2020. július 12. // Izabella névnap

A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc

Az önkormányzati képviselő szerint a Görgey Artúr utca keleti, az iskolával átellenes oldalán található zöldterület alkalmas lenne kutyafuttató építésére.

2018 júniusában nyújtott be indítványt Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő arra vonatkozóan, hogy a polgármester a Jutasi úti lakótelepen készíttessen helyszínjavaslattal és költségkalkulációval tervet kutyafuttató létesítésére. A közgyűlési többség akkor elutasította az indítványt, ám 2019 szeptemberében elfogadott zöldfelületi stratégia már foglalkozott a témával, és a megszavazott határozat feladatként fogalmazta meg 2020. március 31-i határidővel a közterületi kutyafuttatók kijelölését, a döntés előkészítését.

A 2. választókerület képviselőjeként Gerstmár Ferenc most arra kéri a városüzemeltetési irodát, hogy vizsgálják meg, hogy alkalmas-e közterületi kutyafuttató kialakítására a Görgey Artúr utca keleti, Deák Ferenc Általános Iskolával átellenes oldalán elterülő füves-fás terület.

Gerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíneGerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíne

Ha igen, szorgalmazza, hogy az erre a célra szánt idei költségvetési keretből valósuljon meg itt a kutyafuttató. Gerstmár szerint a javasolt helyszín a szomszédos 5. választókerületben élők jelentős része számára is könnyen elérhető lehetőséget biztosítana.

A képviselő hangsúlyozta, a kutyatartók és a kutya nélküliek konfliktusmentesebb együttélését is segítheti a kutyafuttató megépítése. – Megfelelő infrastruktúra biztosítása mellett számíthatunk arra, hogy mindkét csoport, és természetesen a kutyák mindennapjait egyaránt sikerül gondtalanabbá tenni.

Ge. Á.

További cikkek

Beutazási korlátozásokat jelentett be a kormány
Beutazási korlátozásokat jelentett be a kormány
Szigorítja a külföldről érkezőkre vonatkozó szabályokat a kormány: fertőzöttségi szint alapján vörös, sárga és zöld kategóriákba sorolják az országokat, az előbbiek esetén pedig kötelező karantént ír elő - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökéget vezető miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján.
Gyopáros: a Magyar falu programra jövőre több mint 250 milliárd forint jut
Gyopáros: a Magyar falu programra jövőre több mint 250 milliárd forint jut
A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.
226 milliós állami támogatást kapott a Hungarian Table Top Kft.
226 milliós állami támogatást kapott a Hungarian Table Top Kft.
A halimbai céget Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is meglátogatta pénteken.
Átadták a megújult apátsági múzeumot Tihanyban
Átadták a megújult apátsági múzeumot Tihanyban
Átadták a 225 millió forintból, pályázati támogatásból megújított apátsági múzeumot pénteken Tihanyban.
Veszprémben nincsenek távolságok 2. rész – Cholnoky
Veszprémben nincsenek távolságok 2. rész – Cholnoky
Sorozatunk második megállója a Cholnoky városrész, lássuk mennyi idő a belvárosból autóval, gyalog, vagy busszal eljutni a „zöld lakótelep” szívébe.
2020. július 12. // Izabella névnap