2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Félszáz lehetőség a fiatalok előtt

Pár hét maradt a felsőoktatás jelentkezési határidejéig, a Pannon Egyetem ennek apropóján nyílt napon segítette a fiatalokat a döntésben.

Öt képzési kar közel 50 egyetemi alapszakja, felsőfokú szakképzése és az osztatlan tanárképzés lehetőségei közül válogathattak azok az érettségi előtt álló diákok, akik szerdán ellátogattak a Pannon Egyetem nyílt napjára.

A jövőre 70 éves intézmény anno vegyipari egyetemként jött létre, ám az évtizedek alatt többször változott és bővült a képzési portfóliója, ma pedig a mérnöki képzések mellett informatikai, gazdasági, humán és agrár szakokat is kínál.

Gombás Kornél az egyetem kommunikációs és marketing referense a nyílt napon portálunknak elmondta, hogy közel 500 diák látogatott el az egyetem aulájába, akik érdeklődési körüknek megfelelően, valamint attól függően, hogy humán, vagy reál beállítottságúak, számos lehetőség közül válogathattak.

Az érdeklődők körében a legnépszerűbb szakok közt a mérnökinformatikust, vegyészmérnököt, turizmus és vendéglátást, anglisztikát, valamint az egyetem egyik legfrissebb alapszakját a kommunikáció és médiatudományt említette Gombás Kornél.

A nyílt napon egyébként nem csak a szakok standjainál juthattak információhoz a leendő egyetemisták, a szervezők pályaorientációs tanácsadással és grafológiai elemzéssel is készültek.

A felsőoktatási jelentkezési határidő február 15-én zárul, eddig kell eldönteni, hogy melyik intézmény mely szakját jelölik meg a felvételizők.

 

A legutóbbi Ecoport magazinban Csillag Zsolttal az egyetem kancellárjával készítettünk interjút, ahol részletesen érintettük a Pannon Egyetem jelenlegi helyzetét a magyar felsőoktatásban, valamint a veszprémi terveket.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap