2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Legyen Veszprém is menedék a rászorulóknak!

Növelné a bérlakások számát és komolyabb kiállást szeretne az LMP a családon belüli erőszak áldozataiért.

Magyarországon jelentős számú nő szenvedett már el testi vagy szexuális erőszakot partnere részéről, és érintettek a velük élő gyermekek is – vetette fel a problémát Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A képviselő rávilágított arra, hogy az áldozatok gyakran lakhatási nehézségek miatt nem tudnak elmenekülni bántalmazóik elől.

Gerstmár FerencGerstmár Ferenc

Ennek okán Gerstmár egy ferencvárosi kezdeményezéshez kapcsolódva az elmúlt közgyűlésen indítványozta, hogy Veszprém is csatlakozzon ahhoz a formálódó hálózathoz, amelynek lényege, hogy „cím nélkül” anonim módon kerüljenek kijelölésre olyan lakások városunkban is, amelyek a családon belüli erőszak áldozatainak védelmét szolgálják.

A kezdeményezésének lényege, hogy az önkormányzat tulajdonában álló lakások közül kettőt kijelölnek arra a célra, hogy azok a bántalmazottak számára megfelelő, a bántalmazóiktól távol eső – tehát az ország más pontjairól érkező sértettek számára – menedékként szolgálhasson.

Gerstmár Ferenc indítványát az önkormányzat közgyűlése 11-7 arányban nem támogatta, a polgármester indoka az volt, hogy jelenleg nincs erre a célra kijelölhető üres bérlakás Veszprémben.

Az LMP-s képviselő aggályosnak tartja azt a tendenciát, hogy a város a piaci alapú bérlakások fejlesztése felé nyit inkább, hozzátette, hogy reméli, ez nem válik tendenciává.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Egy irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt csütörtök hajnalban leállt a paksi atomerőmű 4. blokkja - közölte honlapján az atomerőmű.
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
Közleményben emel szót egy Veszprémbe tervezett LMBTQ-rendezvény miatt a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete.
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Szerda reggelre több elemet is összetört egy vandál a belvárosi körforgalomban található herendi porcelán életfán. A rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőt, aki beismerő vallomást tett. A manufaktúra pedig megígérte, hogy helyreállítják a szobrot.
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
A KATA adózás országosan 400 ezer embert érint, a jövőben pedig több olyan módosítást is elfogadtak, ami merőben átalakítja ezt a kedvezményes adózási rendszert. Nagy Elek a a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének írása a témával kapcsolatban először a pestisracok.hu oldalon jelent meg, amit mi is teljes egészében publikálunk.
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap