2020. május 31. // Angéla névnap

Legyen Veszprém is menedék a rászorulóknak!

Növelné a bérlakások számát és komolyabb kiállást szeretne az LMP a családon belüli erőszak áldozataiért.

Magyarországon jelentős számú nő szenvedett már el testi vagy szexuális erőszakot partnere részéről, és érintettek a velük élő gyermekek is – vetette fel a problémát Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A képviselő rávilágított arra, hogy az áldozatok gyakran lakhatási nehézségek miatt nem tudnak elmenekülni bántalmazóik elől.

Gerstmár FerencGerstmár Ferenc

Ennek okán Gerstmár egy ferencvárosi kezdeményezéshez kapcsolódva az elmúlt közgyűlésen indítványozta, hogy Veszprém is csatlakozzon ahhoz a formálódó hálózathoz, amelynek lényege, hogy „cím nélkül” anonim módon kerüljenek kijelölésre olyan lakások városunkban is, amelyek a családon belüli erőszak áldozatainak védelmét szolgálják.

A kezdeményezésének lényege, hogy az önkormányzat tulajdonában álló lakások közül kettőt kijelölnek arra a célra, hogy azok a bántalmazottak számára megfelelő, a bántalmazóiktól távol eső – tehát az ország más pontjairól érkező sértettek számára – menedékként szolgálhasson.

Gerstmár Ferenc indítványát az önkormányzat közgyűlése 11-7 arányban nem támogatta, a polgármester indoka az volt, hogy jelenleg nincs erre a célra kijelölhető üres bérlakás Veszprémben.

Az LMP-s képviselő aggályosnak tartja azt a tendenciát, hogy a város a piaci alapú bérlakások fejlesztése felé nyit inkább, hozzátette, hogy reméli, ez nem válik tendenciává.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
Dr. Udvardy György veszprémi érsek videóüzenetben szólt híveihez Pünkösd alkalmából. Közben az országban sok helyen már megtartották a szentmiséket, de csak szigorú egészségügyi biztonsági előírások betartása mellett.
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú
Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú
Már ismerkedik a Veszprémi Állatkert egyik legfiatalabb lakója a szavannakifutóval. A kölyökorrszarvú egyelőre nem távolodik el anyja mellől, de szépen növekszik és erősödik.
2020. május 31. // Angéla névnap