Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fegyelmezetlenség nem, fertőtlenítés van a V-Busz járművein

2020. március 19. 14:20
A koronavírus miatt bevezetett óvintézkedések sorából a V-Busz sem maradt ki. A veszprémi közösségi közlekedésért felelős cégnél érdeklődtünk, hogyan váltak be az intézkedések és ezekre hogyan reagáltak az utasok.

Március 16-án lépett érvénybe a V-Busz járatain az a korlátozás, miszerint a fel- és leszállás csak a hátsó ajtókon történhet, a sofőr mögötti sort pedig kordonnal lezárták, így védve a járművezetőket, akik naponta akár több ezer emberrel is kontaktusba kerültek korábban.

A közösségi médiában számos olyan kép kering, amiken az látszik, hogy sok utas mit sem törődve ezekkel a korlátozásokkal, egyszerűen átbújik a kordon alatt és nyugodtan használja a busz lezárt részeit is, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezek a felvételek javában a fővárosi tömegközlekedési eszközökön készültek, ahol a veszprémihez hasonló intézkedéseket vezettek be.

Felkerestük a V-Busz illetékeseit és érdeklődtünk, hogy Veszprémben milyen a morál az utasok körében, mennyire tartják be ezeket az újonnan hozott szabályokat?

Veszprémben alapvetően fegyelmezettek az emberek, megértették a helyzet komolyságát és könnyen elfogadták ezeket az intézkedéseket. Munkatársaink és az utasaink védelme most a legfontosabb, így minden tőlünk telhető óvintézkedést megteszünk az ő érdekükben, amellett, hogy a szolgáltatás továbbra is működik.

Az óvintézkedések nem csak a busz első részének elkülönítésére terjednek ki,

a V-Busz telephelyén naponta fertőtleníti az összes járművét.

A cégtől megtudtuk, hogy korábban is naponta takarították a buszokat, de ez a koronavírus járvány megfékezése érdekében most napi szinten teljes higiéniai fertőtlenítéssel is kibővült.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.