2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Még be sem léptünk a kormányablakba, de már látjuk a sor elejét

2020. január 28. 12:35
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Az Apple Store és a Google Play áruházakból is ingyenesen letölthető azt az új mobilalkalmazás, amely a gyors és hatékonyabb ügyintézésben segít a kormányablakokban. A Miniszterelnökség fejlesztését mi is telepítettük és megnéztük, hogyan is működik.

Tavaly év végén mutatta be a sajtó előtt Tuzson Bence a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a legújabb mobilapplikációs fejlesztésüket, amelynek elsődleges célja, hogy még több időt spóroljon meg az embereknek a kormányablakokban való ügyintézések során.

A jelenlegi 1.0-ás verzió lényege, hogy egy térképen jeleníti meg az ország összes kormányablakát és ügytípustól függően kiválasztjuk, hogy a hozzánk közel eső kormányablakokban mennyi ideig tartana adott pillanatban az ügyintézés.

Az alkalmazás valós időben mutatja az ország összes kormányablakátAz alkalmazás valós időben mutatja az ország összes kormányablakát

Az alkalmazáson keresztül több ügytípus, összesen 32 közül lehet választani, ennek függvényében a rendszer kalkulál egy körülbelüli várakozási időt.

Nem azt látja az állampolgár, hogy hányan várakoznak az adott ügyintézésre előtte, hanem azt, hogy neki mennyi időt kell várnia, hogy sorra kerüljön. A rendszer figyeli, hogy melyik kormányablakról, milyen ügytípusról van szó, vannak-e foglalt időpontok az adott ügytípusra, hány ügyintéző dolgozik az adott ügytípuson és mennyi az ügyintéző átlagos ügyintézési ideje, majd ennek megfelelően kalkulálja a várakozási időt.

Összesen 32 ügytípus közül tudunk választaniÖsszesen 32 ügytípus közül tudunk választani

Tehát elképzelhető, hogy jogosítványt szeretnénk újítani, ezt a Mindesznty József utcai kormányablakban csak 10 percnél hosszabb várakozási idővel tehetnénk meg, viszont ilyenkor a rendszer jelzi, hogy a Vörösmarty téri kormányablakban rövidebb várakozási idővel tehetjük meg ugyanezt.

Most, amikor a cikk írása közben teszteljük az alkalmazást, a legtöbb ügyek esetében 10 percnél kisebb várakozást jelez nekünk az applikáció Veszprémben.

Nálunk, amikor

Az államtitkár tájékoztatása szerint nem állt itt meg az alkalmazás fejlesztése, további funkciókkal tervezik bővíteni. Tuzson Bence elmondta, hogy meg fogják tudni oldani azt, hogy az alkalmazáson keresztül rögtön sorszámot is lehessen húzni. Így ha a felhasználó bemegy a kormányablakba, a sorszáma rögtön fel is villanna a képernyőn és azonnal megkezdhetné az ügyintézést, mivel a program azt is kiszámolná, hogy mennyi idő alatt jut el a kormányablakba.

Budapesten már keresni kell, hogy melyik kormányablakban tudjuk gyorsabban intézni az ügyeinketBudapesten már keresni kell, hogy melyik kormányablakban tudjuk gyorsabban intézni az ügyeinket

Távolabbi cél, hogy elérjék azt, hogy az alkalmazáson keresztül már konkrét ügyet is lehessen intézni, ehhez azonban további fejlesztések és jogszabályi módosítások lesznek szükségesek.

Tudomásunk szerint más országokban nincs ilyen alkalmazás, ezt Tuzson Bence is megerősítette, hogy a fejlesztés magyar ötletből valósult meg.

Az alkalmazás letölthető az Apple Store-ból és a Google Play-ből is.

vehir.hu

További cikkek

Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
Az első utcazenész már megérkezett
Az első utcazenész már megérkezett
Elkészült Kolodko Mihály gerilla szobrászművész második, Veszprémbe tervezett miniszobra: az utcazenészt formázó figura a Kossuth utca alján kapott helyet.
Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Az elmúlt pár napban megnövekedett Veszprém megyében a koronavírusos fertőzések száma. Az aggasztó adatok kapcsán Porga Gyula polgármester közösségi oldalán keresztül szólt a veszprémiekhez.
Soron kívül vizsgálja át az összes járművét a V-Busz
Soron kívül vizsgálja át az összes járművét a V-Busz
A tegnapi tűzeset kapcsán a társaság közleményben jelezte, hogy belső vizsgálatot rendelt el, valamint soron kívül átvizsgálják az összes járművet.
2020. augusztus 9. // Emőd névnap