2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

A hulladék csökkentésére hívta fel a figyelmet az LMP

Schmuck Erzsébet a párt társelnöke és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő a műanyag csomagolóanyagok ellen foglalt állást.

Zöld népszavazást kezdeményez az LMP több kérdésben – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Veszprémben Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke. Kifejtette: azt szeretnék elérni, hogy 2025-től ne lehessen egyszer használatos műanyag csomagolóanyagokat használni (a teljes mértékben megújuló forrásból származó és biológiai úton lebomló megoldások kivételével). Mint fogalmazott, az egyszer használatos műanyagok betiltása mindannyiunk érdeke, hiszen 

"vagy nemet mondunk az eldobható fogyasztói kultúrára, vagy a következő évtizedekben belefulladunk a saját szemetünkbe."

Gerstmár Ferenc a zöldpárt helyi kezdeményezésére hívta fel a figyelmet: a képviselő javaslatára az önkormányzat intézményeiben törekednek a PET-műanyagok kiváltására – a következő lépés a nagy városi rendezvények és fesztiválok műanyagmentesítése lenne. 

De több területen is van még hova fejlődni a képviselő szerint. A házhoz menő lomtalanítással nem lehetünk elégedettek, hiszen még mindig látni az út szélére kitett bútorokat, lomokat. Gerstmár szerint a tájékoztatást is erősíteni kell, hiszen a Haszkovó lakótelepi garázssoron létesítendő hulladékudvarról alig tud valamit a lakosság. 

 

Söge

További cikkek

Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában - közölte a síközpont csütörtökön a közösségi oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek.
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Rekordszavazattal választották meg két és fél éve országgyűlési képviselőnek, most pedig már az állatok védelmét is rábízták országos szinten. Ovádi Péterrel beszélgettünk parlamenti kulisszatitkokról, a miniszterelnökről, „gombnyomogatásról” és 2022-ről.
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Nincs olyan kapacitás-, technikai vagy védőeszközhiány az egészségügyi intézményekben, amely hátráltatná a védekezést - mondta Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten lejárnak a harminc napra hozott intézkedések, hogy utána és a karácsonyi időszakban milyen szabályok lesznek érvényben, arról jövő héten döntenek.