2020. február 25. // Géza névnap

Környezettudatosságra is nevel a Szilágyi Keresztény Iskola

Óvodásoknak szervezett kétfordulós természetismereti vetélkedőt a Szilágyi Keresztény Iskola, hogy bemutassa az intézményben folyó munkát és erősítse a természet iránti elköteleződést.

A vallásos nevelés és a magyar népi kultúra ápolása mellett a természet iránti elköteleződés mindig is jellemző volt a Szilágyi iskolára. A 2012 óta örökös öko-iskola idén hatodik alkalommal hirdette meg kétfordulós természetismereti vetélkedőjét az óvodásoknak.

A két fordulóból álló feladatlapos versenyhez egy egészséges táplálkozás témájú rajzpályázat is tartozott, melynek díjátadóját kedd délután tartották az intézmény tornatermében. Összesen 281 gyermek küldött be feladatlapot, ami a verseny szervezése óta a legmagasabb részvételi szám. A II. János Pál pápa tornacsarnok ünnepélyes díjkiosztójára a második körben is jól teljesítőket hívták meg.

A jutalmakat Bázsa Botond önkormányzati képviselő és Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át. Utóbbi megjegyezte, fontos, hogy a gyermekek minél hamarabb elsajátítsák a környezettudatosság fontosságát és az egészséges táplálkozás alapjait.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő adja át a díjat. Jobbra mellette (feketében) Barabás Andrea, alsós intézményvezető helyettesOvádi Péter országgyűlési képviselő adja át a díjat. Jobbra mellette (feketében) Barabás Andrea, alsós intézményvezető helyettes

A díjazott óvodások a felajánlásoknak és a szponzori támogatásoknak köszönhetően többek között a Kabóca Bábszínházba látogathatnak el, vagy vezetett túrán vehetnek részt a tihanyi Belső-tónál. A díjátadón játékokat, színes ceruzákat, édességeket valamint könyvjutalmakat is átadtak.

Halmay György intézményigazgató kiemelte, a természetismereti vetélkedőt azért hirdették meg, hogy a szülőkkel megismertessék az intézményben folyó munkát. A sporttevékenységüket a tavalyi Mikulás-kupával mutatták be. Mivel a Szilágyi a népi kultúrát is ápolja, az eredményhirdetésen az ott tanuló hatodikos diákokból álló Szilágyi Harangegyüttes illetve a Szilágyi Táncegyüttes lépett fel.

Az iskola tanórán kívüli programokkal terjeszti ki a környezeti nevelést: a 3-6. osztályosoknak szóló erdei iskola mellett az idősebbeknek témahét keretében nyílik lehetőség Veszprém és vidéke alapos megismerésére.

Ge. Á.
Kovács Bálint
2020. február 25. // Géza névnap