Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Aki operatív módon beköltözött a magyar háztartásokba

2020. április 7. 8:33
Müller Cecília országos tisztifőorvosnál talán csak Győrfi Pált látjuk többet a koronavírus kapcsán megnyilvánulni. Mi most mégis az ország jó szándékú, aggódó nagymamájának jártunk utána és egyből találtunk egy Veszprém megyei szálat.

Nem túlzás azt mondani, hogy Müller Cecília beköltözött a magyar háztartásokba, állandó vendég lett a TV-n, rádión és interneten keresztül. A koronavírus járvány miatt felállított operatív törzs tagjaként ő az, aki minden egyes nap kamerák elé áll, hogy nem is olyan rövid sajtótájékoztatókon keresztül informálja az embereket a vírus terjedéséről, a korlátozó intézkedések egészségügyi hátteréről, valamint a helyes magatartásról ezekben az időkben.

De ki is Müller Cecília pontosan?

Orvosi diplomáját 1984-ben szerezte a Pécsi Orvostudományi Egyetemen cum laude minősítéssel. Négy szakvizsgával rendelkezik, üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan területekről.

Szakmai pályafutása során volt Dunaújvárosban kórházi orvos, Mezőfalván üzemorvos, majd nagyvenyimi háziorvos, ezen kívül dunaújvárosi és Fejér megyei tisztifőorvos is.

2010-ben néhány hónapon keresztül a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította a kolontári vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását. Az itt végzett munkájáért miniszteri elismerésben is részesült.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetését, ezáltal országos tisztifőorvosi feladatát 2018 decembere óta látja el, a 2020-ban Európában, ezáltal Magyarországon is megjelenő koronavírus-járvány miatt felállított operatív törzs tagja és a járvánnyal kapcsolatos sajtótájékoztatók állandó résztvevője lett.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.