2023. május 30.
//
Zsanett, Janka névnap

Rövidebb karácsonyi szünet, viszont kevesebb szombati munkanap idén

2020 szökőév lesz, de nem csak emiatt érdemes már most megtervezni a szabadságokat. Megnéztük az idei munkaidőnaptárat, hogy mire számítsunk az előttünk álló 366 napban.

Tavaly szerencsésen alakult a karácsonyi időszak, már ami a hivatalos szabadnapokat illeti, hiszen december 24-től kezdve szinte egy teljes hét szabadságra ment az ország nagy része. 2020 már fukarabb lesz, de év közben így is több hosszú hétvégével tervezhetünk.

Igaz, a leghamarabb csak április 10-13 (péntek-hétfő) között, azaz húsvétkor számolhatunk több nap szabadsággal, hiszen előtte március 15. vasárnapra esik.

Május 1-je, a munka ünnepe 2020-ban péntekre esik, akkor 3 egybefüggő napunk lesz pihenni.

Ezt követően pünkösdhétfő június 1-jén lesz, így a nyarat is egy szabadnappal kezdhetjük.

Augusztus 20. a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy négynapos szünettel kecsegtet, államalapítási ünnepünk csütörtökre esik, az ezt követő pénteket, augusztus 21-ét pedig országosan szabadnappá nyilvánították. Igaz, ezt a napot augusztus 29-én le kell majd dolgozni.

Október 23. szintén péntekre esik, ekkor is számolhatunk plusz egy pihenőnappal, viszont november 1. hiába piros betűs ünnep, 2020-ban vasárnapra esik.

A karácsonyi időszak, azaz december 24-26 idén csütörtöktől szombatig tart, tehát csupán két hétköznapi nap esik bele. 2019-ben decemberben két szombat is munkanapnak minősült, ebből idén csak egy lesz, a december 24-ét előtte két héttel, december 12-én szombaton fogjuk ledolgozni.

Viszont vigasztaljon az, hogy 2020-ban nyugodtan tervezhetjük hosszabbra a szilveszteri mulatságot, ugyanis az év utolsó napja csütörtökre esik, ezt követő január 1-je péntek pedig pihenőnap, ami után még ott lesz a hétvége, hogy felkészüljünk a 2021-es évre.

2020-ban így alakulnak a szabadnapok (kép: hrportal.hu)2020-ban így alakulnak a szabadnapok (kép: hrportal.hu)

Hajas Bálint

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Tavasszal előbb-utóbb minden kertben és füves utcai területen felbőgnek a fűnyíró gépek és a fűkaszák. Még azoknál is, akik nagyon helyesen egy ideig méhlegelőként hagyták tündökölni a pázsitban burjánzó gyönyörű vadvirágokat.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.