2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc

Az önkormányzati képviselő szerint a Görgey Artúr utca keleti, az iskolával átellenes oldalán található zöldterület alkalmas lenne kutyafuttató építésére.

2018 júniusában nyújtott be indítványt Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő arra vonatkozóan, hogy a polgármester a Jutasi úti lakótelepen készíttessen helyszínjavaslattal és költségkalkulációval tervet kutyafuttató létesítésére. A közgyűlési többség akkor elutasította az indítványt, ám 2019 szeptemberében elfogadott zöldfelületi stratégia már foglalkozott a témával, és a megszavazott határozat feladatként fogalmazta meg 2020. március 31-i határidővel a közterületi kutyafuttatók kijelölését, a döntés előkészítését.

A 2. választókerület képviselőjeként Gerstmár Ferenc most arra kéri a városüzemeltetési irodát, hogy vizsgálják meg, hogy alkalmas-e közterületi kutyafuttató kialakítására a Görgey Artúr utca keleti, Deák Ferenc Általános Iskolával átellenes oldalán elterülő füves-fás terület.

Gerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíneGerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíne

Ha igen, szorgalmazza, hogy az erre a célra szánt idei költségvetési keretből valósuljon meg itt a kutyafuttató. Gerstmár szerint a javasolt helyszín a szomszédos 5. választókerületben élők jelentős része számára is könnyen elérhető lehetőséget biztosítana.

A képviselő hangsúlyozta, a kutyatartók és a kutya nélküliek konfliktusmentesebb együttélését is segítheti a kutyafuttató megépítése. – Megfelelő infrastruktúra biztosítása mellett számíthatunk arra, hogy mindkét csoport, és természetesen a kutyák mindennapjait egyaránt sikerül gondtalanabbá tenni.

Ge. Á.

További cikkek

Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
30 évig voltak a vendégeink az atomtöltetek Veszprém mellett
A helyiek csak Kis-Moszkvának nevezték, valójában a ma is ismert legpusztítóbb erejű fegyvereket tárolták Veszprém tőszomszédságában az erdő mélyén a szocialista rendszerben. Így voltunk stratégiailag fontos pont és célpont egyszerre.
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Pollenhelyzet - Kezdődik a parlagfűszezon
Kezdődik a parlagfűszezon - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap