2020. október 30.
//
Alfonz névnap

Először kolbászoltak Kádártán

De talán nem utoljára. Hagyományteremtő céllal rendezett kolbásztöltő versenyt a Közösség Kádártáért Egyesület szombaton. Nem a versengésről, a szórakozásról szólt a nap.

Kolbászolás Kádártán. Ez volt a neve a már tavaly beharangozott eseménynek, amit a Kádártai Közösségi Ház elé hirdetett meg a Közösség Kádártáért Egyesület. A február 22-i esemény egy új kezdeményezése a városrészi civileknek, amit arról a Békéscsabáról importáltak Veszprémbe, ahova minden évbe ellátogatnak.  Az ötlet az volt, hogy a békési mintára hozzák össze a helyieket, miközben kolbászt töltenek, a csapatok versengenek, szól a talpalávaló és jól érzik magukat.

Úgy tűnik, sikerült előcsalogatni az embereket a hétvégére, sőt, akkora volt az érdeklődés, hogy nem minden versenyző fért be a közösségi ház elé felhúzott sátorba. -18 5 fős csapatnak jutott idén hely, az a plusz 5-6 csapat, amelyik még szeretett volna elindulni, jövőre garantált helyet kap a második Kolbászoláson- mondta el érdeklődésre Tósokiné Kovács Aranka, a rendezvényt szervező Közösség Kádártáért Egyesület elnöke, aki egyben megerősítette azt is, hogy jövőre biztosan lesz folytatása a programnak. " Most a cél nem a verseny, hanem hogy jól érezzük magunkat."

A mostanival tovább bővült az egyesület által szervezett programok listája. A városrészen rendszeresen szerveznek adventi kézműves foglalkozásokat, szüreti vigasságokat, gyereknapot és locsólóbált.  – Az egyesület hónapról hónapra megmutatja, hogy aktív, és képes bevonni, megerősíteni a kádártai közösséget. Büszkék lehetünk rájuk, remélhetőleg Veszprém többi városrészére és egyesületére is inspirálólag hat a tevékenységük- nyilatkozta portálunknak az esemény fő támogatója, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, aki maga is beállt a kolbásztöltők közé.

A csapatok egyébként azonos feltételekkel indultak a versenyen. A szervezők mindenkinek biztosították a húst, a belet, az asztalt, a padot és a vizet, az eszközöket és a titkos hozzávalókat viszont a nevezőknek kellett hozzátenniük, hogy elnyerjék a serleget. Merthogy a jó kedv mellé ez járt a legjobb csapatnak. De csak az után, hogy a háromtagú zsűri gondosan megízlelte a kolbászokat. A rendezők minden csapattól további 1 szál nyers kolbászt is kértek füstölésre, amelyeket a következő rendezvényükön szolgálnak fel.

Ge. Á.
Kovács Bálint