2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Rendőrkézen a férfi, aki sárban és szoros láncon tartotta kutyáját 

2020. április 2. 13:44
Veszprémi Rendőrkapitányság
A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az állatkínzás miatt folytatott ügy vizsgálatát.

Még novemberben jelezték a rendőröknek, hogy Veszprémben, a Csatárhegy városrészen egy fához láncolt kutya napok óta vonyít, és többször össze is esett. A helyszínre érkező járőrök egy legyengült fizikai állapotú, németjuhász keverékebet találtak, melynek bundája sártól nedves volt. Az állat nyakában egy körülbelül másfél méter hosszúságú lánc lógott, ami már mélyen beágyazódott az általa okozott sebbe.

A helyszíni szemle keretében rendőrök a kutyát lefoglalták, majd egy veszprémi állatvédelmi alapítvány munkatársainak adták át, akik gondoskodtak a soron kívüli egészségügyi ellátásáról. A nyomozók azonosították az eb tulajdonosát és gyanúsítottként kihallgatták állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 34 éves veszprémi férfi beismerő vallomást tett és lemondott a kutya tulajdonjogáról, ezért a nyomozók az ebet az állatvédelmi alapítvány képviselője részére kiadták. Az ügyben beszerzett szakvélemény szerint a gyanúsított bánásmódja alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, illetve annak pusztulását okozza, továbbá arra is, hogy annak különös szenvedését idézze elő.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

vehir.hu

További cikkek

Többször is lopott a boltból
Többször is lopott a boltból
A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták az 52 éves helyi lakost.
Húsz migránst szállított kisteherautójával a fiatal gyanúsított
Húsz migránst szállított kisteherautójával a fiatal gyanúsított
A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 19 éves olasz állampolgárságú férfinak, aki 2022. május 16-án húsz illegális határátlépőt akart egy furgonban Ausztriába juttatni.
Füves cigit találtak fiataloknál Alsóörsön
Füves cigit találtak fiataloknál Alsóörsön
Ovádi Péter: 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket
Ovádi Péter: 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket
A civil állatvédő szervezetek támogatására 500 millió forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre - mondta Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Táskákat rugdosott, testvérpárt ütött meg egy Veszprém megyei tanítónő
Táskákat rugdosott, testvérpárt ütött meg egy Veszprém megyei tanítónő
Kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a tanítónőt, aki a durva fegyelmezési módszereivel veszélyeztette a rábízott gyerekek testi, erkölcsi és értelmi fejlődését.