Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Videóklip-sztárok lettek a Deák iskola tanulói

2020. március 31. 13:53
Veszprémben a Deák Ferenc Általános Iskola udvarán forgatta az Alma Együttes legújabb videóklipjét a ZöldForgó című dalukhoz. A zeneszám mondanivalójában a gyerekek nyelvén igyekszik felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és a túlfogyasztás veszélyeire.

A dal ráirányítja a gyerekek figyelmét a túlfogyasztásra az energiapazarlásra úgy, hogy közben megoldásokat is nyújt. Az összefogást és a közös felelősségvállalást pedig egy nagy koncertélmény kereteibe helyezi, ahol mindenki egy cél érdekében emeli a magasba a kezét. A Klip és a ZöldForgó Élménynap támogatója az ITM, áll a videó leríásában a Youtube-on.

Zene: Buda Gábor
Szöveg: Ránki András

Zöldforgó, világban bolyongó,
Csak te rád vár már a Föld bolygó.
Nincs más, ami fenntart: Zöldforgás!
Kispajtás, ez az új észjárás!

Halld meg a Zöldforgó szavát:
Jó barát, a bolygót óvjad hát!
Jól figyelj, felelős vagy tettedért!
Hisz minden mindennel összeér.

Ne tétovázz, ütött az óra!
Hallgass az okos szóra!
Kezedben már a megoldás,
Így lesz teljes a Zöldforgás!

Még nem késő, már ma kezdd el,
Ápold szívvel-lélekkel
A Földet, mely attól olyan szép,
Hogy minden zuga szívedbe fér.

Vigyázzunk otthonunkra, a Földre!
A Zöld Forgóval mindennap tehetünk érte!
Gyere, add te is a kezed!

vehir.hu
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  ma 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. tegnap 14:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.