Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rövidebb karácsonyi szünet, viszont kevesebb szombati munkanap idén

2019. december 30. 10:49
2020 szökőév lesz, de nem csak emiatt érdemes már most megtervezni a szabadságokat. Megnéztük az idei munkaidőnaptárat, hogy mire számítsunk az előttünk álló 366 napban.

Tavaly szerencsésen alakult a karácsonyi időszak, már ami a hivatalos szabadnapokat illeti, hiszen december 24-től kezdve szinte egy teljes hét szabadságra ment az ország nagy része. 2020 már fukarabb lesz, de év közben így is több hosszú hétvégével tervezhetünk.

Igaz, a leghamarabb csak április 10-13 (péntek-hétfő) között, azaz húsvétkor számolhatunk több nap szabadsággal, hiszen előtte március 15. vasárnapra esik.

Május 1-je, a munka ünnepe 2020-ban péntekre esik, akkor 3 egybefüggő napunk lesz pihenni.

Ezt követően pünkösdhétfő június 1-jén lesz, így a nyarat is egy szabadnappal kezdhetjük.

Augusztus 20. a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy négynapos szünettel kecsegtet, államalapítási ünnepünk csütörtökre esik, az ezt követő pénteket, augusztus 21-ét pedig országosan szabadnappá nyilvánították. Igaz, ezt a napot augusztus 29-én le kell majd dolgozni.

Október 23. szintén péntekre esik, ekkor is számolhatunk plusz egy pihenőnappal, viszont november 1. hiába piros betűs ünnep, 2020-ban vasárnapra esik.

A karácsonyi időszak, azaz december 24-26 idén csütörtöktől szombatig tart, tehát csupán két hétköznapi nap esik bele. 2019-ben decemberben két szombat is munkanapnak minősült, ebből idén csak egy lesz, a december 24-ét előtte két héttel, december 12-én szombaton fogjuk ledolgozni.

Viszont vigasztaljon az, hogy 2020-ban nyugodtan tervezhetjük hosszabbra a szilveszteri mulatságot, ugyanis az év utolsó napja csütörtökre esik, ezt követő január 1-je péntek pedig pihenőnap, ami után még ott lesz a hétvége, hogy felkészüljünk a 2021-es évre.

2020-ban így alakulnak a szabadnapok (kép: hrportal.hu)2020-ban így alakulnak a szabadnapok (kép: hrportal.hu)

Hajas Bálint
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.