Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Az ápolóit segítette a Csolnoky Ferenc Kórház

2019. december 14. 15:23
Lezárult a megyei kórház nagyszabású humánerőforrás-fejlesztési pályázata. A projekt elsősorban az itt dolgozó ápolók helyzetén segített.

Péntek délelőtt tartották a Csolnoky Ferenc Kórházban az „Egészségügyi humánerőforrás - fejlesztés a Csolnoky Ferenc Kórházban” című EFOP pályázat zárórendezvényét. A sikeres projektzárás után Dr. Lippai Norbert, a kórház nemrégiben kinevezett főigazgatója elmondta, hogy számos kórházban megfordult már, és a veszprémi intézményt a legjobb és legmodernebbek közt lehet emlegetni, mind kialakításában, mind felszereltségében. Hozzátette, hogy a tényleges egészségügyi munkát viszont itt is az orvosok és ápolók végzik. Utóbbiakról kevesebb szó esik, viszont áldozatos munkájuk nélkülözhetetlen a hatékony betegellátásban. Éppen ezért is tartotta olyan fontosnak, hogy ez a projekt sikeresen megvalósuljon.

A pályázat keretében 149,6 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a kórház. Ennek keretében a projekt 21 hónapos megvalósulása alatt új munkaköröket is létrehozotak, amelyek közt szakorvosok, műtősök, ápolók és asszisztensek is megtalálhatók. Ezen kívül átképzéseket, valamint továbbképzéseket is támogatott a pályázat.

A projekt előírja, hogy a pályázat ideje alatt felvett új kollégákat a lezárás után, azonos feltételek mellett is alkalmazni kell, ők továbbra is a megyei kórház alkalmazásában maradnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.