2020. augusztus 6. // Berta névnap

A személy új, a támogatás azonos

Szerda délután hivatalosan is bemutatkozott Hegedűs Barbara alpolgármester a város nyugdíjasklubjainak vezetői előtt, aki Némedi Lajost váltva Veszprém Város Idősügyi Tanácsának társelnökeként fogja támogatni a veszprémi nyugdíjasokat.

A bemutatkozás keretét a Klubvezetők Fórumának aktuális ülése adta, melyet 1991-es megalapítása óta minden hónap első szerdáján tartanak, ahol a nyugdíjasklubok vezetői megtárgyalhatják a klubokat érintő aktuális kérdéseket, eseményeket. A fórum régóta jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal is, hiszen elnöke, Szente József a 2011-ben alakult Idősügyi Tanácsnak is társelnöke. Utóbbi feladata a városban élő mintegy 14 ezer nyugdíjas érdekeinek képviselete, az igények felmérése. Az elmúlt kilenc évben az önkormányzat részéről a társelnöki tisztséget Némedi Lajos töltötte be, akinek a helyét Veszprém új alpolgármestere, Hegedűs Barbara vette át.

Az alpolgármester elmondta, már önkormányzati képviselőként is arra törekedett, hogy minél szorosabb kapcsolatot alakítson ki a körzetében fellelhető civil szervezetekkel, nyugdíjas klubokkal, és az új szerepkörben is szeretné folytatni ezt a tevékenységét, csak immár nagyobb területen. „Úgy gondolom, a nyugdíjas szervezetek alapkövei egy-egy városrésznek és a városnak is, akik eddig is nagyon aktívan vettek részt Veszprém életében. A mi feladatunk a városvezetés részéről ezért továbbra is az, hogy támogassuk őket tevékenységükben és működésükben, hogy minden itt élő nyugdíjas érezze, a város számít rájuk, elengedhetetlen részei a helyi közösségnek, hogy minden fejlesztés, közösségi megmozdulás értük is történik. Bízom benne, hogy ezért továbbra is sikeresen tudunk együttműködni" – mondta el Hegedűs Barbara.

Az alpolgármester egyébként valóban nem csak a levegőbe beszél: az Idősügyi Tanács idén 5 millió forint pályázati forrást nyert el az önkormányzattól, ami mellett Hegedűs Barbara további 120 ezer forinttal támogatta a nyugdíjasklubokat – tudtuk meg Szente Józseftől.

A Klubvezetők Fórumának aktuális ülésén szó volt ezen kívül a közelgő városi nyugdíjas karácsonyról és a Családsegítő Szolgálattal közös kezdeményezésekről is, köztük egy pótnagyszülő program indításról, ahol a nagyszülő nélküli családokat lehet támogatni.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Hét új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Veszprém megyében
Hét új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Veszprém megyében
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségét tartották július 31-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt. A végzett hallgatók az országos katasztrófavédelmi főigazgató, helyettesei és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, valamint az oktatási intézmények vezetői, képviselői előtt tették le esküjüket.
Egy gyermek sem távozott üres kézzel
Egy gyermek sem távozott üres kézzel
A Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém megyei igazgatósága több mint ötven ajándékcsomagot osztott ki szerdán este a "Szeretem a focit"-rajzpályázat keretében rendezett, az Erdész utcai sportkomplexumban tartott eredményhirdetésen.
Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban
Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban
Iskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok szerdán a Magyar falu programban - tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t szerdán.
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Már több éve napirenden van Veszprém parkolási koncepciójának felülvizsgálata, ezzel együtt új parkolók kialakításának a tervei. Megkérdeztük az illetékeseket, hogy hol tart ez a folyamat és mikor változhat pozitív irányba a megyeszékhely parkolási helyzete.
Százmillió forintos piaci fejlesztések Sümegen
Százmillió forintos piaci fejlesztések Sümegen
Százmillió forint európai uniós támogatásból újult meg a sümegi belvárosi piac, illetve kialakítottak egy új középkori stílusú kézműves piacot is a Tarisznyavárnál - közölte a Veszprém megyei város önkormányzata az MTI-vel.
2020. augusztus 6. // Berta névnap