Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új számok és útvonalak a régiek mellett a V-Busz menetrendjében

2019. december 6. 11:29 // Forrás: V-Busz
December 15-től változik a menetrend, addig érdemes végigböngészni az újdonságokat.

1-es és 10-es vonalak

Az 1-es vonal oda-vissza a Vasútállomás – Jutasi út – belváros – Dózsaváros – Iparváros útvonalon közlekedik, végállomása a Piramis utcában, a Valeo-nál lesz. A vonal csak a csúcsidőszakokban közlekedik, a 2-es vonallal hangoltan a Jutasi út és a Harmat utca közötti szakaszon. 

Új vonal kerül kialakításra 10-es jelzéssel a Vasútállomás – Jutasi út – belváros – Dózsaváros útvonalon, a Hotel megállóhelytől oda-vissza a 13-as vonal útvonalán közlekedve az Avar utcáig. A vonal a kisebb forgalmú időszakban közlekedik a 13-as helyett.

A két új vonal egyike sem érinti Bakonyalját.

2-es vonal

Teljes üzemidőben a jelenlegi 10A által bejárt útvonalon közlekedik, feltárva Bakonyalja térségét, egyebekben útvonala nem módosul. A járatok összehangoltan közlekednek az 1-es és 10-es járatokkal.

3-as vonal

Útvonala lerövidül, a Vasútállomás helyett a Haszkovó fordulótól közlekedik Csererdőig.

4-es és 4A vonalak

A 4-es autóbusz útvonala nem változik, a 4A azonban – a rövidülő 3-as helyett – meghosszabbodik a Vasútállomásig. A város legnagyobb forgalmú útvonalán így minden járattal el lehet jutni a vasúti csatlakozási pontig. A Haszkovó utca és a belváros között a 7-es és 7A-s buszokkal egész nap hangoltan közlekednek a járatok, a Hotel és a Vámosi úti forduló között pedig a 6-os buszokkal hangoltan.

5-ös vonal

Változatlan útvonalon és a jelenlegivel azonos menetrendi struktúra szerint közlekedik tovább. A buszok egész nap csatlakoznak a 20-as vasútvonalon közlekedő vonatokhoz. 

6-os vonal

Változatlan útvonalon és a jelenlegivel azonos menetrendi struktúra szerint közlekedik tovább. A Hotel és a Vámosi úti forduló között a járatok hangolva közlekednek a 4-es és 4A-s járatokkal.

7-es és 7A-s vonalak

A Cholnoky Ferenc kórház kedvezőbb kiszolgálása érdekében a busz Cholnokyváros felé érintik a Kórház megállóhelyet, Haszkovó felé pedig megállnak a Vörösmarty Mihály tér megállóhelyen.

A 7A vonal vezetése emellett Cholnokyvárosban is módosul, az Almádi úti megállóhely után oda-vissza a Lóczy Lajos utcán közlekedik az Ady Endre út / Cholnoky Jenő út csomópontig. A változással a járat körforgalmi jellege megszűnik, így menetrendje hangolhatóvá válik a 4-es és 4A-s autóbuszokhoz a belváros és a Haszkovó lakótelep közötti szakaszon.

8-as vonal

Útvonala egyszerűsödik, a Haszkovó forduló és a Budapest út között a 11-es vonallal azonos útvonalon, a lakótelep középvonalában halad. A csúcsforgalmon kívüli időszakban a járatok 8A jelzéssel csak a Haszkovó forduló és a Pápai úti forduló között közlekednek. A 8-as és 8A járatok egész nap hangoltan közlekednek a 11-es járatokkal a Haszkovó utca és Füredidomb között.

10A vonal

Megszűnik. Útvonalán egész nap 2-es jelzéssel közlekednek a járatok.

11-es vonal

Változatlan útvonalon, a vonatokhoz mindkét irányban csatlakozva közlekednek az autóbuszok. A közös szakaszon a 8-as és 8A-s járatokkal összehangoltan közlekedik.

12-es és 12A vonalak

A vonal napközben a Völgyhíd tér megálló után betér a Veszprémi Állatkerthez, ahonnan azonnal indul is tovább, visszatérve a jelenlegi útvonalára. Az Állatkert zárva tartásának időszakában közlekedő járatok a mai útvonalon haladnak, 12A jelzéssel.

13-as vonal

Útvonala változatlan marad, de csak hétköznap, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban közlekedik. Egyéb időszakokban a dózsavárosi szakaszát az új 10-es vonal járja be.

18-as vonal

Változatlan útvonalon és a jelenlegivel azonos menetrendi struktúra szerint közlekedik tovább.

20-as és 21-es vonalak

A jelenlegi vonalvezetés, valamint a 20-as jelzésű járat megszűnik. A 21-es buszok a műszakváltások időszakában oda-vissza a Kádártai út és a Pápai úti forduló között közlekednek a Házgyári úton keresztül, érintve a Vasútállomást.

22-es vonal

Változatlan útvonalon közlekedik tovább.

23-as vonal

Változatlan útvonalon közlekedik tovább.

24E vonal

A 24-es gyorsjárat jelzése 24E-re változik. Útvonala nem változik, de a reggeli mellett a délutáni csúcsidőszakban is közlekedik, valamint Gyulafirátót felé is indulnak gyorsjáratok.

25-ös vonal

Közlekedése változatlan formában megmarad.

42-es és 47-es éjszakai vonalak

Az éjszakai közlekedés teljesen átalakul a városban. A kiszolgálást két, a Hotel megállótól induló és ugyanoda érkező körjárat látja el:

  • 42: Hotel – Dózsaváros – Endrődi S. lakótelep – Jeruzsálemhegy – Egyetemváros – Hotel
  • 47: Hotel – Vasútállomás – Bakonyalja – Haszkovó utca – Cholnokyváros – Hotel

Az éjszakai órákban, amikor vonatközlekedés nincs, a 47-es buszok a vasútállomás érintése nélkül, 47A jelzéssel járnak. A 42-es és 47-es járatok között az átszállás rövid várakozási idővel biztosított.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.