem egyedül kell dolgozni, és a civil szervezetek mellett vannak olyan gazdasági társaságok is, akik ott tudnak segíteni, ahol lehet. Ez már nem az első alkalom, amikor a Haribo segített, hisz korábban is támogatott különböző megmozdulásokat. A cég idén azokat helyezte fókuszba, akik igazán figyelemre és segítségre szorulnak, és olyanokra bízta az adományok kiosztását, akik napi kapcsolatban vannak velük. A családsegítő szolgálat figyelmet és segítséget tud adni, hogy az adományok megfelelő a helyre kerüljenek, mondta.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

A békés gyermek arca Betlehemből
A békés gyermek arca Betlehemből
Meggyulladt a második gyertya is a városi adventi koszorún, de ami talán ennél is fontosabb, a Veszprémi Vár olyan arcát mutatja, amit mindig is elképzeltünk.
30 éve vezérli őket a művészet és a barátság
30 éve vezérli őket a művészet és a barátság
Művészeti ágtól és iskolai papíroktól függetlenül szerveződött anno a Veszprémi Művész Céh, amely idén ünnepli 30 éves fennállásának jubileumát. Az évforduló alkalmából kiállítás nyílt a Vár több pontján is. A megnyitón kiderült az is, hogy mi a különbség a fővárosi és a vidéki művészélet között.
A legkisebbekről sem feledkezett meg a Mikulás
A legkisebbekről sem feledkezett meg a Mikulás
A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány pénteken délután ismét megtartotta hagyományos Mikulás-ünnepségét a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Dr. Csillag József Előadótermében.
Jár a csoki a szabályosan közlekedőknek
Jár a csoki a szabályosan közlekedőknek
A szabálykövető gépjárművezetők csokoládét kaptak a rendőröktől Balatonalmádiban.
Két napra felpezsdült a Jendra élete
Két napra felpezsdült a Jendra élete
A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája harmadik alkalommal rendezte meg a Jendra-napokat csütörtökön és pénteken. A két napos rendezvénysorozat célja az identitástudat növelése, egymás megismerése és egymás tiszteletére és elfogadására való nevelés volt.
2019. december 9. // Natália névnap