2020. szeptember 19. // Vilhelmina névnap

Minden veszpréminek védőmaszkot adna az önkormányzat

2020. március 25. 17:07
Varrónőket toboroz a város, hogy minden lakosnak jusson védőmaszk Veszprémben.

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet óta nem telik el nap, hogy ne látnánk úton-útfélen kezdeményezéseket, akciócsoportokat és vállalkozásokat, akik felajánlásokkal vagy épp szolgálataikkal járulnak hozzá a vírushelyzet javításához.

A helyi önkormányzat a múlt héten indította el az időskorúak segítését célzó telefonvonalait és egy e-mail címet, de egy önkéntes pénzbeli felajánlásokat gyűjtő számlaszámot is elindított.

A város legújabb terve az, hogy minden veszprémit ellássanak védőmaszkkal.

Mivel ezek beszerzése nem könnyű, varrónőket kezdtek el toborozni a héten, hogy meggyorsítsák a munkát.

A fotó illusztráció!A fotó illusztráció!

Porga Gyula polgármester a Vehir.hu-nak azt mondta, a kedden már megérkezett 20 ezer maszk gyártásához szükséges anyag Veszprémbe, amit a Petőfi Színház, a Kabóca Bábszínház, a Táncsics iskola, az Egry úti óvoda kollektívája és néhány önkéntes varr, de szükség van további dolgos kezekre, hisz munka van, és lesz bőven.

Az önkormányzat ehhez egy felhívást is közzétett, amit a portálunkhoz is eljuttatott:

Porga Gyula a Vehir.hu-n keresztül is megköszönte a veszprémieknek, hogy két héttel a veszélyhelyzet kihirdetése óta türelemmel és fegyelmezettséggel viselik a bevezetett korlátozásokat. Ahogy mondta, „külön köszönet illeti azokat az önkénteseket és vállalkozásokat, akik felajánlásokkal és pénzzel segítették a munkát.”

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Többen éltek a lehetőséggel és kihasználták az indiánnyarat ahhoz, hogy részt vegyenek a Vadvirágos Piknikek a Kálvin Parkban pénteken. A mezítlábas szabadtéri rendezvényen a jó hangulat mellett hasznos ismeretekkel és veszprémi sajátosságokkal is találkozhattak a környezettudatosság jegyében a kilátogatók.
Női kézilabda BL: elmarad a Vipers-Ferencváros mérkőzés
Női kézilabda BL: elmarad a Vipers-Ferencváros mérkőzés
Elmarad a norvég Vipers Kristiansand és a Ferencváros szombati mérkőzése a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, mert a magyar csapat két játékosa megfertőződött a koronavírussal.
Öt pozitív teszt, a kupameccs elmarad!
Öt pozitív teszt, a kupameccs elmarad!
A VLS Veszprém ügyvezetője, Szabó Péter tájékoztatta portálunkat, hogy kötelékükben öt újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az illetékes szervek pénteken este. Ennek tudatában a bakonyiak halasztást kértek szombat délutáni kupamérkőzésükre, amit a Magyar Labdarúgó-szövetség azonnal jóvá is hagyott.
Mintegy 120 ezer éves emberi lábnyomokra bukkantak Szaúd-Arábiában
Mintegy 120 ezer éves emberi lábnyomokra bukkantak Szaúd-Arábiában
A mai Szaúd-Arábia területén egy kis csapat Homo sapiens 120 ezer éve megállt, hogy élelmet szerezzen és igyon egy sekély tó vizéből, melyhez a minden mai állatnál hatalmasabb tevék, bölények és elefántok is jártak - olvasható a Science Advances aktuális számában közölt tanulmányban.
110 millióból fejleszthetnek a veszprémi magánszállások
110 millióból fejleszthetnek a veszprémi magánszállások
Nyár elején írták ki azt a pályázatot, ami a legfeljebb nyolc szobával rendelkező magánszálláshelyeket segíti – Veszprémben 45 vállalkozás részesült összesen több mint 110 millió forint értékben a keretből.
2020. szeptember 19. // Vilhelmina névnap