2020. szeptember 22.
//
Móric névnap

Fellobbant az öröm lángja

2019. december 14. 18:10
Meggyújtották a harmadik gyertyát is a Szentháromság téri adventi koszorún szombat délután. A lángot Brányi Mária alpolgármester és Felker Zsolt káplán keltették életre.

Az alpolgármester arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy számos érték vesz körül minket: elsősorban a családunk, barátaink, tágabb közösségeink. Annál nagyobb öröm, boldogság és béke nem érheti az embert, mint hogy ezekben a közösségekben nem vagyunk egyedül, társaink vannak, akikkel közösen tudunk tenni, jövőt, terveket kovácsolni. 

Brányi Mária felidézte az előző napi Bárczi-gálát, és az ott tapasztalt szeretet. Ez az elfogadó szeretett tette különlegessé a péntek estét, az ottlévők szíve megtelt örömmel és békességgel. Ez a legnagyobb érték, amit nem lehet pénzért megvenni, csak egymásnak tudjuk adni. Éljünk úgy – tanácsolta az alpolgármester –, hogy a szívünk minél gyakrabban teljen meg békességgel, nyugalommal és szeretettel!

Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja. Felker Zsolt káplán ehhez kapcsolódóan arról beszélt, hogy talán gyakran megkérdezzük az Istent: miért van az a sok szenvedés, elhagyatottság, magány amit átélünk? Jézus születése által azonban Isten velünk van, így többé nem vagyunk egyedül. Bármi is van az életünkben, mindig tudunk mosolyogni, és a mosolyhoz az erőt Istentől vesszük, aki a szívünkbe költözik, de ehhez meg kell tisztítanunk a lelkünket. Karácsony előtt éppen ezért engesztelődjünk ki egymással, bocsássunk meg egymásnak, teremtsük meg a biztonságot egymás számára! 

Az adventi koszorú utolsó gyertyáját jövő szombaton, december 21-én 16:30-tól Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula nyugalmazott érsek közösen gyújtja majd meg a Szentháromság téren.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Ellenzéki 'gyenge nem' a déli terelőút kapcsán
Ellenzéki 'gyenge nem' a déli terelőút kapcsán
Hétfő délelőtt óta az Almádi úti kereszteződést lezárták a 8-as út építése miatt, a forgalom a déli iparterületen átvezető ideiglenes nyomvonalon haladhat. A végleges terelőutat október végéig építhetik meg, azonban ellenzéki képviselők ma reggel tartózkodtak ennek a tervnek az elfogadásánál. Az alpolgármester és a bizottsági elnök reagált a történésekre.
Közgyűlés: szervizút, kettős kereszt, koronavírus
Közgyűlés: szervizút, kettős kereszt, koronavírus
Rendkívüli közgyűlést tartottak kedd délelőtt a Városházán.
145 éve oltják a tüzet Veszprémben
145 éve oltják a tüzet Veszprémben
Felvonulással és díjátadásokkal ünnepelte fennállásának 145. évfordulóját a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság péntek délelőtt. Galériával.
Változó idők, változó álláspontok
Változó idők, változó álláspontok
Nem csillapodtak a kedélyek a 8-as út elkerülőjével kapcsolatban, amely mostanra a politikai csatározások középpontjává vált. Pedig az ezzel kapcsolatos viták több mint egy évtizedig is visszanyúlnak, bár akkortájt még egészen más véleményen voltak az ellenzéki képviselők, mint ma. Régi jegyzőkönyvek leirataiból próbáljuk meg kibogozni, hogyan változtak a vélemények a 8-as elkerülőjével kapcsolatban és arra is fény derül, mi köze a 4-es metró építésének a veszprémi útszakaszhoz.
Brányi: tizenkét éve közismertek az elkerülő tervezett műszaki paraméterei
Brányi: tizenkét éve közismertek az elkerülő tervezett műszaki paraméterei
A nyolcas út Veszprémet elkerülő szakaszának fejlesztéséről, a beruházás nehézségeiről és hasznáról beszélt szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Brányi Mária alpolgármester. Mint rámutatott, olyan országos fejlesztés kezdődött meg tavasszal, ami sokak életét meg fogja változtatni.