2023. március 31.
//
Árpád névnap

Környezettudatosságra is nevel a Szilágyi Keresztény Iskola

Óvodásoknak szervezett kétfordulós természetismereti vetélkedőt a Szilágyi Keresztény Iskola, hogy bemutassa az intézményben folyó munkát és erősítse a természet iránti elköteleződést.

A vallásos nevelés és a magyar népi kultúra ápolása mellett a természet iránti elköteleződés mindig is jellemző volt a Szilágyi iskolára. A 2012 óta örökös öko-iskola idén hatodik alkalommal hirdette meg kétfordulós természetismereti vetélkedőjét az óvodásoknak.

A két fordulóból álló feladatlapos versenyhez egy egészséges táplálkozás témájú rajzpályázat is tartozott, melynek díjátadóját kedd délután tartották az intézmény tornatermében. Összesen 281 gyermek küldött be feladatlapot, ami a verseny szervezése óta a legmagasabb részvételi szám. A II. János Pál pápa tornacsarnok ünnepélyes díjkiosztójára a második körben is jól teljesítőket hívták meg.

A jutalmakat Bázsa Botond önkormányzati képviselő és Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át. Utóbbi megjegyezte, fontos, hogy a gyermekek minél hamarabb elsajátítsák a környezettudatosság fontosságát és az egészséges táplálkozás alapjait.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő adja át a díjat. Jobbra mellette (feketében) Barabás Andrea, alsós intézményvezető helyettesOvádi Péter országgyűlési képviselő adja át a díjat. Jobbra mellette (feketében) Barabás Andrea, alsós intézményvezető helyettes

A díjazott óvodások a felajánlásoknak és a szponzori támogatásoknak köszönhetően többek között a Kabóca Bábszínházba látogathatnak el, vagy vezetett túrán vehetnek részt a tihanyi Belső-tónál. A díjátadón játékokat, színes ceruzákat, édességeket valamint könyvjutalmakat is átadtak.

Halmay György intézményigazgató kiemelte, a természetismereti vetélkedőt azért hirdették meg, hogy a szülőkkel megismertessék az intézményben folyó munkát. A sporttevékenységüket a tavalyi Mikulás-kupával mutatták be. Mivel a Szilágyi a népi kultúrát is ápolja, az eredményhirdetésen az ott tanuló hatodikos diákokból álló Szilágyi Harangegyüttes illetve a Szilágyi Táncegyüttes lépett fel.

Az iskola tanórán kívüli programokkal terjeszti ki a környezeti nevelést: a 3-6. osztályosoknak szóló erdei iskola mellett az idősebbeknek témahét keretében nyílik lehetőség Veszprém és vidéke alapos megismerésére.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az általános iskolások Kajla útlevelükkel
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az általános iskolások Kajla útlevelükkel
Április 6. és 11. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken, a budapesti Déli pályudvaron tartott sajtótájékoztatón.
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.
Lehet, hogy Veszprémben él az új rádiós sztárműsorvezető
Lehet, hogy Veszprémben él az új rádiós sztárműsorvezető
Öt év alatt 900-nál is több helyi kisgyermek látogathatott el a Méz Rádió stúdiójába, pár napja pedig az ezredik kisiskolást köszöntötte Szekeres Dávid műsorvezető, az országban is egyedülállónak számító Nyitott rádió program kitalálója. Az Ébredj Veszprém! című reggeli műsor házigazdájától megtudtuk, több éve őt is egy hasonló élmény inspirálta arra, hogy a rádiózásra tegye fel az életét, és reméli, már találkozott azzal a fiatallal, aki követi őt ezen az úton.
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont csütörtökön.