2020. május 31. // Angéla névnap

Fegyelmezetlenség nem, fertőtlenítés van a V-Busz járművein

A koronavírus miatt bevezetett óvintézkedések sorából a V-Busz sem maradt ki. A veszprémi közösségi közlekedésért felelős cégnél érdeklődtünk, hogyan váltak be az intézkedések és ezekre hogyan reagáltak az utasok.

Március 16-án lépett érvénybe a V-Busz járatain az a korlátozás, miszerint a fel- és leszállás csak a hátsó ajtókon történhet, a sofőr mögötti sort pedig kordonnal lezárták, így védve a járművezetőket, akik naponta akár több ezer emberrel is kontaktusba kerültek korábban.

A közösségi médiában számos olyan kép kering, amiken az látszik, hogy sok utas mit sem törődve ezekkel a korlátozásokkal, egyszerűen átbújik a kordon alatt és nyugodtan használja a busz lezárt részeit is, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezek a felvételek javában a fővárosi tömegközlekedési eszközökön készültek, ahol a veszprémihez hasonló intézkedéseket vezettek be.

Felkerestük a V-Busz illetékeseit és érdeklődtünk, hogy Veszprémben milyen a morál az utasok körében, mennyire tartják be ezeket az újonnan hozott szabályokat?

Veszprémben alapvetően fegyelmezettek az emberek, megértették a helyzet komolyságát és könnyen elfogadták ezeket az intézkedéseket. Munkatársaink és az utasaink védelme most a legfontosabb, így minden tőlünk telhető óvintézkedést megteszünk az ő érdekükben, amellett, hogy a szolgáltatás továbbra is működik.

Az óvintézkedések nem csak a busz első részének elkülönítésére terjednek ki,

a V-Busz telephelyén naponta fertőtleníti az összes járművét.

A cégtől megtudtuk, hogy korábban is naponta takarították a buszokat, de ez a koronavírus járvány megfékezése érdekében most napi szinten teljes higiéniai fertőtlenítéssel is kibővült.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
Dr. Udvardy György veszprémi érsek videóüzenetben szólt híveihez Pünkösd alkalmából. Közben az országban sok helyen már megtartották a szentmiséket, de csak szigorú egészségügyi biztonsági előírások betartása mellett.
Rasovszkynak három hét és három fok hiányzik az első balatoni edzéséhez
Rasovszkynak három hét és három fok hiányzik az első balatoni edzéséhez
A világ- és Európa-bajnok veszprémi úszót, Rasovszky Kristófot most a sikeres egyetemi vizsgái motiválják.
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
2020. május 31. // Angéla névnap