Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legyen Veszprém is menedék a rászorulóknak!

2020. március 6. 11:49
Növelné a bérlakások számát és komolyabb kiállást szeretne az LMP a családon belüli erőszak áldozataiért.

Magyarországon jelentős számú nő szenvedett már el testi vagy szexuális erőszakot partnere részéről, és érintettek a velük élő gyermekek is – vetette fel a problémát Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A képviselő rávilágított arra, hogy az áldozatok gyakran lakhatási nehézségek miatt nem tudnak elmenekülni bántalmazóik elől.

Gerstmár FerencGerstmár Ferenc

Ennek okán Gerstmár egy ferencvárosi kezdeményezéshez kapcsolódva az elmúlt közgyűlésen indítványozta, hogy Veszprém is csatlakozzon ahhoz a formálódó hálózathoz, amelynek lényege, hogy „cím nélkül” anonim módon kerüljenek kijelölésre olyan lakások városunkban is, amelyek a családon belüli erőszak áldozatainak védelmét szolgálják.

A kezdeményezésének lényege, hogy az önkormányzat tulajdonában álló lakások közül kettőt kijelölnek arra a célra, hogy azok a bántalmazottak számára megfelelő, a bántalmazóiktól távol eső – tehát az ország más pontjairól érkező sértettek számára – menedékként szolgálhasson.

Gerstmár Ferenc indítványát az önkormányzat közgyűlése 11-7 arányban nem támogatta, a polgármester indoka az volt, hogy jelenleg nincs erre a célra kijelölhető üres bérlakás Veszprémben.

Az LMP-s képviselő aggályosnak tartja azt a tendenciát, hogy a város a piaci alapú bérlakások fejlesztése felé nyit inkább, hozzátette, hogy reméli, ez nem válik tendenciává.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.