2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

A hulladék csökkentésére hívta fel a figyelmet az LMP

Schmuck Erzsébet a párt társelnöke és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő a műanyag csomagolóanyagok ellen foglalt állást.

Zöld népszavazást kezdeményez az LMP több kérdésben – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Veszprémben Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke. Kifejtette: azt szeretnék elérni, hogy 2025-től ne lehessen egyszer használatos műanyag csomagolóanyagokat használni (a teljes mértékben megújuló forrásból származó és biológiai úton lebomló megoldások kivételével). Mint fogalmazott, az egyszer használatos műanyagok betiltása mindannyiunk érdeke, hiszen 

"vagy nemet mondunk az eldobható fogyasztói kultúrára, vagy a következő évtizedekben belefulladunk a saját szemetünkbe."

Gerstmár Ferenc a zöldpárt helyi kezdeményezésére hívta fel a figyelmet: a képviselő javaslatára az önkormányzat intézményeiben törekednek a PET-műanyagok kiváltására – a következő lépés a nagy városi rendezvények és fesztiválok műanyagmentesítése lenne. 

De több területen is van még hova fejlődni a képviselő szerint. A házhoz menő lomtalanítással nem lehetünk elégedettek, hiszen még mindig látni az út szélére kitett bútorokat, lomokat. Gerstmár szerint a tájékoztatást is erősíteni kell, hiszen a Haszkovó lakótelepi garázssoron létesítendő hulladékudvarról alig tud valamit a lakosság. 

 

Söge

További cikkek

Találkozzunk a kupakgyűjtő szívnél!
Találkozzunk a kupakgyűjtő szívnél!
Jótékonysági célt betöltő installáció és találkozási pont is: szerda délután kihelyezték a Kossuth utcára azt a kupakgyűjtő szívet, melynek helyéről korábban közönségszavazással dönthettek a veszprémiek.
Meghalt 6 beteg és 3793-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 6 beteg és 3793-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Adrenalin-függő aszkéták
Adrenalin-függő aszkéták
Néhány éve egy magyar földrajztanár egyedül végiggyalogolta a világ egyik leghosszabb és legnehezebb túraútvonalának tartott Pasific Crest Trailt. Ha azt gondolnánk, ő az egyetlen, aki ilyesfajta embert próbáló kalandra adja a fejét, tévedünk.
Változik a forgalmi rend a 8-as főúton Veszprémben
Változik a forgalmi rend a 8-as főúton Veszprémben
Május 4-től július végéig lezárják a 8. sz. főút Körmend felé vezető oldalán a külső sávot.
Tabletekkel támogatták az egészségügyi dolgozókat
Tabletekkel támogatták az egészségügyi dolgozókat
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületével kötött megállapodás értelmében 1000 darab táblagépet adományozott azoknak az egészségügyi szakdolgozóknak, akik a koronavírus járványban segítettek és családjukban távoktatásban tanuló, de korszerű informatikai eszközzel nem rendelkező gyermekeket nevelnek.
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap