2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Karácsony Szomszédok módra

Újabb szemeszter ért véget a Nyugdíjas Egyetemen, a „hallgatók” pedig az év zárásaként együtt karácsonyoztak kedd délelőtt a Pannon Egyetemen.

Rendhagyó módon, a szokásos egyetemi félév vége után, júniusban indult el a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet és a Pannon Egyetem összefogásával a nyugdíjasoknak szóló szabadegyetem, a program pedig már az első két szemeszter alatt óriási sikernek örvendett: több mint 1000 nyugdíjas ült be ismét az iskolapadba.

A nyugdíjas egyetemen most téli szünetet tartanak, de az együttműködés jövőre is folytatódik: ismét három szemeszteren keresztül hallgatnak majd meg érdekes előadásokat a város és a környék nyugdíjasai – tudtuk meg Dolgos Attilától, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnökétől. Az első alkalom február 4-én lesz, az pedig már biztos, hogy a tavaszi szemeszter óráit mindig keddenként, a Pannon Egyetem B épületének aulájában rendezik majd meg, az eddig megszokott tematika mentén. Addig pedig még egy foglalkoztatási fórum is lesz január 28-án a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége rendezésében, ahol a nyugdíjas munkavállalásról lesz szó.

Mielőtt azonban új szemesztert kezdenénk, egy félévet le kell zárni, ezúttal a vizsgánál kellemesebb formában, egy nyugdíjas karácsonnyal. A mintegy 150 jelenlévő nyugdíjast Kővári Edit, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának docense köszöntötte, aki úgy fogalmazott, a karácsony a lelassulás, az egymásról való gondoskodás időszaka is, éppen ezért reméli, hogy a nyugdíjas egyetem által azoknak is sikerült új barátokra, már-már családtagokra lelni, akik máskülönben egyedül töltötték volna az ünnepet.

A közös ünneplésre a szervezők kulturális műsorral és egy sütiversennyel készültek: a résztvevők csapatokba rendeződve megmérettethették magukat, ki készítette idén a legjobb süteményt, amelyeket a zsűri – köztük Neubauer Judit, az Emlékek íze blog szerzője – öt szempont alapján értékelte: ízharmónia, esztétika, szervírozás, csapatmunka, kreativitás. Nyerni persze nemcsak a szó szoros értelmében vett győztes nyertek, az együtt töltött idő legalább olyan értékes volt minden résztvevőnek.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Kreditek a koronavírus alatti önkénteskedésért
Kreditek a koronavírus alatti önkénteskedésért
Plusz kreditekkel ismerte el a Pannon Egyetem a hallgatóinak a koronavírus-járvány idején végzett önkénteskedést.
A pótfelvételizők sem maradnak le az államilag támogatott helyekről
A pótfelvételizők sem maradnak le az államilag támogatott helyekről
Kevesebb új hallgatót, várhatóan azonban jobb hallgatói minőséget hoz magával a 2020/21-es tanév a Pannon Egyetemen a friss felvételi eredmények tükrében. Optimista megközelítésre ad okot az is, hogy idén először a pótfelvételin is lehet még államilag támogatott szakokra jelentkezni – hangzott el az egyetem pénteki sajtótájékoztatóján.
Stratégiai megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Stratégiai megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Stratégiai megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt sikeres megvalósítása érdekében hétfőn Veszprémben.
Egyetemi központot alakít ki Zalaegerszegen a Pannon Egyetem
Egyetemi központot alakít ki Zalaegerszegen a Pannon Egyetem
A felsőoktatási struktúra átalakítása keretében az informatikai, a mérnöki, a mechatronikai és a közgazdasági képzések integrálásával alakítja ki a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem (PE) a Zalaegerszegi Egyetemi Központot - közölte szerdán a zalai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón az egyetem rektora.
A Pannon Egyetemhez csatlakozik a BGE gazdálkodási kara
A Pannon Egyetemhez csatlakozik a BGE gazdálkodási kara
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Zalaegerszegen működő gazdálkodási kara július 31-től a veszprémi Pannon Egyetemhez kerül át felsőoktatási törvény módosításával - közölte a fővárosi felsőoktatási intézmény az MTI-vel pénteken.
2020. augusztus 9. // Emőd névnap