2020. október 29.
//
Nárcisz névnap

VKSZ: előre a fenntartható város felé

Megtartotta évértékelő partnertalálkozóját a veszprémi közüzemi szolgáltató is kedd délelőtt. Az eseményen rávilágítottak arra, hogy a VKSZ Zrt. sok esetben a háttérben végzi a munkáját, nélküle mégis egy egészen más városképpel találkozhatnánk a mindennapokban.

Sokszor természetesnek tűnik, hogy reggel tiszták az utcák, a járda mellett virágok nőnek, vagy hogy a radiátorok melegítik a lakást. Holott emögött egy komoly és összehangolt munka zajlik, amit a VKSZ Zrt. munkatársai az év 365 napjában végeznek. Ugyanakkor ahhoz, hogy Veszprém a jövőben is előremutató célokat tudjon kitűzni maga elé, nélkülözhetetlen, hogy a közszolgáltatásokért felelős vállalat is hasonlóan a jövőben gondolkodjon.

Temesvári Balázs a VKSZ Zrt. vezérigazgatójának ünnepi gondolatait is ez felfogás jellemezte. A Hangvillában tartott partnertalálkozón kiemelte, hogy az idei év elején jelentősebb belső átalakítás zajlott a vállalatnál, amelyet a veszprémi emberek nem feltétlen érzékeltek, ugyanakkor belső működésük most már egy jóval egyszerűbb és átláthatóbb rendszerben működik.

Ez az átalakítás is hozzájárult ahhoz, hogy a VKSZ számos sikeres fejlesztést és közösségi rendezvényt tudjon megvalósítani ebben az évben.

A vezérigazgató megemlítette az immáron hagyományos fenntarthatósági napot, a vadvirágos pikniket és a rendszeres szemétgyűjtési akcióikat.

Kapcsolódó cikk
Természetközeli piknik a város közepén
Vadvirágos piknikre invitálta a Haszkovó lakótelepen élőket a VKSZ Zrt. pénteken, hogy eloszlassa a természetes gyepgazdálkodással kapcsolatos félelmeket és kimozdítsa egy kicsit a panelekből lakosságot.

Ezen kívül kiemelte a Klímasztár díjat, amelyben a VKSZ-nek is nagy szerepe volt, hogy Veszprém immáron többszörös büszke tulajdonosa lehet az elismerésnek.

Kapcsolódó cikk
Ismét Klímasztár díjat kapott Veszprém
Az Éghajlatvédelmi Szövetség pályázatán olyan közösségeket díjaztak, akik az éghajlat kérdéseire eredményesen válaszolnak.

Számos olyan fejlesztés zajlik jelenleg is, amelyek azt hivatottak elősegíteni, hogy Veszprém a XXI. század modern városainak megfelelő arcát mutassa az embereknek. Ennek fő vezérfonalai a fenntarthatóság, a klímavédelem és az okos megoldások.

Ezek a fejlesztések a jövőben sem állnak meg amellett, hogy a vállalat munkatársai 2020-ban is a lehető legnagyobb aktivitással fognak dolgozni a tiszta és élhető városon, miközben a cég a szolgáltatásait még emberközelibbé egy egyszerűbbé teszi a veszprémiek részére.

Hajas Bálint

További cikkek

Térségi igény hívta életre Nemesvámos új éttermét
Térségi igény hívta életre Nemesvámos új éttermét
Egy Veszprémben is működő étterem nyitotta meg második üzletét a településen.
Lezárult az állatkert történetének legnagyobb fejlesztése
Lezárult az állatkert történetének legnagyobb fejlesztése
A Modern Városok Programban meghirdetett fejlesztések közül elsőként az állatkert projektjei zárultak le, de ahogy a szerda délelőtti projektzáró sajtótájékoztatón elhangzott, a jövőben is vannak még nagyszabású tervek. Ahogy a kormánybiztos fogalmazott: a veszprémi fejlesztéseket a tudatosság jellemzi.
Januártól akár a csok teljes összege felvehető új többgenerációs otthonok létrehozására
Januártól akár a csok teljes összege felvehető új többgenerációs otthonok létrehozására
Január elsejétől akár 10 millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermekvállalás előtt álló vagy már gyermeket nevelő fiatalok új többgenerációs otthon létrehozására - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter.
A katasztrófavédelem a tűzmegelőzésre figyelmeztet halottak napja előtt
A katasztrófavédelem a tűzmegelőzésre figyelmeztet halottak napja előtt
Halottak napja környékén ügyelni kell a tűzesetek megelőzésére a lakásokban és a temetőkben egyaránt, ebben az időszakban ugyanis gyakran riasztják a tűzoltókat a kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán.
Hány gramm egy falevél? És hány falevél ad ki 350 tonnát?
Hány gramm egy falevél? És hány falevél ad ki 350 tonnát?
Munkába állt a VKSZ lombseprő brigádja, akik az őszi időszakban több tonnányi falevelet és gallyat gyűjtenek össze a veszprémi parkokból, utcákból. A közüzemi szolgáltatótól megtudtuk azt is, hogy mi lesz a sorsa ennek a zöldhulladéknak.