2020. május 31. // Angéla névnap

Tapasztalatot cseréltek a szakképző iskolák

A Veszprémi Szakképzési Centrum iskolái jó gyakorlataikat osztották meg egymással egy szerdai rendezvényen.

A Táncsics Mihály középiskolában megrendezett szakmai délutánon nyolc iskola pedagógusai osztották meg egymással az intézményeikben bevált, a felzárkóztatást célzó programok tapasztalatait. Veszprémet a házigazda Táncsics mellett a Séf, a Jendrassik, az Ipari és a Közgáz képviselte. 

A tapasztalatcserét egy a tanulói készségek és képességek fejlesztését, a tanulói életpálya építését szolgáló pályázati projekthez kapcsolódóan szervezte meg a Veszprémi Szakképzési Centrum. A projekt részeként nyolc intézményből 152 pedagógus vett részt továbbképzésen, és ugyanezekben az iskolákban összesen háromszáz diák részvételével tanulócsoportokat is létrehoztak a lemorzsolódással fenyegetett fiatalok felzárkóztatására.

Az összesen 550 millió forintos költségvetésű projekt során közel 80 millió forintot költöttek építési beruházásra (a Táncsics kollégiumát újították fel, valamint a Jendrassikban DKA-közösségi alkotó műhelyet alakítottak ki), illetve 140 millió forint értékben szereztek be eszközöket, elsősorban irodaszereket, kreatív eszkzööket, bútorokat, sportszereket, egyéb taneszközöket.

Söge
Domján Attila

További cikkek

A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
Dr. Udvardy György veszprémi érsek videóüzenetben szólt híveihez Pünkösd alkalmából. Közben az országban sok helyen már megtartották a szentmiséket, de csak szigorú egészségügyi biztonsági előírások betartása mellett.
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú
Bejelentkezett a veszprémi orrszarvúborjú
Már ismerkedik a Veszprémi Állatkert egyik legfiatalabb lakója a szavannakifutóval. A kölyökorrszarvú egyelőre nem távolodik el anyja mellől, de szépen növekszik és erősödik.
2020. május 31. // Angéla névnap