Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még be sem léptünk a kormányablakba, de már látjuk a sor elejét

2020. január 28. 11:35 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
Az Apple Store és a Google Play áruházakból is ingyenesen letölthető azt az új mobilalkalmazás, amely a gyors és hatékonyabb ügyintézésben segít a kormányablakokban. A Miniszterelnökség fejlesztését mi is telepítettük és megnéztük, hogyan is működik.

Tavaly év végén mutatta be a sajtó előtt Tuzson Bence a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a legújabb mobilapplikációs fejlesztésüket, amelynek elsődleges célja, hogy még több időt spóroljon meg az embereknek a kormányablakokban való ügyintézések során.

A jelenlegi 1.0-ás verzió lényege, hogy egy térképen jeleníti meg az ország összes kormányablakát és ügytípustól függően kiválasztjuk, hogy a hozzánk közel eső kormányablakokban mennyi ideig tartana adott pillanatban az ügyintézés.

Az alkalmazás valós időben mutatja az ország összes kormányablakátAz alkalmazás valós időben mutatja az ország összes kormányablakát

Az alkalmazáson keresztül több ügytípus, összesen 32 közül lehet választani, ennek függvényében a rendszer kalkulál egy körülbelüli várakozási időt.

Nem azt látja az állampolgár, hogy hányan várakoznak az adott ügyintézésre előtte, hanem azt, hogy neki mennyi időt kell várnia, hogy sorra kerüljön. A rendszer figyeli, hogy melyik kormányablakról, milyen ügytípusról van szó, vannak-e foglalt időpontok az adott ügytípusra, hány ügyintéző dolgozik az adott ügytípuson és mennyi az ügyintéző átlagos ügyintézési ideje, majd ennek megfelelően kalkulálja a várakozási időt.

Összesen 32 ügytípus közül tudunk választaniÖsszesen 32 ügytípus közül tudunk választani

Tehát elképzelhető, hogy jogosítványt szeretnénk újítani, ezt a Mindesznty József utcai kormányablakban csak 10 percnél hosszabb várakozási idővel tehetnénk meg, viszont ilyenkor a rendszer jelzi, hogy a Vörösmarty téri kormányablakban rövidebb várakozási idővel tehetjük meg ugyanezt.

Most, amikor a cikk írása közben teszteljük az alkalmazást, a legtöbb ügyek esetében 10 percnél kisebb várakozást jelez nekünk az applikáció Veszprémben.

Nálunk, amikor

Az államtitkár tájékoztatása szerint nem állt itt meg az alkalmazás fejlesztése, további funkciókkal tervezik bővíteni. Tuzson Bence elmondta, hogy meg fogják tudni oldani azt, hogy az alkalmazáson keresztül rögtön sorszámot is lehessen húzni. Így ha a felhasználó bemegy a kormányablakba, a sorszáma rögtön fel is villanna a képernyőn és azonnal megkezdhetné az ügyintézést, mivel a program azt is kiszámolná, hogy mennyi idő alatt jut el a kormányablakba.

Budapesten már keresni kell, hogy melyik kormányablakban tudjuk gyorsabban intézni az ügyeinketBudapesten már keresni kell, hogy melyik kormányablakban tudjuk gyorsabban intézni az ügyeinket

Távolabbi cél, hogy elérjék azt, hogy az alkalmazáson keresztül már konkrét ügyet is lehessen intézni, ehhez azonban további fejlesztések és jogszabályi módosítások lesznek szükségesek.

Tudomásunk szerint más országokban nincs ilyen alkalmazás, ezt Tuzson Bence is megerősítette, hogy a fejlesztés magyar ötletből valósult meg.

Az alkalmazás letölthető az Apple Store-ból és a Google Play-ből is.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.