Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legkisebbekről sem feledkezett meg a Mikulás

2019. december 7. 16:52
A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány pénteken délután ismét megtartotta hagyományos Mikulás-ünnepségét a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Dr. Csillag József Előadótermében.

Gyümölcs, sütemény, érezhető szeretet. A Mikulás bekopogtatása előtt ez várt a szülőkre, valamint a kisgyermekekre a kózházban, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány idei évi ünnepségén.

Az alapítvány dolgozói főállásban a Csolnoky Ferenc Kórház, illetve az Országos Mentőszolgálat alkalmazásában állnak, így nemcsak a szállítás kapcsán, hanem a későbbiekben is folyamatosan a kapcsolatuk a csöppségekkel.

Mindezért pedig különösképp fontos az egykori „kis betegek” sorsa a lelkiismeretes életmentők számára.

Részben ennek a visszacsatolása a mára már hagyománnyá érett Mikulás-ünnepség is, amelyre pénteken délután a 2016-os születésű, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Perinatális Intenzív Centrumában kezelt koraszülött gyermekeket látta vendégül az alapítvány kórház Dr. Csillag József Előadótermében.

A csillogó tekintetek természetesen nem maradtak el (illusztráció)

A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány az Országos Koraszülött Mentő Alapítvánnyal, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-vel, valamint az Országos Mentőszolgálattal együttműködve 2002. október óta szervezi és végzi a beteg újszülöttek és koraszülöttek mentését. Mentőegységük saját mentőautóval, speciális szakember gárdával és felszereléssel siet a kis betegek megsegítésére, mentésére Veszprém megye, illetve Siófok területén.

Fontos hangsúlyozni, hogy az alapítvány egész évben állandó elérhetőséget biztosít annak érdekében, hogy az Újszülött Koraszülött Intenzív Centrumokba kerülhessenek az ellátóhelyektől távol világrajött beteg apróságok. A mentés anyagi fedezetét részben állami pénzeszközök, részben az alapítvány bevételei finanszírozzák. A megszületés utáni, a szállítás alatti és a további intenzív kezelés feltételeinek folyamatos biztosítása pedig záloga annak, hogy

megyénk csecsemőhalálozási mutatója évek óta a legalacsonyabb országos érték egyike.


BÉBI KORASZÜLÖTT MENTŐ ALAPÍTVÁNY
(kiemelten közhasznú)

Adószám: 18933943-2-19
Bankszámlaszám: 11748007-20136064

Kuratórium elnöke: Dr. Szabó Éva főorvos
Tel/fax: (88)556-621 / (88)556-633
e-mail: pic@vmkorhaz.hu

Segítsen, hogy segíthessék a koraszülöttek mentését!
Adományával, adója 1%-ának felajánlásával életeket menthet.

 

 

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.