Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Külföldi diákokat köszöntöttek a Városházán

2020. február 12. 11:43
Erasmus+ programmal érkeztek középiskolás diákok Franciaországból és Németországból, a modern demokrácia közös alapjai nevű projekt keretén belül.

Porga Gyula polgármester személyesen üdvözölte az érkező diákokat, majd átfogó történelmi ismeretekkel látta el az érdekődő diákokat. Szó esett az önkormányzati rendszer működéséről, városi feladatokról, polgármesteri teendőkről is. 

A fő téma természetesen a demokrácia volt, de például az EKF 2023-ról is szó esett. A diákok nagy érdeklődéssel tették fel a végén kérdéseiket, többek között az ország működésével kapcsolatosan.

A Düsseldorfból és Valenciennesből érkező diákok egy hetet töltenek a királynék városában, kedden már a városi törvényszéken is voltak, csütörtökön pedig a Parlamentbe látogatnak. A fogadó iskola a Lovassy László Gimnázium, a projektkoordinátor pedig Király Viktor. A projekt során mindhárom csapat központjában összejönnek egy hétre, tavaly ősszel a düsseldorfi találkozás már megvolt, tavasszal pedig Franciaországba utaznak.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.