Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új karral bővülhet a Pannon Egyetem

2020. április 6. 17:13
Ovádi Péter és Vigh László parlamenti képviselők kezdeményezésére új karral bővülhet a Pannon Egyetem.

Veszprém megye 1. sz. választókerületének képviselője valamint  Zala Megye 1. sz. választókerületének képviselője módosító indítványt nyújtottak be a Nemzeti felsőoktatásról szóló törvénymódosításhoz. A két képviselő azt szeretné elérni, hogy a Zalaegerszegen működő, a jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szervezetéhez tartozó Gazdálkodási Kar a Pannon Egyetem szervezetébe olvadjon be.

A kezdeményezést a Pannon Egyetem vezetése is támogatja, hiszen az egybevág az intézmény fejlesztési stratégiájával. "A Pannon Egyetem a BGE nagy múltú Gazdálkodási Karának integrációjával tovább erősítené a Közép- és Nyugat-Dunántúli régióban a felsőoktatásban és a kutatás-fejlesztés területén betöltött vezető szerepét, amihez stratégiai elképzeléseink szerint Zalaegerszegen a mérnöki, műszaki területek jelentős fejlesztésével kívánunk hozzájárulni" – fogalmazott közös közleményében Gerencsér András rektor és Csillag Zsolt kancellár.

"Veszprém és térségének alapvető érdeke, valamint a város fejlődésének egyik legfontosabb záloga a Pannon Egyetem folyamatos fejlődése, erősödése. A Pannon Egyetem a régió meghatározó felsőoktatási intézménye, amelynek ereje a magas szakmai tevékenysége mellett az összefogásban rejlik, Veszprémmel, a környező településekkel, cégekkel és intézményekkel" – fogalmazott Ovádi Péter. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.