2021. február 28.
//
Elemér névnap

Rövidebb karácsonyi szünet, viszont kevesebb szombati munkanap idén

2020 szökőév lesz, de nem csak emiatt érdemes már most megtervezni a szabadságokat. Megnéztük az idei munkaidőnaptárat, hogy mire számítsunk az előttünk álló 366 napban.

Tavaly szerencsésen alakult a karácsonyi időszak, már ami a hivatalos szabadnapokat illeti, hiszen december 24-től kezdve szinte egy teljes hét szabadságra ment az ország nagy része. 2020 már fukarabb lesz, de év közben így is több hosszú hétvégével tervezhetünk.

Igaz, a leghamarabb csak április 10-13 (péntek-hétfő) között, azaz húsvétkor számolhatunk több nap szabadsággal, hiszen előtte március 15. vasárnapra esik.

Május 1-je, a munka ünnepe 2020-ban péntekre esik, akkor 3 egybefüggő napunk lesz pihenni.

Ezt követően pünkösdhétfő június 1-jén lesz, így a nyarat is egy szabadnappal kezdhetjük.

Augusztus 20. a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy négynapos szünettel kecsegtet, államalapítási ünnepünk csütörtökre esik, az ezt követő pénteket, augusztus 21-ét pedig országosan szabadnappá nyilvánították. Igaz, ezt a napot augusztus 29-én le kell majd dolgozni.

Október 23. szintén péntekre esik, ekkor is számolhatunk plusz egy pihenőnappal, viszont november 1. hiába piros betűs ünnep, 2020-ban vasárnapra esik.

A karácsonyi időszak, azaz december 24-26 idén csütörtöktől szombatig tart, tehát csupán két hétköznapi nap esik bele. 2019-ben decemberben két szombat is munkanapnak minősült, ebből idén csak egy lesz, a december 24-ét előtte két héttel, december 12-én szombaton fogjuk ledolgozni.

Viszont vigasztaljon az, hogy 2020-ban nyugodtan tervezhetjük hosszabbra a szilveszteri mulatságot, ugyanis az év utolsó napja csütörtökre esik, ezt követő január 1-je péntek pedig pihenőnap, ami után még ott lesz a hétvége, hogy felkészüljünk a 2021-es évre.

2020-ban így alakulnak a szabadnapok (kép: hrportal.hu)2020-ban így alakulnak a szabadnapok (kép: hrportal.hu)

Hajas Bálint

További cikkek

Beoltották Orbán Viktort
Beoltották Orbán Viktort
Beoltották a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával Orbán Viktor miniszterelnököt. Az erről készült fényképeket a kormányfő Facebook-oldalára tették fel vasárnap délelőtt.
A kommunista párttitkár, akit a félelme vitt a halálba
A kommunista párttitkár, akit a félelme vitt a halálba
Több ezer veszprémi lakását építette fel, miközben börtönbe, de akár halálba is küldött ártatlan embereket. Pap János évtizedekig volt Veszprém teljhatalmú ura, ma pedig már csak a szocialista épületek őrzik az emlékét, na meg a rettegés attól a diktatúrától, amit Pap elvtárs is serényen épített a XX. században.
Most kell eldöntenünk, milyen városban szeretnénk élni
Most kell eldöntenünk, milyen városban szeretnénk élni
Különleges kihívásoknak kell megfelelnie az idei költségvetésnek: fenntarthatónak kell lennie egy világjárvány közepette, de meg is kell alapoznia a 2023-as évet, amikor az egész földrész figyelme ránk irányul. Porga Gyula polgármesterrel arról beszélgettünk, milyen hatással lesznek a mindennapi életünkre a számok.
Emlékezzünk a múlt szörnyűségeire és gondoskodjunk a biztonságos jövőről!
Emlékezzünk a múlt szörnyűségeire és gondoskodjunk a biztonságos jövőről!
Szűk körben, de fontos üzenetet megfogalmazva tartotta meg a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját Veszprémben. A csütörtöki csendes koszorúzáson részt vett Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő, az IKSZ országos elnöke is, aki rövid interjút adott portálunknak.
Húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani
Húsvétra minden regisztráltat szeretnének beoltani
Szeretnék felgyorsítani az oltások ütemét, a cél, hogy húsvétig mindenki megkapja az oltóanyagot, aki előzetesen regisztrált rá - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.