2020. február 23. // Alfréd névnap

Félszáz lehetőség a fiatalok előtt

Pár hét maradt a felsőoktatás jelentkezési határidejéig, a Pannon Egyetem ennek apropóján nyílt napon segítette a fiatalokat a döntésben.

Öt képzési kar közel 50 egyetemi alapszakja, felsőfokú szakképzése és az osztatlan tanárképzés lehetőségei közül válogathattak azok az érettségi előtt álló diákok, akik szerdán ellátogattak a Pannon Egyetem nyílt napjára.

A jövőre 70 éves intézmény anno vegyipari egyetemként jött létre, ám az évtizedek alatt többször változott és bővült a képzési portfóliója, ma pedig a mérnöki képzések mellett informatikai, gazdasági, humán és agrár szakokat is kínál.

Gombás Kornél az egyetem kommunikációs és marketing referense a nyílt napon portálunknak elmondta, hogy közel 500 diák látogatott el az egyetem aulájába, akik érdeklődési körüknek megfelelően, valamint attól függően, hogy humán, vagy reál beállítottságúak, számos lehetőség közül válogathattak.

Az érdeklődők körében a legnépszerűbb szakok közt a mérnökinformatikust, vegyészmérnököt, turizmus és vendéglátást, anglisztikát, valamint az egyetem egyik legfrissebb alapszakját a kommunikáció és médiatudományt említette Gombás Kornél.

A nyílt napon egyébként nem csak a szakok standjainál juthattak információhoz a leendő egyetemisták, a szervezők pályaorientációs tanácsadással és grafológiai elemzéssel is készültek.

A felsőoktatási jelentkezési határidő február 15-én zárul, eddig kell eldönteni, hogy melyik intézmény mely szakját jelölik meg a felvételizők.

 

A legutóbbi Ecoport magazinban Csillag Zsolttal az egyetem kancellárjával készítettünk interjút, ahol részletesen érintettük a Pannon Egyetem jelenlegi helyzetét a magyar felsőoktatásban, valamint a veszprémi terveket.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Külügyminisztérium: alapos megfontolás javasolt az észak-olaszországi utazás előtt
Külügyminisztérium: alapos megfontolás javasolt az észak-olaszországi utazás előtt
Az észak-olaszországi utazást tervezőknek a koronavírus-járvány miatt azt javasoljuk, hogy a látogatásról csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap az MTI-vel.
Szombat este báloztak a nyugdíjasok
Szombat este báloztak a nyugdíjasok
Két olasz tartományban rendeltek el karantént a koronavírus miatt
Két olasz tartományban rendeltek el karantént a koronavírus miatt
Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében lezárják az új koronavírus gócpontjait; az ott élők a következő két hétben nem hagyhatják el a területet, és senki nem léphet be oda - jelentette be Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a rendkívüli rendelet pontjait ismertetve sajtótájékoztatón szombat éjszaka.
Először kolbászoltak Kádártán
Először kolbászoltak Kádártán
De talán nem utoljára. Hagyományteremtő céllal rendezett kolbásztöltő versenyt a Közösség Kádártáért Egyesület szombaton. Nem a versengésről, a szórakozásról szólt a nap.
Pro Meritis díjat kapott Samu Imre nyugállományú ezredes
Pro Meritis díjat kapott Samu Imre nyugállományú ezredes
Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere a városi közéletben, valamint a veszprémi nyugdíjasok érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Samu Imre részére Pro Meritis díjat adományozott.
2020. február 23. // Alfréd névnap