Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb bébibumm az állatkertben

2020. február 21. 12:29
Új lakóval gazdagodott a Veszprémi Állatkert, ráadásul a most született szélesszájú orrszarvú nem csak az országban, de Európában is ritka lakója az állatkerteknek. A kölyköt pár hét múlva a nagyközönség is megnézheti, nekünk viszont sikerült exkluzív képeket készíteni az első lábra állásról.

Tíz éve vártak az állatkertben arra a pillanatra, ami idén február 14-én, Valentin-napon végre megtörtént: Rebeka az egyik nőstény szélesszájú orrszarvú egészséges utódnak adott életet. Az évek alatt mesterséges megtermékenyítéssel is többször próbálkoztak, valamint több hím orrszarvú is érkezett Veszprémbe, végül természetesen úton, az egyik Hollandiából érkezett orrszarvú és Rebeka „kapcsolatából” született meg a nőstény kölyök 16 hónapos vemhesség után.

A kicsi jelenleg kb. 50-60 kg súlyt nyom és fél méter magas.

Neve egyelőre nincs, ebben a közönség ötleteire is számít majd az állatkert, mire 3-4 hét múlva látogatható lesz a kölyökorrszarvú is.

 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Határtalan szakképzés Veszprémi Szakképzési Centrum Határtalan szakképzés ma 14:52 Sószobával és a teremtésvédelemmel kapcsolatos értékekkel is gazdagabbak lettek az óvodások Sószobával és a teremtésvédelemmel kapcsolatos értékekkel is gazdagabbak lettek az óvodások Teremtésvédelmi témahetet tartanak a Szent Margit Óvodában, ahol ezzel párhuzamosan birtokba vehették a gyermekek az óvoda új sószobáját is. De, hogy mit is jelent pontosan az, hogy teremtésvédelem, arra ottjártunkkor választ kaptunk gyermeki és felnőtt szinten is. ma 15:14 Hazatért a kavicsfogó űrteknő űrkutatás Hazatért a kavicsfogó űrteknő A Utah állambeli Nyugati-sivatagban földet ért az az űrkapszula, ami egy földközeli aszteroidáról szállított kőzetmintákat.  ma 12:29 Középpontban a nő, avagy önmagunknak lenni az információk és vélemények káoszában Középpontban a nő, avagy önmagunknak lenni az információk és vélemények káoszában Talán soha nem övezte annyi vita azt, mit jelent nőnek lenni, mint napjainkban, és soha nem vette körbe annyi elvárás sem. Megfelelni mindnek – minimum a Barbie film óta tudjuk, lehetetlen küldetés. És mégis. Képesek vagyunk hátat fordítani nekik? Teljesen őszintén és félelem nélkül úgy nők lenni, ahogy az valóban belülről fakad? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgettek neves pszichológusok a Királynék Földjén programsorozat keretében megrendezett Középpontban a nő című konferencián. ma 10:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.