Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A jókívánságok és a remény szellemében indították útjára a 2020-as esztendőt

2020. január 4. 14:43
Hagyományos újévköszöntő ünnepségén engedte útjára a 2020-as esztendőt Veszprém város és a Pannon Egyetem szombaton. A rendezvényen Udvardy György veszprémi érsek a jókívánságok fontosságáról beszélt.

Régi hagyomány, hogy a város és a Pannon Egyetem január első hétvégéjén közös rendezésű újévköszöntő ünnepséget tart az egyetem aulájában. Ez az illusztris esemény az, ahol a város közéletének, kulturális szegmensének, valamint a különböző intézményeknek és egyházaknak a vezetői a Pannon Egyetem elöljáróival közösen köszöntik az új esztendőt és együtt indítják el a kitűzött célok megvalósítását.

Az egyetem aulájában összegyűlt népes közönsége előtt ezúttal Udvardy György, augusztusban beiktatott érsek beszélt.

Az érsek ünnepi beszédében kiemelte az olyan egyszerű és világi köszöntések fontosságát és mögöttes tartalmát, mint amilyen az ilyenkor gyakran elhangzó „boldog újévet” kifejezés.

Amikor jót kívánunk egymásnak, abban benne van az, hogy feltételezzük, hogy ez a jó jelen van a világunkban és ez elérhető, megismerhető. Ez a felismerés pedig kötelez minket, hogy törekedjünk ennek a jónak a megteremtésére

- fogalmazott.

Kiemelte, hogy amikor a ránk bízott emberek boldogságán fáradozunk, az összekapcsolódik a saját boldogságunkkal, így működnek a közösségek.

A jókívánságok egyfajta bizalomról is árulkodnak. Bízunk abban, hogy lesz jövőnk, hogy ez a jövő általunk is alakítható, és bízunk abban, hogy jó az igazsághoz, a jóhoz ragaszkodnunk, és hogy érdemes ezért erőfeszítéseket tennünk. Ha pedig elgyengülünk, akkor lesz, aki segítséget nyújt nekünk.

Az ünnepség további részében Hajas Szilárd fuvolaművész, Meh Oxana zongorakíséretében adták elő Bach h-moll szvit című művét.

Végül szintén hagyományos jelleggel Porga Gyula polgármester, Udvardy György érsek, dr. Gelencsér András az egyetem rektora és Csillag Zsolt kancellár közösen emelték poharukat és kívántak boldog új esztendőt minden veszpréminek.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.