2020. március 30. // Zalán névnap

Minden veszpréminek védőmaszkot adna az önkormányzat

2020. március 25. 16:07
Varrónőket toboroz a város, hogy minden lakosnak jusson védőmaszk Veszprémben.

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet óta nem telik el nap, hogy ne látnánk úton-útfélen kezdeményezéseket, akciócsoportokat és vállalkozásokat, akik felajánlásokkal vagy épp szolgálataikkal járulnak hozzá a vírushelyzet javításához.

A helyi önkormányzat a múlt héten indította el az időskorúak segítését célzó telefonvonalait és egy e-mail címet, de egy önkéntes pénzbeli felajánlásokat gyűjtő számlaszámot is elindított.

A város legújabb terve az, hogy minden veszprémit ellássanak védőmaszkkal.

Mivel ezek beszerzése nem könnyű, varrónőket kezdtek el toborozni a héten, hogy meggyorsítsák a munkát.

A fotó illusztráció!A fotó illusztráció!

Porga Gyula polgármester a Vehir.hu-nak azt mondta, a kedden már megérkezett 20 ezer maszk gyártásához szükséges anyag Veszprémbe, amit a Petőfi Színház, a Kabóca Bábszínház, a Táncsics iskola, az Egry úti óvoda kollektívája és néhány önkéntes varr, de szükség van további dolgos kezekre, hisz munka van, és lesz bőven.

Az önkormányzat ehhez egy felhívást is közzétett, amit a portálunkhoz is eljuttatott:

Porga Gyula a Vehir.hu-n keresztül is megköszönte a veszprémieknek, hogy két héttel a veszélyhelyzet kihirdetése óta türelemmel és fegyelmezettséggel viselik a bevezetett korlátozásokat. Ahogy mondta, „külön köszönet illeti azokat az önkénteseket és vállalkozásokat, akik felajánlásokkal és pénzzel segítették a munkát.”

Ge. Á.
Domján Attila
2020. március 30. // Zalán névnap