2020. február 18. // Bernadett névnap

A személy új, a támogatás azonos

Szerda délután hivatalosan is bemutatkozott Hegedűs Barbara alpolgármester a város nyugdíjasklubjainak vezetői előtt, aki Némedi Lajost váltva Veszprém Város Idősügyi Tanácsának társelnökeként fogja támogatni a veszprémi nyugdíjasokat.

A bemutatkozás keretét a Klubvezetők Fórumának aktuális ülése adta, melyet 1991-es megalapítása óta minden hónap első szerdáján tartanak, ahol a nyugdíjasklubok vezetői megtárgyalhatják a klubokat érintő aktuális kérdéseket, eseményeket. A fórum régóta jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal is, hiszen elnöke, Szente József a 2011-ben alakult Idősügyi Tanácsnak is társelnöke. Utóbbi feladata a városban élő mintegy 14 ezer nyugdíjas érdekeinek képviselete, az igények felmérése. Az elmúlt kilenc évben az önkormányzat részéről a társelnöki tisztséget Némedi Lajos töltötte be, akinek a helyét Veszprém új alpolgármestere, Hegedűs Barbara vette át.

Az alpolgármester elmondta, már önkormányzati képviselőként is arra törekedett, hogy minél szorosabb kapcsolatot alakítson ki a körzetében fellelhető civil szervezetekkel, nyugdíjas klubokkal, és az új szerepkörben is szeretné folytatni ezt a tevékenységét, csak immár nagyobb területen. „Úgy gondolom, a nyugdíjas szervezetek alapkövei egy-egy városrésznek és a városnak is, akik eddig is nagyon aktívan vettek részt Veszprém életében. A mi feladatunk a városvezetés részéről ezért továbbra is az, hogy támogassuk őket tevékenységükben és működésükben, hogy minden itt élő nyugdíjas érezze, a város számít rájuk, elengedhetetlen részei a helyi közösségnek, hogy minden fejlesztés, közösségi megmozdulás értük is történik. Bízom benne, hogy ezért továbbra is sikeresen tudunk együttműködni" – mondta el Hegedűs Barbara.

Az alpolgármester egyébként valóban nem csak a levegőbe beszél: az Idősügyi Tanács idén 5 millió forint pályázati forrást nyert el az önkormányzattól, ami mellett Hegedűs Barbara további 120 ezer forinttal támogatta a nyugdíjasklubokat – tudtuk meg Szente Józseftől.

A Klubvezetők Fórumának aktuális ülésén szó volt ezen kívül a közelgő városi nyugdíjas karácsonyról és a Családsegítő Szolgálattal közös kezdeményezésekről is, köztük egy pótnagyszülő program indításról, ahol a nagyszülő nélküli családokat lehet támogatni.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
A Politika csúcsformában című rendezvénysorozat negyedik állomásán prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott előadást a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről.
Évet értékelt Orbán Viktor
Évet értékelt Orbán Viktor
Ma, száz évvel a trianoni halálos ítélet után azt jelenthetem önöknek, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, Budapesten.
Kiengedték a karanténból a hazatért magyarokat
Kiengedték a karanténból a hazatért magyarokat
Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután Franciaországon keresztül hazaérkeztek a kínai Vuhanból - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap.
Családjukat rajzolták le
Családjukat rajzolták le
A családom a csapatom. Ezzel a mottóval hirdettek rajzpályázatot gyerekeknek a házasság hetéhez kapcsolódóan, melynek eredményhirdetését szombat délelőtt rendezték meg a Petőfi Színházban.
Európában is ölt a koronavírus
Európában is ölt a koronavírus
Egy koronavírussal fertőzött kínai turista meghalt Franciaországban, ő a járvány első halálos áldozata Ázsián kívül – adta hírül a BBC.
2020. február 18. // Bernadett névnap