2023. március 21.
//
Benedek névnap

A hulladék csökkentésére hívta fel a figyelmet az LMP

Schmuck Erzsébet a párt társelnöke és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő a műanyag csomagolóanyagok ellen foglalt állást.

Zöld népszavazást kezdeményez az LMP több kérdésben – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Veszprémben Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke. Kifejtette: azt szeretnék elérni, hogy 2025-től ne lehessen egyszer használatos műanyag csomagolóanyagokat használni (a teljes mértékben megújuló forrásból származó és biológiai úton lebomló megoldások kivételével). Mint fogalmazott, az egyszer használatos műanyagok betiltása mindannyiunk érdeke, hiszen 

"vagy nemet mondunk az eldobható fogyasztói kultúrára, vagy a következő évtizedekben belefulladunk a saját szemetünkbe."

Gerstmár Ferenc a zöldpárt helyi kezdeményezésére hívta fel a figyelmet: a képviselő javaslatára az önkormányzat intézményeiben törekednek a PET-műanyagok kiváltására – a következő lépés a nagy városi rendezvények és fesztiválok műanyagmentesítése lenne. 

De több területen is van még hova fejlődni a képviselő szerint. A házhoz menő lomtalanítással nem lehetünk elégedettek, hiszen még mindig látni az út szélére kitett bútorokat, lomokat. Gerstmár szerint a tájékoztatást is erősíteni kell, hiszen a Haszkovó lakótelepi garázssoron létesítendő hulladékudvarról alig tud valamit a lakosság. 

 

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén Budapesten hétfőn.
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Egy kertrajongó életében a kora tavasz az egyik legszebb, legizgalmasabb időszak. Újfent tiszta lappal és nagy tervekkel indulunk neki a szezonnak, és egyben fogadalmakkal is, hogy az előző év tapasztalataiból okulva idén miképp leszünk eredményesebbek. Rengeteg öröm forrása egy saját veteményeskert, és ha még nem próbáltad eddig: legyen az idei év az első, amikor ezt megtapasztalod! A konyhakert egy életre szóló kaland, és minden szezon tartogat majd valami újat, meglepőt.
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.