2020. november 29.
//
Taksony névnap

Gyalogosan nem vehető igénybe a balatoni komp

2020. április 6. 11:39
balatonihajozas.hu
A koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel a Balatoni Hajózási Zrt. március 24-től átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompjainak szolgáltatását egészen a rendelkezések visszavonásáig.

Az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzített információkhoz képest módosult az aktuális menetrend és napi üzemelési időszak:

  • Szántódrév kikötőből az első járat 7.00 órakor, míg az utolsó 19.00 órakor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden egész órakor.
  • Tihanyrév kikötőből az első járat 7.15 perckor, míg az utolsó 19.15 perckor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden óra 15 perckor.

A szolgáltatás kizárólag gépjárművel történő utazás során vehető igénybe.

Gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat a Balatoni Hajózási Zrt. március 24-től átmenetileg nem szállít!

A balatonihajozas.hu-n megjelent közleményben továbbá az áll, hogy az utasok a jegyváltás és utazás ideje alatt – esetleges vészhelyzettől eltekintve – a gépjárműből sem szállhatnak ki.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőjében egyetlen autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából.

A BAHART arra kéri utasait, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést: lehetőségeik szerint a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

Simon Dani

További cikkek

8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.
Több útszakasz is megújul megyénkben
Több útszakasz is megújul megyénkben
A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.
Hétfőtől téli menetrend szerint, óránként közlekednek a balatoni kompok
Hétfőtől téli menetrend szerint, óránként közlekednek a balatoni kompok
Hétfőtől téli menetrend szerint, rövidebb ideig járnak, és a korábbi 40 percenkénti gyakoriság helyett óránként indulnak a balatoni kompok Szántód és Tihany között - tudatta a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART).
Téli üzemmódra állt át a Magyar Közút
Téli üzemmódra állt át a Magyar Közút
A héten országosan téli üzemmódra állt át a Magyar Közút. Elmondjuk, hogy mit jelent ez.
A balatoni vízimentők csaknem négyezer embert láttak el strandokon idén
A balatoni vízimentők csaknem négyezer embert láttak el strandokon idén
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vetett még egy utolsó pillantást a mögöttünk hagyott nyárra, és összefoglalták számokban a tevékenységüket.