2020. július 6. // Csaba névnap

Környezettudatosságra is nevel a Szilágyi Keresztény Iskola

Óvodásoknak szervezett kétfordulós természetismereti vetélkedőt a Szilágyi Keresztény Iskola, hogy bemutassa az intézményben folyó munkát és erősítse a természet iránti elköteleződést.

A vallásos nevelés és a magyar népi kultúra ápolása mellett a természet iránti elköteleződés mindig is jellemző volt a Szilágyi iskolára. A 2012 óta örökös öko-iskola idén hatodik alkalommal hirdette meg kétfordulós természetismereti vetélkedőjét az óvodásoknak.

A két fordulóból álló feladatlapos versenyhez egy egészséges táplálkozás témájú rajzpályázat is tartozott, melynek díjátadóját kedd délután tartották az intézmény tornatermében. Összesen 281 gyermek küldött be feladatlapot, ami a verseny szervezése óta a legmagasabb részvételi szám. A II. János Pál pápa tornacsarnok ünnepélyes díjkiosztójára a második körben is jól teljesítőket hívták meg.

A jutalmakat Bázsa Botond önkormányzati képviselő és Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át. Utóbbi megjegyezte, fontos, hogy a gyermekek minél hamarabb elsajátítsák a környezettudatosság fontosságát és az egészséges táplálkozás alapjait.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő adja át a díjat. Jobbra mellette (feketében) Barabás Andrea, alsós intézményvezető helyettesOvádi Péter országgyűlési képviselő adja át a díjat. Jobbra mellette (feketében) Barabás Andrea, alsós intézményvezető helyettes

A díjazott óvodások a felajánlásoknak és a szponzori támogatásoknak köszönhetően többek között a Kabóca Bábszínházba látogathatnak el, vagy vezetett túrán vehetnek részt a tihanyi Belső-tónál. A díjátadón játékokat, színes ceruzákat, édességeket valamint könyvjutalmakat is átadtak.

Halmay György intézményigazgató kiemelte, a természetismereti vetélkedőt azért hirdették meg, hogy a szülőkkel megismertessék az intézményben folyó munkát. A sporttevékenységüket a tavalyi Mikulás-kupával mutatták be. Mivel a Szilágyi a népi kultúrát is ápolja, az eredményhirdetésen az ott tanuló hatodikos diákokból álló Szilágyi Harangegyüttes illetve a Szilágyi Táncegyüttes lépett fel.

Az iskola tanórán kívüli programokkal terjeszti ki a környezeti nevelést: a 3-6. osztályosoknak szóló erdei iskola mellett az idősebbeknek témahét keretében nyílik lehetőség Veszprém és vidéke alapos megismerésére.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Hol a jogos felháborodás és a vandalizmus határa?
Hol a jogos felháborodás és a vandalizmus határa?
Vörös festékfoltok borítják számos európai uralkodó szobrait a kontinensen, a vandálok pedig egy olyan zavaros indok mögé bújnak, mint amilyen zavarodottak azok, akik megpróbálják felfogni ezt a folyamatot.
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Idén is sikeres volt a levendulaszedési akció Tihanyban
Nagy érdeklődés mellett rendezték meg idén is a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság "Szedd magad" levendulaakcióját Tihanyban, a három héten át tartó programban több mint húszezren éltek a levendulaszedés lehetőségével - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton.
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasút melletti játék veszélyeire figyelmeztet a MÁV
A vasúttársaság szombati közleménye szerint nyáron előfordul, hogy a fiatalok a vasút mellett, a töltésen vagy a tárolóvágányokon pihenő szerelvényeken játszanak, köveket raknak a sínre vagy azokkal dobálják a szerelvényeket.
Veszprémben nincsenek távolságok 1. rész – Jeruzsálemhegy
Veszprémben nincsenek távolságok 1. rész – Jeruzsálemhegy
Sorozatot indítunk a Vehíren, amiben azt vizsgáljuk, hogy milyen gyorsan lehet eljutni egy-egy városrészbe. Indul a verseny, megmérkőzik egymással az autó, a tömegközlekedés és a gyalogos.
Flakonparadicsom, avagy az újrahasznosítás egy új megoldása
Flakonparadicsom, avagy az újrahasznosítás egy új megoldása
Sok háztartásban gyűlnek a műanyag palackok arra várva, hogy a sárga szelektív kukába kerüljenek. Pedig az újrahasznosítás nem csak abban merülhet ki, hogy a megfelelő színű tárolóba dobjuk a műanyagot.
2020. július 6. // Csaba névnap