Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C

Karácsony Szomszédok módra

2019. december 17. 11:22
Újabb szemeszter ért véget a Nyugdíjas Egyetemen, a „hallgatók” pedig az év zárásaként együtt karácsonyoztak kedd délelőtt a Pannon Egyetemen.

Rendhagyó módon, a szokásos egyetemi félév vége után, júniusban indult el a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet és a Pannon Egyetem összefogásával a nyugdíjasoknak szóló szabadegyetem, a program pedig már az első két szemeszter alatt óriási sikernek örvendett: több mint 1000 nyugdíjas ült be ismét az iskolapadba.

A nyugdíjas egyetemen most téli szünetet tartanak, de az együttműködés jövőre is folytatódik: ismét három szemeszteren keresztül hallgatnak majd meg érdekes előadásokat a város és a környék nyugdíjasai – tudtuk meg Dolgos Attilától, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnökétől. Az első alkalom február 4-én lesz, az pedig már biztos, hogy a tavaszi szemeszter óráit mindig keddenként, a Pannon Egyetem B épületének aulájában rendezik majd meg, az eddig megszokott tematika mentén. Addig pedig még egy foglalkoztatási fórum is lesz január 28-án a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége rendezésében, ahol a nyugdíjas munkavállalásról lesz szó.

Mielőtt azonban új szemesztert kezdenénk, egy félévet le kell zárni, ezúttal a vizsgánál kellemesebb formában, egy nyugdíjas karácsonnyal. A mintegy 150 jelenlévő nyugdíjast Kővári Edit, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának docense köszöntötte, aki úgy fogalmazott, a karácsony a lelassulás, az egymásról való gondoskodás időszaka is, éppen ezért reméli, hogy a nyugdíjas egyetem által azoknak is sikerült új barátokra, már-már családtagokra lelni, akik máskülönben egyedül töltötték volna az ünnepet.

A közös ünneplésre a szervezők kulturális műsorral és egy sütiversennyel készültek: a résztvevők csapatokba rendeződve megmérettethették magukat, ki készítette idén a legjobb süteményt, amelyeket a zsűri – köztük Neubauer Judit, az Emlékek íze blog szerzője – öt szempont alapján értékelte: ízharmónia, esztétika, szervírozás, csapatmunka, kreativitás. Nyerni persze nemcsak a szó szoros értelmében vett győztes nyertek, az együtt töltött idő legalább olyan értékes volt minden résztvevőnek.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   2023. december 5. 18:01 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. 2023. december 4. 15:00 Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Minimális áremelkedéssel indult a karácsonyfaszezon Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok - ismertette a múlt héten végzett felmérésének eredményét hétfőn az Agroinform.hu. 2023. december 4. 9:43 Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. 2023. november 30. 14:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.