Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
17°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
17°C

Első megyei Diák Média Nap

2008. május 16. 11:28
Veszprém megye minden városából érkeztek diákok a Megyei Média Nap rendezvényre. A Városi Művelődési Központban mntegy 150, általános és középiskolás diák ismerkedik a média világával. Balassi Anett az esemény szervezője kihangsúlyozta, hogy a rendezvény egyik fő célja, hogy az említett korosztály képviselői megfelelő tájékoztatást kapjanak a média világáról.
Az előadásokat megyei  újságírók tartották. A délután során a Pannon Egyetem média szakos hallgatói is részt vesznek az egész napos rendezvényen. Szintén a délutáni órákban értékeli a zsűri a beérkezett diák-írásokat.  Három kategóriában, 17 megyei iskolának a tanulói küldték be alkotásaikat: interjú-készítés, élménybeszámoló-útleírás és esélyegyenlőség témakörökben. Balassi Anett fontosnak tartja, hogy a diákok megismerkedjenek a média valóságával, annak tartalmával, ki kell fejleszteni az egészséges és kritikus szemléletet a fiatalokban.

A mai rendezvény hagyományteremtő jelleggel született, ígérik lesz folytatás. A mai rendezvény fő támogatói között megtaláljuk a Demokratikus Ifjúságért Alapítványt, Veszprém Ifjúsági Közalapítványt, a Városi Művelődési Központot és számos médiumot.

Beke G. László
további cikkek
Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi. ma 10:45 Egy sorrend már most biztos a választások előtt választás 2024 Egy sorrend már most biztos a választások előtt Hétfő délután a veszprémi Helyi Választási Bizottság  kisorsolta, milyen sorrendben szerepeljenek a jelöltek a szavazólapon a június 9-ei önkormányzati választáson. A polgármester- és/vagy képviselő-jelöltekkel együtt összesen 61-en mérettetik meg magukat a választáson. ma 10:03 Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás politika Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás Péntek délután a Második Reformkor párt színeiben Vona Gábor is ellátogatott Veszprémbe országjárásának keretében. A Jobbik egykori elnöke és miniszterelnök-jelöltje tavaly szeptemberben formálta át párttá az addigi alapítványát, amivel az EP-választáson el is fog indulni. A Vehír több témában is kérdezte a pártvezetőt, Vona Gábor pedig a mainstream ellenzéki forradalmi narratíva helyett egy jóval reálisabb politikai képet és célokat festett fel. ma 9:56 Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. tegnap 16:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.