Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyelvtanulással a boldogulásért

2020. január 23. 19:50
Csütörtökön szervezett szakmai napot a Pannon Egyetem, ahol – többek között – értékeltél a mögöttük álló huszonnégy hónapot, mely során hátrányos helyzetben lévő régiók középiskolásainak biztosítottak ingyenes nyelvoktatást.

Az EFOP-os pályázat lényege, hogy az egyetem tanárjelölt fiataljai, környékbeli hátrányos helyzetű térségekbe járnak nyelvet oktatni, kurzusokat tartani. Ahogy dr. Navracsics Judit, az egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánja fogalmazott, a projekt nem csak a középiskolás tanulóknak jövedelmező, de az egyetem tanárszakos hallgatói is korábban megtapasztalhatják, hogy mi vár rájuk a felsőoktatási tanulmányok elvégzése után.

dr. Navracsics Judit (archív)dr. Navracsics Judit (archív)

A dékán örömmel jelentette be, hogy a projektbe külföldi doktoranduszokat is bevontak, ezzel pedig egyfajta érzékenyítés is megkezdődött, méghozzá a különböző kultúrák találkozásának tekintetében. A projekt nem titkolt célja, hogy sikerüljön a középiskolásokkal olyannyira megszerettetni - a nyelveken túl - magát az egyetemet is, hogy akár jövőjüket Veszprémben képzeljék el. 

dr. Gelencsér András (archív)dr. Gelencsér András (archív)

Dr. Gelencsér András, az egyetem rektora is köszöntötte a projektben részvevőket, majd elmondta, kulcsfontosságúnak tartja az idegennyelv oktatását. Véleménye szerint az egyetemeknek egyre nagyobb felelősségük van – az oktatás és a kutatás mellett – az ún. harmadik missziós tevékenységben, vagyis az egyetemen felhalmozott tudás társadalmi hasznosításában.

A leendő tanárok beszámoltak eddigi tapasztalataikról, sikereikről, nehézségeikről. Végül elmondták, sikeresnek könyvelik el a mögöttük álló időszakot, hiszen számos élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak.

Szabó Eszter
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.