2020. május 27. // Hella névnap

A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc

Az önkormányzati képviselő szerint a Görgey Artúr utca keleti, az iskolával átellenes oldalán található zöldterület alkalmas lenne kutyafuttató építésére.

2018 júniusában nyújtott be indítványt Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő arra vonatkozóan, hogy a polgármester a Jutasi úti lakótelepen készíttessen helyszínjavaslattal és költségkalkulációval tervet kutyafuttató létesítésére. A közgyűlési többség akkor elutasította az indítványt, ám 2019 szeptemberében elfogadott zöldfelületi stratégia már foglalkozott a témával, és a megszavazott határozat feladatként fogalmazta meg 2020. március 31-i határidővel a közterületi kutyafuttatók kijelölését, a döntés előkészítését.

A 2. választókerület képviselőjeként Gerstmár Ferenc most arra kéri a városüzemeltetési irodát, hogy vizsgálják meg, hogy alkalmas-e közterületi kutyafuttató kialakítására a Görgey Artúr utca keleti, Deák Ferenc Általános Iskolával átellenes oldalán elterülő füves-fás terület.

Gerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíneGerstmár Ferenc, háttérben a tervezett kutyafuttató helyszíne

Ha igen, szorgalmazza, hogy az erre a célra szánt idei költségvetési keretből valósuljon meg itt a kutyafuttató. Gerstmár szerint a javasolt helyszín a szomszédos 5. választókerületben élők jelentős része számára is könnyen elérhető lehetőséget biztosítana.

A képviselő hangsúlyozta, a kutyatartók és a kutya nélküliek konfliktusmentesebb együttélését is segítheti a kutyafuttató megépítése. – Megfelelő infrastruktúra biztosítása mellett számíthatunk arra, hogy mindkét csoport, és természetesen a kutyák mindennapjait egyaránt sikerül gondtalanabbá tenni.

Ge. Á.

További cikkek

Változik a forgalmi rend a 8-as főúton Veszprémben
Változik a forgalmi rend a 8-as főúton Veszprémben
Május 4-től július végéig lezárják a 8. sz. főút Körmend felé vezető oldalán a külső sávot.
Tabletekkel támogatták az egészségügyi dolgozókat
Tabletekkel támogatták az egészségügyi dolgozókat
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületével kötött megállapodás értelmében 1000 darab táblagépet adományozott azoknak az egészségügyi szakdolgozóknak, akik a koronavírus járványban segítettek és családjukban távoktatásban tanuló, de korszerű informatikai eszközzel nem rendelkező gyermekeket nevelnek.
Szijjártó: éjféltől Magyarország, Szlovákia és Csehország megnyitják határaikat egymás állampolgárai számára
Szijjártó: éjféltől Magyarország, Szlovákia és Csehország megnyitják határaikat egymás állampolgárai számára
Éjféltől Magyarország, Szlovákia és Csehország megnyitják határaikat egymás állampolgárai számára - erősítette meg újságírói kérdésre válaszolva Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere Kolozsváron, a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján kedden.
Veganeeta: nem presszionál, lehetőséget kínál
A Veganeeta Home-ra általában első környékbeli vegán étteremként szokás tekinteni, pedig jóval több annál: koncepció, mely a jövőre és a környezetre fókuszál. Az Ecoport magazin cikke.
Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta a 2021-es költségvetés tervezetét.
2020. május 27. // Hella névnap