Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

A legkisebbekről sem feledkezett meg a Mikulás

2019. december 7. 16:52
A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány pénteken délután ismét megtartotta hagyományos Mikulás-ünnepségét a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Dr. Csillag József Előadótermében.

Gyümölcs, sütemény, érezhető szeretet. A Mikulás bekopogtatása előtt ez várt a szülőkre, valamint a kisgyermekekre a kózházban, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány idei évi ünnepségén.

Az alapítvány dolgozói főállásban a Csolnoky Ferenc Kórház, illetve az Országos Mentőszolgálat alkalmazásában állnak, így nemcsak a szállítás kapcsán, hanem a későbbiekben is folyamatosan a kapcsolatuk a csöppségekkel.

Mindezért pedig különösképp fontos az egykori „kis betegek” sorsa a lelkiismeretes életmentők számára.

Részben ennek a visszacsatolása a mára már hagyománnyá érett Mikulás-ünnepség is, amelyre pénteken délután a 2016-os születésű, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Perinatális Intenzív Centrumában kezelt koraszülött gyermekeket látta vendégül az alapítvány kórház Dr. Csillag József Előadótermében.

A csillogó tekintetek természetesen nem maradtak el (illusztráció)

A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány az Országos Koraszülött Mentő Alapítvánnyal, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-vel, valamint az Országos Mentőszolgálattal együttműködve 2002. október óta szervezi és végzi a beteg újszülöttek és koraszülöttek mentését. Mentőegységük saját mentőautóval, speciális szakember gárdával és felszereléssel siet a kis betegek megsegítésére, mentésére Veszprém megye, illetve Siófok területén.

Fontos hangsúlyozni, hogy az alapítvány egész évben állandó elérhetőséget biztosít annak érdekében, hogy az Újszülött Koraszülött Intenzív Centrumokba kerülhessenek az ellátóhelyektől távol világrajött beteg apróságok. A mentés anyagi fedezetét részben állami pénzeszközök, részben az alapítvány bevételei finanszírozzák. A megszületés utáni, a szállítás alatti és a további intenzív kezelés feltételeinek folyamatos biztosítása pedig záloga annak, hogy

megyénk csecsemőhalálozási mutatója évek óta a legalacsonyabb országos érték egyike.


BÉBI KORASZÜLÖTT MENTŐ ALAPÍTVÁNY
(kiemelten közhasznú)

Adószám: 18933943-2-19
Bankszámlaszám: 11748007-20136064

Kuratórium elnöke: Dr. Szabó Éva főorvos
Tel/fax: (88)556-621 / (88)556-633
e-mail: pic@vmkorhaz.hu

Segítsen, hogy segíthessék a koraszülöttek mentését!
Adományával, adója 1%-ának felajánlásával életeket menthet.

 

 

vehir.hu
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.