Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Az ellenzék szerint a polgármester nem kíváncsi a lakosok véleményére V-Busz ügyben

2020. január 22. 10:31
Az ellenzéki képviselők sajtótájékoztatójára Porga Gyula közleményben reagált. A polgármester szerint a V-Busz sikere nagyon fontos érdeke a városnak, és felajánlotta a Kossuth-termet lakossági tanácskozásra.

Gerstmár Ferenc, Hartmann Ferenc és Katanics Sándor ellenzéki önkormányzati képviselők tartottak sajtótájékoztatót szerda reggel a Hotel előtti buszmegállónál, melynek témája a V-Busszal kapcsolatos közmeghallgatás meg nem tartása volt. Korábban hét ellenzéki képviselő kezdeményezte közösen a polgármesternél, hogy hirdessenek közmeghallgatást a V-Busz működésével és menetrendjével kapcsolatban, ám Porga Gyula nem hirdette azt meg. Az ellenzék szerint a polgármester nem kíváncsi a lakosok véleményére.

Porga Gyula polgármester közleményben reagált, melyben azt írja, az ellenzéki képviselők által V-busz menetrend ügyében kezdeményezett közmeghallgatást indokolatlan megtartani, hisz legutóbb november végén, azaz nem egész két hónapja volt ilyen esemény városunkban, és a törvény évente egy közmeghallgatást ír elő.

Gerstmár Ferenc, Hartmann Ferenc és Katanics Sándor a 2020 január 22-én reggel tartott sajtótájékoztatónGerstmár Ferenc, Hartmann Ferenc és Katanics Sándor a 2020 január 22-én reggel tartott sajtótájékoztatón

„A V-busz drasztikus költségnövekedésének okait feltárandó belső eredményei után a személyi konzekvenciát levontam és azzal bíztam meg a cég menedzsmentjét, személy szerint Pálinkás Norbert igazgató urat, hogy a szolgáltatás színvonalának tartása mellett gondoskodjon a stabil, megbízható és kiszámítható működésről, valamint a költségek fokozatos lefaragásáról. Ennek a kérésnek a következménye többek között az elmúlt egy év tapasztalatára alapozott új menetrend, amelynek kommunikációja – be kell vallani – nem volt kifogástalan.

A V-busz sikere nagyon fontos érdeke a városnak, és az ügyet eszerint is kezeljük: a nyilvánosság kontrollja mellett, a képviselőtestület tagjaival együtt, a szakmai kereteket megőrizve, és nem megengedve, hogy azt politikai pankrációvá silányítsák. A komfortos városi tömegközlekedés kialakítása valamennyi hazai település nagy feladványa, és sajnos nincsenek előttünk tökéletes modellek. Ezért aztán jobbára a magunk útját kell járnunk, és a magunk kárán kell tanulnunk. A végleges megoldás megtalálásához idő kell”- áll a közleményben.

Porga Gyula azt is írta, hogy amennyiben az ellenzéki képviselők továbbra is fontosnak tartják a lakossági meghallgatás létrehozását, úgy természetesen a Városháza Kossuth-termét térítésmentesen, a szükséges technikai feltételek mellett biztosítják erre a célra, Pálinkás Norbert igazgató úr és munkatársai aktív részvételével.

Az ellenzék ennek hatására a jövő heti közgyűlés napjára, január 30-án 17 órára, a Városháza Kossuth termébe hirdetett ellenzéki fórumot.

Ge. Á.
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.