Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megvan a kivitelezője a déli elkerülőnek

2020. február 24. 16:16 // Forrás: magyarepitok.hu
A Strabag fogja megépíteni a város déli elkerülőjét, ami nem csak a veszprémiek közlekedését könnyíti meg, hanem megszünteti a főleg nyáron tapasztalható dugókat a Balaton irányába.

Az uniós közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a 7,5 km-es és 2x2 sávos út tenderét a Strabag Építőipari Kft. nyerte el.

A beruházás első üteme mintegy 25,84 milliárd forintból valósul meg a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából.

A Strabag által vállalt fejlesztés a várostól a város déli részén fekvő füredi csomópont és a Veszprémtől keletre található litéri csomópont között zajlik le. A beruházás befejeztével itt teljes mértékben kétszer két sávon és fizikai elválasztással lehet majd haladni, külön szintű csomópontok használatával. Emellett többek között:

  • elkészül 3 híd (különszintű csomópont), a Budapesti útnál, az Almádi útnál, illetve a Füredi útnál;
  • 6 szintbeli csomópontot is átadnak,
  • illetve fejlesztik a 73-as és a 7217-es utak, valamint a Dornyai Béla utca és a Tirat-Carmel utca egyes szakaszait is.

Továbbá még keresztező és bekötő utakat is építenek, párhuzamos földúthálózatot is elkészítenek.

A veszprémi elkerülő projektjének második részében pedig a balatonfüredi elágazásig tartó 2,8 kilométeres szakaszt fogják fejleszteni, itt még nem tudni ki lesz majd a kivitelező.

- írja a magyarepítok.hu.

A fejlesztés várhatóan 2022-re készül el.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.