2020. február 22. // Gerzson névnap

A hulladék csökkentésére hívta fel a figyelmet az LMP

Schmuck Erzsébet a párt társelnöke és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő a műanyag csomagolóanyagok ellen foglalt állást.

Zöld népszavazást kezdeményez az LMP több kérdésben – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Veszprémben Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke. Kifejtette: azt szeretnék elérni, hogy 2025-től ne lehessen egyszer használatos műanyag csomagolóanyagokat használni (a teljes mértékben megújuló forrásból származó és biológiai úton lebomló megoldások kivételével). Mint fogalmazott, az egyszer használatos műanyagok betiltása mindannyiunk érdeke, hiszen 

"vagy nemet mondunk az eldobható fogyasztói kultúrára, vagy a következő évtizedekben belefulladunk a saját szemetünkbe."

Gerstmár Ferenc a zöldpárt helyi kezdeményezésére hívta fel a figyelmet: a képviselő javaslatára az önkormányzat intézményeiben törekednek a PET-műanyagok kiváltására – a következő lépés a nagy városi rendezvények és fesztiválok műanyagmentesítése lenne. 

De több területen is van még hova fejlődni a képviselő szerint. A házhoz menő lomtalanítással nem lehetünk elégedettek, hiszen még mindig látni az út szélére kitett bútorokat, lomokat. Gerstmár szerint a tájékoztatást is erősíteni kell, hiszen a Haszkovó lakótelepi garázssoron létesítendő hulladékudvarról alig tud valamit a lakosság. 

 

Söge
2020. február 22. // Gerzson névnap