2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Fürge róka lábakkal Veszprém legújabb családi bölcsődéjébe

Kívülről egy takaros dózsavárosi családi ház, belülről gyerekzsivajtól hangos bölcsőde. A Fürge Róka Lábak Családi Bölcsőde ünnepélyes avatását péntek délelőtt tartották, januártól pedig hivatalosan is megnyitja kapuit Veszprém legújabb családi vállalkozása.

A Juhar utca 39. szám alatti családi házát alakította át Horváth Dóra úgy, hogy a nappalit elválasztotta, a helyén pedig két bölcsődei csoportszobát alakítottak ki. A bölcsődének Dóra volt az ötletgazdája, aki 15 éve dolgozik a pedagógus pályán, 10 hónapja viszont kisgyermekével otthon tölti az idejét a GYES alatt. A bölcsőde ünnepélyes megnyitóján elmondta, hogy régi álma valósult meg a családi bölcsőde létrehozásával. Számára a gyerekekkel való foglalkozás nem munka, hanem hivatás és szenvedély, hiszen elmondása szerint minden kisgyermek egy kincs, ő pedig szerette volna megteremteni azt a helyet, ahol derűs környezetben, a legkiválóbb pedagógusok felügyelete mellett tölthetik el az idejüket a kicsik, amíg a szülők dolgoznak.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Kovácsné Bárány Ildikó az Emberi Erőforrások Minisztérium bölcsődei miniszteri biztosa is, aki a jelenlévő szülők, barátok és kisgyermek előtt elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a klasszikus családi bölcsődei modell kezd visszatérni, Dóráék vállalkozása pedig kiváló példa erre, ahol felkészült szakemberek, kifogástalan színes és modern környezetben foglalkoznak a kisgyermekekkel. Hozzátette, hogy ez a vállalkozás tökéletesen egybevág a Magyar Kormány családpolitikájával is, aminek keretében jövőre duplájára emelik a családi bölcsődék támogatását, valamint további anyagi segítségére számíthatnak a kisgyermekes fiatal szülők is.

A most átadott bölcsőde is egy ilyen, EMMI által meghirdetett és elnyert pályázat eredménye, amely pályázaton elnyert összegből bútorokat és játékokat vásároltak a kisgyermekek részére.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő, a Közjóléti Bizottság elnöke szintén méltatta az új bölcsődét. Rávilágított arra, hogy ezek a magánbölcsődék az önkormányzatnak is jelentős segítséget nyújtanak és kiválóan kiegészítik a város új szociális szolgáltatásszervezési koncepcióját, amit a tegnapi közgyűlésen fogadott el a képviselő-testület.

A Fürge Róka Lábak Családi Bölcsőde Juhar utca 39. szám alatt működik és 2020. január 2-ától összesen 2 csoportban, 7-7 egy és három év közötti kisgyermeket fog tudni vendégül látni.

Hajas Bálint
Bertalan Melinda

További cikkek

Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
Az első utcazenész már megérkezett
Az első utcazenész már megérkezett
Elkészült Kolodko Mihály gerilla szobrászművész második, Veszprémbe tervezett miniszobra: az utcazenészt formázó figura a Kossuth utca alján kapott helyet.
2020. augusztus 9. // Emőd névnap