Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Az utómunkálatoknál tart a Szeretfilm Stúdió új filmje

2020. február 21. 11:22

"A szerenád című egész estés családi film alkotói örömmel osztják meg a hírt a közönséggel, hogy három év kitartó munkája, több évszakos forgatása, 30 forgatási napja után a filmet leforgattuk, és jelenleg már a film utómunkálatai zajlanak" - írták közleményükben az alkotók.

     A szerenád a 2011-2012-es évadban a Veszprémi Petőfi Színházban bemutatott mesedarab adaptációja, a darab írójának, Máté P. Gábornak az első filmes rendezése. A film szereplői közül többen szerepeltek a színdarabban is, illetve megtalálhatók közöttük mindkét veszprémi színház színészei, többek között: Módri Györgyi, Szelle Dávid, Főző Ditta, Pap Lívia, Dér Mária, valamint a Veszprémi Petőfi Színházban többször fellépett: Szalay Bence, Trokán Anna, Langer Soma, Kricsár Kamill és Buvári Lilla is.

A film operatőre és vágója Ladányi János, a Szeretföld című film alkotója. Zeneszerző Szili Péter. A zenei utómunkák, hangfelvételek Süle Zsolt hangstúdiójában zajlanak, hangmérnök Farkasréti György. A film koreográfusa és jelmeztervezője Turós-Máté Kinga.

A SzeretFilm Stúdióban készülő családi film széles körű társadalmi összefogással jöhetett létre, amelyben a színészeken kívül, veszprémi és Veszprém környéki művészeti csoportok, egyéb társművészetek alkotói, és civilek is részt vettek. Premierjére várhatóan még a nyár előtt sor kerül Veszprémben.

 

vehir.hu
további cikkek
Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23. 2024. március 16. 21:20 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25 Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Gyárkert Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Porga Gyula polgármester a közösségi médiában erősítette meg, hogy idén nyáron sem maradnak koncertek és rendezvények nélkül a veszprémiek a Gyárkertben. 2024. március 14. 19:37 Kell-e egészségünk védelme érdekében a génmódosított növényektől félnünk? Kell-e egészségünk védelme érdekében a génmódosított növényektől félnünk? Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága „Kérem a következőt!” címmel tudományos ismeretterjesztő előadássorozatot indít az egészség és életmód témakörében szakterületük legkiválóbb tudós képviselőinek hiteles és közérthető tolmácsolásában. Az első előadás vendége Balázs Ervin akadémikus lesz március 20-án, aki a génmódosított növények egészségre gyakorolt hatását járja körbe. 2024. március 14. 9:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.