2022. május 23.
//
Dezső névnap

Koronavírus – ne a házi kedvencét okolja!

2020. március 16. 19:07
A koronavírussal kapcsolatos számos tévhit között terjed egy olyan, ami miatt néhány gazdában komolyan felmerült, hogy elaltatja teljesen egészséges kedvencét.

Egy magyar fajtamentő egyesület tette közzé a közösségi oldalán azt a posztot, ami arra hívja fel a gazdák figyelmét, illetve emlékezteti őket, hogy a COVID-19 koronavírust állatok nem tudják elkapni és hordozni sem, ennek következtében az embernek sem tudják átadni.

Minderre azért volt szükség, mert a poszt szerint szárnyra kapott egy olyan álhír a kutya- és macskatulajdonosok közt, miszerint a házi kedvencük is megfertőzheti őket, ennek következtében pedig több egészséges állatra is az elaltatás veszélye verült.

A félreértést az adhatta, valamint az a tény táplálhatja ezt az álhírt, hogy a koronavírus egy gyűjtőfogalom, ezen belül a COVID-19 az, ami az emberre veszélyes, ugyanakkor az állatokra nem. Létezik olyan koronavírus is, ami a kutyákra és macskákra veszélyes, de az pedig az emberre nem.

vehir.hu

További cikkek

Róka fogta csoki
Róka fogta csoki
A nagyvárosból költöztek ki falura, így nem róhatom fel nekik, hogy sajátságos elképzelést hoztak magukkal a vadvilágról.
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.