Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Átlagosan 50 tüzet okoz a tűzijáték szilveszterkor

2019. december 31. 9:34 // Forrás: mti
Minden évben átlagosan ötven olyan tűzesethez riasztják a tűzoltókat szilveszterkor, amelyet tűzijáték okoz - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedd reggel a közmédiában.

Mukics Dániel elmondta: a leggyakoribb, hogy fenyők, tuják gyulladnak ki a tűzijátékok miatt.  Kitért arra is, a jogszabályok több kategóriába sorolják a pirotechnikai eszközöket. Az 1-es és a 2-es kategóriájú termékek egész évben megvásárolhatók, a 3-as kategóriájúak viszont csak december 28. és 31. között.

Ez utóbbiakat csak december 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra között lehet felhasználni. Birtoklásuk sem legális az év más időszakában, vagyis azokat az eszközöket, amelyeket nem használnak fel, öt napon belül vissza kell vinni a forgalmazónak - tette hozzá.

Kapcsolódó cikk
Lehet, hogy utoljára durrogtatnak Veszprémben szilveszterkor
Átfogó javaslatcsomagot készítenek arról, hogy jövő évtől már ne tűzijáték, hanem egy hasonlóan látványos, ellenben csöndes attrakcióval ünnepelje Veszprém az újévet. A tervekről Bóka Bence, a Polgármesteri Hivatal ifjúsági tanácsadója tartott sajtótájékoztatót.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.