2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Fellobbant az öröm lángja

2019. december 14. 17:10
Meggyújtották a harmadik gyertyát is a Szentháromság téri adventi koszorún szombat délután. A lángot Brányi Mária alpolgármester és Felker Zsolt káplán keltették életre.

Az alpolgármester arra hívta fel az egybegyűltek figyelmét, hogy számos érték vesz körül minket: elsősorban a családunk, barátaink, tágabb közösségeink. Annál nagyobb öröm, boldogság és béke nem érheti az embert, mint hogy ezekben a közösségekben nem vagyunk egyedül, társaink vannak, akikkel közösen tudunk tenni, jövőt, terveket kovácsolni. 

Brányi Mária felidézte az előző napi Bárczi-gálát, és az ott tapasztalt szeretet. Ez az elfogadó szeretett tette különlegessé a péntek estét, az ottlévők szíve megtelt örömmel és békességgel. Ez a legnagyobb érték, amit nem lehet pénzért megvenni, csak egymásnak tudjuk adni. Éljünk úgy – tanácsolta az alpolgármester –, hogy a szívünk minél gyakrabban teljen meg békességgel, nyugalommal és szeretettel!

Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja. Felker Zsolt káplán ehhez kapcsolódóan arról beszélt, hogy talán gyakran megkérdezzük az Istent: miért van az a sok szenvedés, elhagyatottság, magány amit átélünk? Jézus születése által azonban Isten velünk van, így többé nem vagyunk egyedül. Bármi is van az életünkben, mindig tudunk mosolyogni, és a mosolyhoz az erőt Istentől vesszük, aki a szívünkbe költözik, de ehhez meg kell tisztítanunk a lelkünket. Karácsony előtt éppen ezért engesztelődjünk ki egymással, bocsássunk meg egymásnak, teremtsük meg a biztonságot egymás számára! 

Az adventi koszorú utolsó gyertyáját jövő szombaton, december 21-én 16:30-tól Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula nyugalmazott érsek közösen gyújtja majd meg a Szentháromság téren.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Építőanyag-áruház nyílt Veszprémben
Építőanyag-áruház nyílt Veszprémben
Megnyitotta veszprémi építőanyag-kereskedését a Piedl-Ker kft.
A város a lakossággal együtt dolgozná ki a fenntartható városfejlesztési stratégiáját
A város a lakossággal együtt dolgozná ki a fenntartható városfejlesztési stratégiáját
Az önkormányzat kérdőív segítségével vonja be a lakosságot, melyben véleményüket, ötleteiket is megfogalmazhatják a témával kapcsolatban. A dokumentumot június végéig lehet kitölteni.
Szabadtéri jógapontot avattak a Barátság parkban
Szabadtéri jógapontot avattak a Barátság parkban
A jóga világnapjához kapcsolódva vasárnap avatták fel azt a közösségi jógapontot a Barátság parkban, amit uniós, kormányzati és önkormányzati támogatásokból alakítottak ki 12,5 millió forintos pályázati forrásból.
Plusz forrás a beruházásoknak, álmok Veszprém jövőjéről
Plusz forrás a beruházásoknak, álmok Veszprém jövőjéről
Csütörtökön ismét ülésezett a képviselő-testület. Elfogadták a város 2030-ig tartó városfejlesztési stratégiáját, döntés született a gyulafirátóti kerékpárút finanszírozásáról, de szóba kerültek az ukrajnai menekültek és a Deák Ferenc utcai leendő művészeti fejlesztő központ is.
A hadisírok a béke nagykövetei
A hadisírok a béke nagykövetei
Egyhetes munkával tették rendbe a Vámosi úti temetőben található német-magyar második világháborús katonai temetőt magyar és német katonák a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A munkálatok lezárultával csütörtökön ünnepélyesen fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.