2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Nem áll le a zöldhulladék begyűjtése

2020. március 25. 9:53
VKSZ Zrt

Folyamatos az alapszolgáltatás, változatlan létszámmal, teljes üzemmódban dolgozunk – tájékoztatta a VHK Nonprofit Kft. működéséről a lakosságot Czaun János, ügyvezető. Zavartalan a kommunális hulladék gyűjtése, szállítása és ez vonatkozik a szelektív edények ürítésére is.

- A házhoz menő zöldhulladék gyűjtésének félidejében járunk. Két hét már eltelt az akcióból, eddig összesen 79 tonna zöldet gyűjtött össze a VHK Nonprofit Kft. Jelenleg is három gyűjtőjárat járja a várost és gyűjti össze a zöldeket.

Még két hétvége áll a veszprémiek rendelkezésére, hogy a lágyszárúkat és a faleveleket zsákokba, a fás szárúakat, a nyesedéket pedig 1 m-es kötegekbe rendezve kitegyék közterületre. Azt kérte ugyanis a közszolgáltató, hogy a négy hetes időszak alatt, lehetőség szerint egy alkalommal kerüljön a zöld közterületre a hatékonyabb gyűjtés és elszállítás érdekében.

A Kistó utca 8. szám alatt működő Hulladékgyűjtő udvar is változatlan nyitva tartással üzemel, hétköznap 8.00 és 17.00 között, míg szombaton 8.00 és 13.00 között tart nyitva. Jelenleg is rengeteg zöldhulladék érkezik, lakossági beszállításból, de emellett 21 más típusú hulladék is leadható itt, melyek fajtáiról bővebben ezen az oldalon tájékozódhatnak.

vehir.hu