Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Tíz év alatt harmadával nőtt a bölcsődei férőhelyek száma megyénkben

2020. február 5. 15:20
A bölcsődefejlesztésekről és a Családvédelmi Akciótervről tartottak tájékoztatót a Megyeházán szerdán.

– Veszprém megye gyerek- és családbarát megye, az itt élőkkel hisszük és valljuk, hogy kevés hely van az országban, ahol olyan minőségi gyerekkort és kiváló oktatást lehetne biztosítani, mint itt – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Takács Szabolcs kormánymegbízott azt a tájékoztató rendezvényt, amely során az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Veszprém Megyei Kormányhivatal szakemberei vázolták fel a Családvédelmi Akcióterv egyes intézkedéseit az érdeklődőknek.

Takács a helyi viszonyok ismertetésekor további pozitív észrevételeket is tett: mint mondta, oktatási intézményeink innovatívak, a városvezetők és országgyűlési képviselők munkájának köszönhetően folyamatos fejlődésnek vagyunk tanúi Veszprém megyében. Megjegyezte: a Kormányablakokban, ügyfélterekben is igyekeznek segíteni a kisgyerekes szülőknek gyerekváró sarkok, pelenkázó lehetőségek kialakításával.

Dr. Erőssné dr. Nacsa Olga, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Gyermekügyi Főosztály osztályvezetője rámutatott: a  kormány célja a demográfiai válság megállítása, a leendő szülők ösztönzése, hogy minél fiatalabb korban vállalják első gyermeküket. Ebben a bölcsőde azért különösen fontos, hogy meg tudják teremteni a család és a munkahely egyensúlyát, ne kelljen választani a gyerekvállalás és karrier között. 

Az osztályvezető ismertette az elmúlt tíz év eredményeit is: 2010 óta megduplázódott azon települések száma az országban, ahol bölcsődei ellátás működik, és a következő két évben további húszezerrel növelnék a férőhelyek számát, a jelenlegi 51 ezerről hetvenezerre. Veszprém megyében a 2010-es 1210 férőhelyet mára 1663-ra bővítették.

A délután további részében a nagyszülői GYED-ről adott tájékoztatást Kottáné dr. Baranyi Mária Erzsébet, az EMMI Családügyi Támogatási Főosztályának vezetője, majd a bölcsődék működési engedélyének kiadásáról Baunok-Horváth Julianna, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának szociális szakügyintézője beszélt. A program zárásaként Bakos György tűzoltó alezredes az új tűzvédelmi szabályzatot ismertette. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 Az emberek lelke éberkómába esett véleménycikk Az emberek lelke éberkómába esett A magyar közélet minőségét nem azzal tette tönkre leginkább a politika, hogy szomszédok már nem beszélnek egymással, vagy hogy családi ebédek torkolnak üvöltöző veszekedésbe. Sokkal nagyobb baj, hogy az emberek lelke éberkómába esett. Ennek pedig jó példája, hogy tízezrek tapsolnak egy minden jel szerint nárcisztikus, abuzáló embernek a színpadon. Véleménycikk arról, amikor az érzelmi intelligenciát takaréklángra csavarja a politikai erekció. ma 9:54 A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent. tegnap 10:36 Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.