2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Környezettudatosságra is nevel a Szilágyi Keresztény Iskola

Óvodásoknak szervezett kétfordulós természetismereti vetélkedőt a Szilágyi Keresztény Iskola, hogy bemutassa az intézményben folyó munkát és erősítse a természet iránti elköteleződést.

A vallásos nevelés és a magyar népi kultúra ápolása mellett a természet iránti elköteleződés mindig is jellemző volt a Szilágyi iskolára. A 2012 óta örökös öko-iskola idén hatodik alkalommal hirdette meg kétfordulós természetismereti vetélkedőjét az óvodásoknak.

A két fordulóból álló feladatlapos versenyhez egy egészséges táplálkozás témájú rajzpályázat is tartozott, melynek díjátadóját kedd délután tartották az intézmény tornatermében. Összesen 281 gyermek küldött be feladatlapot, ami a verseny szervezése óta a legmagasabb részvételi szám. A II. János Pál pápa tornacsarnok ünnepélyes díjkiosztójára a második körben is jól teljesítőket hívták meg.

A jutalmakat Bázsa Botond önkormányzati képviselő és Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át. Utóbbi megjegyezte, fontos, hogy a gyermekek minél hamarabb elsajátítsák a környezettudatosság fontosságát és az egészséges táplálkozás alapjait.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő adja át a díjat. Jobbra mellette (feketében) Barabás Andrea, alsós intézményvezető helyettesOvádi Péter országgyűlési képviselő adja át a díjat. Jobbra mellette (feketében) Barabás Andrea, alsós intézményvezető helyettes

A díjazott óvodások a felajánlásoknak és a szponzori támogatásoknak köszönhetően többek között a Kabóca Bábszínházba látogathatnak el, vagy vezetett túrán vehetnek részt a tihanyi Belső-tónál. A díjátadón játékokat, színes ceruzákat, édességeket valamint könyvjutalmakat is átadtak.

Halmay György intézményigazgató kiemelte, a természetismereti vetélkedőt azért hirdették meg, hogy a szülőkkel megismertessék az intézményben folyó munkát. A sporttevékenységüket a tavalyi Mikulás-kupával mutatták be. Mivel a Szilágyi a népi kultúrát is ápolja, az eredményhirdetésen az ott tanuló hatodikos diákokból álló Szilágyi Harangegyüttes illetve a Szilágyi Táncegyüttes lépett fel.

Az iskola tanórán kívüli programokkal terjeszti ki a környezeti nevelést: a 3-6. osztályosoknak szóló erdei iskola mellett az idősebbeknek témahét keretében nyílik lehetőség Veszprém és vidéke alapos megismerésére.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában - közölte a síközpont csütörtökön a közösségi oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek.
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Rekordszavazattal választották meg két és fél éve országgyűlési képviselőnek, most pedig már az állatok védelmét is rábízták országos szinten. Ovádi Péterrel beszélgettünk parlamenti kulisszatitkokról, a miniszterelnökről, „gombnyomogatásról” és 2022-ről.
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Nincs olyan kapacitás-, technikai vagy védőeszközhiány az egészségügyi intézményekben, amely hátráltatná a védekezést - mondta Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten lejárnak a harminc napra hozott intézkedések, hogy utána és a karácsonyi időszakban milyen szabályok lesznek érvényben, arról jövő héten döntenek.