2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Járványkórházat létesítenek Ajkán

A Népszava úgy tudja: Budapest mellett Szekszárdon, Kiskunhalason, Miskolcon és Ajkán létesítenek járványkórházakat az országban.

Az országos tisztifőorvos a budapesti mellett Miskolcon, Szekszárdon, Ajkán és Kiskunhalason jelölt ki négy járványkórházat –írja kedd reggeli cikkében a Népszava.

A cikk szerint hétfőn az országos tisztifőorvos a Dél-pesti Centrum kórház Szent László telephelye mellett további négy járványkórházat jelölt ki. „Így igazolt koronavírusos betegeket kezelnek majd a miskolci megyei kórház Semmelweis tagkórházában ( egykori MISEK), a szekszárdi megyei, valamint az ajkai, és a kiskunhalasi városi kórházban is. A mentőknek az intézmények környékén élőket már keddtől ide kell szállítaniuk. Kiskunhalason pedig elkezdtek építeni a mintegy 150 ember befogadására alkalmas konténer kórházat is” – áll a cikkben.

A Magyar Imre Kórház főépülete  Ajkán. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTIA Magyar Imre Kórház főépülete Ajkán. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A Vehir.hu írásban fordult az ajkai kórházhoz, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

FRISS: Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár  megerősítette a Népszava értesüléseit. Elmondta: Több kórházat járványkórházzá alakítanak a koronavírus-járvány miatt. A Kiskunhalason épülő mobil karanténkórház mellett a kiskunhalasi kórház tömbjét is kijelölték erre, továbbá Ajkán, Szekszárdon és Miskolcon lesz ilyen intézmény.

Az államtitkár jelezte: sok "importált" koronavírusos betegre számítanak. Mint mondta, úgy készülnek, hogy Magyarországon is megtörténhet az, ami Ausztriában, ahol egy hét alatt a több tízes esetszámból ezres betegszám lett. Elmondta azt is, hogy a járványra felkészülés miatt átrendezték az egészségügyi ellátórendszert.

Ge. Á.

További cikkek

Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Aggasztó hírek érkeznek a szomszéd megyéből, ahol a Velencei-tó a kiszáradás szélén áll, közben Kelet-Magyarországon néhány kisebb tó helyén már csak száraz síkság található. A Balaton vízállása is elmarad az ideálistól, de a „magyar tenger” esetében jelen állás szerint még nem szükséges kongatni a vészharangot, viszont érdemes figyelni egy aggasztó tendenciára.
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
A túlzsúfolt napjaink, a sűrű hétköznapok akarva-akaratlanul egy másik világ hatalmába kerítenek bennünket. Egy elképzelt világba. Kinek ne lenne ismerős a kép, ahogy május végén a munkahelyen elkortyolt kávé közben fejben már a júliusi nyaralásán jár? De mit adnak nekünk ezek a lopott napok és mit tudunk elraktározni belőlük?
Klímabérletet vezetne be az LMP
Klímabérletet vezetne be az LMP
A havi ötezer forintos bérlet elképzeléseik szerint a környezetvédelem támogatása mellett a családok anyagi nehézségeit is csökkentené.
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
Gajdos Milán, hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs vezetője elmondta, a bomba hatástalanítása sikeres volt, valamint kitért a robbanótest későbbi sorsára is.