Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Befejeződött a Veszprém Dózsaváros, Pápai úti csapadékvízelvezető rendszer fejlesztése

2019. december 12. 13:03
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.3.3-16-VP1-2017-00001 azonosító számú pályázat keretében a belterületi csapadékvíz elvezetés fejlesztésére nyert támogatást.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 238 470 000 forint, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a volt. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Széchenyi 2020 program keretében.

A projekt keretében tervezett beavatkozások Veszprém Dózsaváros városrészében a Pápai úton valósultak meg, ahol új, zárt csapadékvíz elvezető csatorna létesült, kapcsolódva a Pápai út ugyancsak tervezett korszerűsítéséhez. A beruházás által a megújításra kerülő útpálya és az újonnan létesülő gyalogos, - és kerékpáros közlekedési felületek vízelvezetése e projekt megvalósulása által megoldódott, ezáltal mind műszaki értelemben, mind városképi szempontból jelentős minőségi javulás állt be a területen.  

A Pápai út és környezetének csapadékvíz-elvezetésére 395 fm D 300 mm átmérőjű KG-PVC, 846 fm D400 mm átmérőjű beton és 411 fm D500 mm átmérőjű beton csapadékcsatorna gerincvezeték épült víznyelő aknákkal a Síp utcától a Henger utcáig terjedő szakaszon.

A megépület csapadékvíz csatornák befogadója a Kelet-Nyugati összekötő út csapadékvíz elvezető csatornája, illetve a Pápai úton a Síp utcánál a meglévő csapadékvíz csatorna.

A csapadékvíz-elvezető csatorna kiépítése hozzájárul a további környezeti káresemények, vízkárok megelőzéséhez, a belterületre hullott csapadékvizek rendezett elvezetéséhez, a térségben található és érintett felszíni és felszín alatti vizek megfelelő minőségének biztosításához, valamint az igényes és komfortos lakókörnyezet kialakításához.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.