2020. augusztus 14. // Marcell névnap

Két napra felpezsdült a Jendra élete

2019. december 7. 15:26
A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája harmadik alkalommal rendezte meg a Jendra-napokat csütörtökön és pénteken. A két napos rendezvénysorozat célja az identitástudat növelése, egymás megismerése és egymás tiszteletére és elfogadására való nevelés volt.

Az előző tanévekben 84 és az idei tanévben is 84 csapat vett részt a 7 szakmai és műveltségi terület köré szervezett versenyfeladatok megoldásában csapatonként hét állomáson. Az  összesen huszonegy állomáson saját területükre jellemző feladatokat munkaközösségenként állították össze a pedagógusok, így a műveltségi és szakmai területek teljes palettájával találkozott minden csapat. Így például gépész- gépi forgácsoló, gasztronómiai, turisztikai, kereskedelmi, logisztikai és idegen nyelvi verseny is zajlott a veszprémi szakközép iskolában.

További csoportok sportversenyen vettek részt a sportcsarnokban.

A cél az volt, hogy a diákok ezen a napon sikerélményekkel gazdagodva szerezzenek minél több tapasztalatot szűkebb és tágabb környezetükről.

Az idei tanévben a Jendra-nap tovább bővült meghívásos alapon szerveződő iskolák közötti barátságos versenyekkel. A régió több iskoláőhájáából érkező versenyzők szakmai gyakorlati feladatokon és szaktárgyi ismereteken keresztül mérték össze tudásukat. A sportversenyen pedig az iskolák csapatai fociban mérték össze a tudásukat. Ismét a régió egyik legnagyobb és legsokszínűbb versenye zajlott a VSZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Egy irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt csütörtök hajnalban leállt a paksi atomerőmű 4. blokkja - közölte honlapján az atomerőmű.
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
Közleményben emel szót egy Veszprémbe tervezett LMBTQ-rendezvény miatt a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete.
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Szerda reggelre több elemet is összetört egy vandál a belvárosi körforgalomban található herendi porcelán életfán. A rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőt, aki beismerő vallomást tett. A manufaktúra pedig megígérte, hogy helyreállítják a szobrot.
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
A KATA adózás országosan 400 ezer embert érint, a jövőben pedig több olyan módosítást is elfogadtak, ami merőben átalakítja ezt a kedvezményes adózási rendszert. Nagy Elek a a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének írása a témával kapcsolatban először a pestisracok.hu oldalon jelent meg, amit mi is teljes egészében publikálunk.
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.
2020. augusztus 14. // Marcell névnap