2020. október 21.
//
Orsolya névnap

Két napra felpezsdült a Jendra élete

2019. december 7. 15:26
A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája harmadik alkalommal rendezte meg a Jendra-napokat csütörtökön és pénteken. A két napos rendezvénysorozat célja az identitástudat növelése, egymás megismerése és egymás tiszteletére és elfogadására való nevelés volt.

Az előző tanévekben 84 és az idei tanévben is 84 csapat vett részt a 7 szakmai és műveltségi terület köré szervezett versenyfeladatok megoldásában csapatonként hét állomáson. Az  összesen huszonegy állomáson saját területükre jellemző feladatokat munkaközösségenként állították össze a pedagógusok, így a műveltségi és szakmai területek teljes palettájával találkozott minden csapat. Így például gépész- gépi forgácsoló, gasztronómiai, turisztikai, kereskedelmi, logisztikai és idegen nyelvi verseny is zajlott a veszprémi szakközép iskolában.

További csoportok sportversenyen vettek részt a sportcsarnokban.

A cél az volt, hogy a diákok ezen a napon sikerélményekkel gazdagodva szerezzenek minél több tapasztalatot szűkebb és tágabb környezetükről.

Az idei tanévben a Jendra-nap tovább bővült meghívásos alapon szerveződő iskolák közötti barátságos versenyekkel. A régió több iskoláőhájáából érkező versenyzők szakmai gyakorlati feladatokon és szaktárgyi ismereteken keresztül mérték össze tudásukat. A sportversenyen pedig az iskolák csapatai fociban mérték össze a tudásukat. Ismét a régió egyik legnagyobb és legsokszínűbb versenye zajlott a VSZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

vehir.hu
Kovács Bálint