2020. május 31. // Angéla névnap

Gyalogosan nem vehető igénybe a balatoni komp

2020. április 6. 12:39
balatonihajozas.hu
A koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel a Balatoni Hajózási Zrt. március 24-től átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompjainak szolgáltatását egészen a rendelkezések visszavonásáig.

Az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzített információkhoz képest módosult az aktuális menetrend és napi üzemelési időszak:

  • Szántódrév kikötőből az első járat 7.00 órakor, míg az utolsó 19.00 órakor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden egész órakor.
  • Tihanyrév kikötőből az első járat 7.15 perckor, míg az utolsó 19.15 perckor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden óra 15 perckor.

A szolgáltatás kizárólag gépjárművel történő utazás során vehető igénybe.

Gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat a Balatoni Hajózási Zrt. március 24-től átmenetileg nem szállít!

A balatonihajozas.hu-n megjelent közleményben továbbá az áll, hogy az utasok a jegyváltás és utazás ideje alatt – esetleges vészhelyzettől eltekintve – a gépjárműből sem szállhatnak ki.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőjében egyetlen autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából.

A BAHART arra kéri utasait, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést: lehetőségeik szerint a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

Simon Dani
2020. május 31. // Angéla névnap