2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Újabb bébibumm az állatkertben

Új lakóval gazdagodott a Veszprémi Állatkert, ráadásul a most született szélesszájú orrszarvú nem csak az országban, de Európában is ritka lakója az állatkerteknek. A kölyköt pár hét múlva a nagyközönség is megnézheti, nekünk viszont sikerült exkluzív képeket készíteni az első lábra állásról.

Tíz éve vártak az állatkertben arra a pillanatra, ami idén február 14-én, Valentin-napon végre megtörtént: Rebeka az egyik nőstény szélesszájú orrszarvú egészséges utódnak adott életet. Az évek alatt mesterséges megtermékenyítéssel is többször próbálkoztak, valamint több hím orrszarvú is érkezett Veszprémbe, végül természetesen úton, az egyik Hollandiából érkezett orrszarvú és Rebeka „kapcsolatából” született meg a nőstény kölyök 16 hónapos vemhesség után.

A kicsi jelenleg kb. 50-60 kg súlyt nyom és fél méter magas.

Neve egyelőre nincs, ebben a közönség ötleteire is számít majd az állatkert, mire 3-4 hét múlva látogatható lesz a kölyökorrszarvú is.

 

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában - közölte a síközpont csütörtökön a közösségi oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek.
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Rekordszavazattal választották meg két és fél éve országgyűlési képviselőnek, most pedig már az állatok védelmét is rábízták országos szinten. Ovádi Péterrel beszélgettünk parlamenti kulisszatitkokról, a miniszterelnökről, „gombnyomogatásról” és 2022-ről.
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Nincs olyan kapacitás-, technikai vagy védőeszközhiány az egészségügyi intézményekben, amely hátráltatná a védekezést - mondta Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten lejárnak a harminc napra hozott intézkedések, hogy utána és a karácsonyi időszakban milyen szabályok lesznek érvényben, arról jövő héten döntenek.