2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Orbán: nekünk az emberélet, az emberek élete és biztonsága az első

2020. március 5. 15:04
mti
Nekünk az emberélet, az emberek élete és biztonsága az első - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten, hangsúlyozva: a vírus elleni küzdelemnek anyagi gátja nem lesz Magyarországon.

A kormányfő kiemelte: az operatív törzs az emberéletek védelmével foglalkozik. Hangsúlyozta, hogy a hatékony védekezés mindenkitől követel erőfeszítést.

Magyarországon szinte mindenki bízik az orvosokban, ápolókban, a közegészségügyi szakemberek tekintélye magas - mondta. Hozzátette, a kormánytól azt követeli meg a helyzet, hogy biztosítsa a védekezési munkához szükséges forrásokat, és "a vírus elleni küzdelemnek anyagi gátja akadálya nem lesz".

Orbán Viktor a politikai pártoktól önmérsékletet kért, az emberektől pedig együttműködést; azt kérte, legyenek megértők, ha azt tapasztalják, hogy a vírus elleni küzdelem kényelmetlenséggel is jár. Most a józan ész diktálja a szabályokat - mutatott rá.

vehir.hu