2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Tapasztalatot cseréltek a szakképző iskolák

A Veszprémi Szakképzési Centrum iskolái jó gyakorlataikat osztották meg egymással egy szerdai rendezvényen.

A Táncsics Mihály középiskolában megrendezett szakmai délutánon nyolc iskola pedagógusai osztották meg egymással az intézményeikben bevált, a felzárkóztatást célzó programok tapasztalatait. Veszprémet a házigazda Táncsics mellett a Séf, a Jendrassik, az Ipari és a Közgáz képviselte. 

A tapasztalatcserét egy a tanulói készségek és képességek fejlesztését, a tanulói életpálya építését szolgáló pályázati projekthez kapcsolódóan szervezte meg a Veszprémi Szakképzési Centrum. A projekt részeként nyolc intézményből 152 pedagógus vett részt továbbképzésen, és ugyanezekben az iskolákban összesen háromszáz diák részvételével tanulócsoportokat is létrehoztak a lemorzsolódással fenyegetett fiatalok felzárkóztatására.

Az összesen 550 millió forintos költségvetésű projekt során közel 80 millió forintot költöttek építési beruházásra (a Táncsics kollégiumát újították fel, valamint a Jendrassikban DKA-közösségi alkotó műhelyet alakítottak ki), illetve 140 millió forint értékben szereztek be eszközöket, elsősorban irodaszereket, kreatív eszkzööket, bútorokat, sportszereket, egyéb taneszközöket.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában - közölte a síközpont csütörtökön a közösségi oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek.
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Rekordszavazattal választották meg két és fél éve országgyűlési képviselőnek, most pedig már az állatok védelmét is rábízták országos szinten. Ovádi Péterrel beszélgettünk parlamenti kulisszatitkokról, a miniszterelnökről, „gombnyomogatásról” és 2022-ről.
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Nincs olyan kapacitás-, technikai vagy védőeszközhiány az egészségügyi intézményekben, amely hátráltatná a védekezést - mondta Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten dönt a kormány a karácsonyról
Jövő héten lejárnak a harminc napra hozott intézkedések, hogy utána és a karácsonyi időszakban milyen szabályok lesznek érvényben, arról jövő héten döntenek.