Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Félszáz lehetőség a fiatalok előtt

2020. január 22. 15:36
Pár hét maradt a felsőoktatás jelentkezési határidejéig, a Pannon Egyetem ennek apropóján nyílt napon segítette a fiatalokat a döntésben.

Öt képzési kar közel 50 egyetemi alapszakja, felsőfokú szakképzése és az osztatlan tanárképzés lehetőségei közül válogathattak azok az érettségi előtt álló diákok, akik szerdán ellátogattak a Pannon Egyetem nyílt napjára.

A jövőre 70 éves intézmény anno vegyipari egyetemként jött létre, ám az évtizedek alatt többször változott és bővült a képzési portfóliója, ma pedig a mérnöki képzések mellett informatikai, gazdasági, humán és agrár szakokat is kínál.

Gombás Kornél az egyetem kommunikációs és marketing referense a nyílt napon portálunknak elmondta, hogy közel 500 diák látogatott el az egyetem aulájába, akik érdeklődési körüknek megfelelően, valamint attól függően, hogy humán, vagy reál beállítottságúak, számos lehetőség közül válogathattak.

Az érdeklődők körében a legnépszerűbb szakok közt a mérnökinformatikust, vegyészmérnököt, turizmus és vendéglátást, anglisztikát, valamint az egyetem egyik legfrissebb alapszakját a kommunikáció és médiatudományt említette Gombás Kornél.

A nyílt napon egyébként nem csak a szakok standjainál juthattak információhoz a leendő egyetemisták, a szervezők pályaorientációs tanácsadással és grafológiai elemzéssel is készültek.

A felsőoktatási jelentkezési határidő február 15-én zárul, eddig kell eldönteni, hogy melyik intézmény mely szakját jelölik meg a felvételizők.

 

A legutóbbi Ecoport magazinban Csillag Zsolttal az egyetem kancellárjával készítettünk interjút, ahol részletesen érintettük a Pannon Egyetem jelenlegi helyzetét a magyar felsőoktatásban, valamint a veszprémi terveket.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.