Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szijjártó: nincs magyar érintettje a vírusnak

2020. január 24. 14:27 // Forrás: mti
Nincs magyar érintettje a koronavírusnak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A politikus egy másik témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre kifejtette: az ügyben nemzeti szinten az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)  Országos Tisztifőorvosi Hivatalától szerzik be az információkat, nemzetközi szinten pedig az Egészségügyi Világszervezettől (WHO).   A WHO tájékoztatása szerint Európában nincs megerősített eset, és egyelőre nincs ok rendkívüli intézkedésre - mondta.

    

Szijjártó Péter közölte: ennek ellenére hoztak intéződéseket, a nagykövetségek és főkonzulátusok világszerte szorosan nyomon követik a fejleményeket, rendszeresen egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal, és ha valahol ez a vírus megjelenik és veszélyt jelenthet magyar állampolgárokra, azonnal figyelmeztetést adnak ki.  Szijjártó Péter elmondta: Vuhan városát, ahol a vírust észlelték, a kínai hatóságok lezárták. 

  Azt kérik azoktól a magyaroktól, akik Hubei tartományba terveznek utazást, azt halasszák el. Ha pedig Kína más városaiba utaznak, kövessék a konzuli szolgálat honlapját (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/) és regisztráljanak konzuli védelemért.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.