2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc

Az önkormányzati képviselő szerint a Görgey Artúr utca keleti, az iskolával átellenes oldalán található zöldterület alkalmas lenne kutyafuttató építésére.

2018 júniusában nyújtott be indítványt Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő arra vonatkozóan, hogy a polgármester a Jutasi úti lakótelepen készíttessen helyszínjavaslattal és költségkalkulációval tervet kutyafuttató létesítésére. A közgyűlési többség akkor elutasította az indítványt, ám 2019 szeptemberében elfogadott zöldfelületi stratégia már foglalkozott a témával, és a megszavazott határozat feladatként fogalmazta meg 2020. március 31-i határidővel a közterületi kutyafuttatók kijelölését, a döntés előkészítését.

A 2. választókerület képviselőjeként Gerstmár Ferenc most arra kéri a városüzemeltetési irodát, hogy vizsgálják meg, hogy alkalmas-e közterületi kutyafuttató kialakítására a Görgey Artúr utca keleti, Deák Ferenc Általános Iskolával átellenes oldalán elterülő füves-fás terület.

Gerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíneGerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíne

Ha igen, szorgalmazza, hogy az erre a célra szánt idei költségvetési keretből valósuljon meg itt a kutyafuttató. Gerstmár szerint a javasolt helyszín a szomszédos 5. választókerületben élők jelentős része számára is könnyen elérhető lehetőséget biztosítana.

A képviselő hangsúlyozta, a kutyatartók és a kutya nélküliek konfliktusmentesebb együttélését is segítheti a kutyafuttató megépítése. – Megfelelő infrastruktúra biztosítása mellett számíthatunk arra, hogy mindkét csoport, és természetesen a kutyák mindennapjait egyaránt sikerül gondtalanabbá tenni.

Ge. Á.

További cikkek

Kültéri jógapont épül Veszprémben
Kültéri jógapont épül Veszprémben
Három egészségfejlesztő program indul a városban, ennek egyik eleme a Barátság parkba tervezett kültéri jógapont megépítése lesz.
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
Elkerülhetetlennek látják a hús drágulását szakértők
A takarmányárak világszintű emelkedése nehéz helyzetbe hozta az állattartókat, a hús drágulása elkerülhetetlen - mondták a Portfolio keddi online konferenciáján részt vevő termelői szervezetek és agrárcégek képviselői.
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb felismerése volt, hogy még vannak kiaknázatlan területek az oktatók digitális felkészültségének fejlesztésében. Az Insedo Kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum közös innovatív programja ezt támogatná.
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul
Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn a falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Az eseményen Ovádi Péter miniszteri biztos többek közt az állatvédelemmel kapcsolatos kérdőív eredményeire alapozva is támogatta a programot.
Ajándék az oltóponton dolgozóknak
Ajándék az oltóponton dolgozóknak
Ovádi Péter, országgyűlési képviselő a Csolnoky Ferenc Kórház oltópontján dolgozóknak vitt ajándékokat, hogy megköszönje a munkájukat.