Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A megemlékezés elmaradt, az emlékezés nem

2020. március 15. 10:24
A járvány miatt elmaradt a hagyományos megemlékezés a Dózsa téren, a hősök emléke előtt azonban Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő is fejet hajtott.

A politikusok az általuk képviselt közösségek – a város és a választókerület – nevében szimbolikusan megkoszorúzták a Dózsa téri emlékművet. 

Az ünnepi alkalomból Ovádi Péter Kossuth Lajost idézte közösségi oldalán: "A haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz."

"Élünk bármilyen rendkívüli helyzetben – mint most is, amikor egy világjárvány miatt nem tarthatjuk közösen egyik legszebb ünnepünket -, nem szabad elmulasztanunk az emlékezést" – fogalmazott közösségi oldalán Porga Gyula polgármester. – "Ha nem együtt, hát külön-külön, otthon, családi vagy baráti körben tűzzük fel a kokárdánkat, öltöztessük ünneplőbe a lelkünket, és legalább gondolatban hajtsunk fejet a hősök emléke előtt. Ennyivel magunknak is tartozunk."

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. 2024. április 24. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.