2020. március 31. // Árpád névnap

Fürge róka lábakkal Veszprém legújabb családi bölcsődéjébe

Kívülről egy takaros dózsavárosi családi ház, belülről gyerekzsivajtól hangos bölcsőde. A Fürge Róka Lábak Családi Bölcsőde ünnepélyes avatását péntek délelőtt tartották, januártól pedig hivatalosan is megnyitja kapuit Veszprém legújabb családi vállalkozása.

A Juhar utca 39. szám alatti családi házát alakította át Horváth Dóra úgy, hogy a nappalit elválasztotta, a helyén pedig két bölcsődei csoportszobát alakítottak ki. A bölcsődének Dóra volt az ötletgazdája, aki 15 éve dolgozik a pedagógus pályán, 10 hónapja viszont kisgyermekével otthon tölti az idejét a GYES alatt. A bölcsőde ünnepélyes megnyitóján elmondta, hogy régi álma valósult meg a családi bölcsőde létrehozásával. Számára a gyerekekkel való foglalkozás nem munka, hanem hivatás és szenvedély, hiszen elmondása szerint minden kisgyermek egy kincs, ő pedig szerette volna megteremteni azt a helyet, ahol derűs környezetben, a legkiválóbb pedagógusok felügyelete mellett tölthetik el az idejüket a kicsik, amíg a szülők dolgoznak.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Kovácsné Bárány Ildikó az Emberi Erőforrások Minisztérium bölcsődei miniszteri biztosa is, aki a jelenlévő szülők, barátok és kisgyermek előtt elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy a klasszikus családi bölcsődei modell kezd visszatérni, Dóráék vállalkozása pedig kiváló példa erre, ahol felkészült szakemberek, kifogástalan színes és modern környezetben foglalkoznak a kisgyermekekkel. Hozzátette, hogy ez a vállalkozás tökéletesen egybevág a Magyar Kormány családpolitikájával is, aminek keretében jövőre duplájára emelik a családi bölcsődék támogatását, valamint további anyagi segítségére számíthatnak a kisgyermekes fiatal szülők is.

A most átadott bölcsőde is egy ilyen, EMMI által meghirdetett és elnyert pályázat eredménye, amely pályázaton elnyert összegből bútorokat és játékokat vásároltak a kisgyermekek részére.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő, a Közjóléti Bizottság elnöke szintén méltatta az új bölcsődét. Rávilágított arra, hogy ezek a magánbölcsődék az önkormányzatnak is jelentős segítséget nyújtanak és kiválóan kiegészítik a város új szociális szolgáltatásszervezési koncepcióját, amit a tegnapi közgyűlésen fogadott el a képviselő-testület.

A Fürge Róka Lábak Családi Bölcsőde Juhar utca 39. szám alatt működik és 2020. január 2-ától összesen 2 csoportban, 7-7 egy és három év közötti kisgyermeket fog tudni vendégül látni.

Hajas Bálint
Bertalan Melinda

További cikkek

Videóklip-sztárok lettek a Deák iskola tanulói
Videóklip-sztárok lettek a Deák iskola tanulói
Veszprémben a Deák Ferenc Általános Iskola udvarán forgatta az Alma Együttes legújabb videóklipjét a ZöldForgó című dalukhoz. A zeneszám mondanivalójában a gyerekek nyelvén igyekszik felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és a túlfogyasztás veszélyeire.
Vérünkkel is segíthetünk a veszélyhelyzetben
Vérünkkel is segíthetünk a veszélyhelyzetben
A koronavírus elleni küzdelemről szóló egészségügyi hírek jelenleg uralják a sajtót, ugyanakkor emellett is vannak olyan területek még, ahol szükség van az összefogásra és segítésre. A veszprémi Mert Segíteni Jó Alapítvány véradásra buzdító kezdeményezésével erre hívja fel a figyelmet, sőt szerdán és csütörtökön nagyszabású véradásra hívja az embereket, ahol több ismert közéleti szereplő is jelen lesz.
38 éves a legfiatalabb magyarországi áldozat
38 éves a legfiatalabb magyarországi áldozat
A magas vérnyomás is kockázati tényező.
Porga: Senki ne érezze egyedül magát!
Porga: Senki ne érezze egyedül magát!
Jó egy olyan közösség vezetőjének lenni, ahol olyan erős összefogás alakult ki az emberek között, mint Veszprémben – vallja Porga Gyula polgármester, akinél telefonon érdeklődtünk arról, hogy áll a város a koronavírus elleni óvintézkedésekkel. Az egészségügyi védekezés mellett a helyi vállalkozások is számíthatnak önkormányzati segítségre.
Már majdnem félezer igazolt fertőzött
Már majdnem félezer igazolt fertőzött
2020. március 31. // Árpád névnap