2021. szeptember 16.
//
Edit névnap

Vett egy régi autót, majd fű alatt rendszámot is szerzett hozzá

2020. március 21. 14:25
police.hu
Egyedi azonosító jellel visszaélés miatt folyt nyomozás egy 17 éves fiatal ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. január 10-én délután, hogy Veszprémben, az Egyetemvárosban egy parkoló autót megrongáltak. Mivel a bejelentést nem a tulajdonos tette, ezért az intézkedő rendőr a jármű forgalmi rendszáma alapján próbálta felvenni a kapcsolatot a sértettel. Az ellenőrzés során azonban a járőr megállapította, hogy a gépkocsira felszerelt rendszám eredetileg egy másik autóra lett kiadva.

Az ügyben indult eljárás során a veszprémi nyomozók a megrongált jármű tulajdonosát felkutatták és megállapították, hogy a 17 éves megyeszékhelyi lakos azt még 2019 decemberében rendszám és okmányok nélkül vásárolta egy ismerősétől. A fiatalkorú az autót lakóhelyére szállíttatta, majd a jogszerű közterületi tároláshoz szerzett hozzá egy pár rendszámtáblát, és felszerelte azokat az autóra.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Az elkövetett rongálás kapcsán a nyomozók szabálysértési eljárást kezdeményeztek ismeretlen elkövetővel szemben.

vehir.hu