2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Így védhetjük a közterületen dolgozókat

2020. április 7. 10:07
VKSZ Zrt
Csupán az amúgy is érvényes szabályok betartásával most sokat segíthetünk a hulladékszállításban dolgozóknak.

Az emberek többsége otthonról végzi a munkáját, az autókkal is a házak előtt, az utcán parkolnak, sokszor akadályozva ezzel a hulladékszállító autó behajtását vagy a gyűjtőedények ürítését. A VKSZ Zrt. weboldalán közzétett szövegben mindenkit arra kérnek, legyen kicsit körültekintő és az ürítés napján figyeljen arra, hogy helyet hagyjon a kukásautónak!

A háztartásban most fertőző hulladék is keletkezhet. Célszerű a papír zsebkendőket, a használt gumikesztyűket és szájmaszkokat zárt csomagolásban, akár egy használt zacskóba zárva az edényekbe helyezni. Véletlenül se fordulhasson elő olyan eset, hogy a kuka ürítése közben ez a fajta hulladék kipotyog, szétszóródik.

Ebben az időszakban különösen fontos lenne a hulladékgyűjtő edények kimosása, fertőtlenítése minden ürítés után.

Érezhetően több hulladék keletkezik a háztartásokban, éppen ezért próbáljunk meg törekedni arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk: csökkentsük például a csomagolóanyagok mennyiségét!

Ne feledjük, hogy a hulladékgyűjtő edények a gyűjtési napokon reggel 6.00 órára kerüljenek közterületre. Ez a közelgő húsvéti ünnepnapokra is érvényes, hiszen a hulladékgyűjtés- és szállítás a hosszú hétvégén is változatlan menetrend szerint zajlik majd.

A VKSZ Zrt. is és VHK Nonprofit Kft. is mindent megtesz közterületen dolgozói védelmében. A hulladékos közszolgáltatásban dolgozó kollégák számára maszkot, kézfertőtlenítőt, ruhafertőtlenítőt biztosít a VHK Nonprofit Kft., valamint biztosítja a járművek napi szintű fertőtlenítését is.

A VKSZ Zrt. közterület tisztántartásban részt vevő munkatársai szintén rendelkeznek maszkkal, kesztyűvel, minden úttisztító saját kézfertőtlenítőt kapott, szerszámaikat is naponta sterilizálják. Ők az utak, járdák tisztán tartása mellett heti rendszerességgel fertőtlenítik a köztéri fitness eszközöket és ezen a héten elindul a közterületi padok fertőtlenítése is.

vehir.hu

További cikkek

Közös erővel újult meg Jutaspuszta művelődési háza
Közös erővel újult meg Jutaspuszta művelődési háza
A szombati hagyományos családi napon már egy kívül-belül megszépült közösségi házat vehettek birtokba az ottlakók.
Az ország legszebb futókörén versenyeztek
Az ország legszebb futókörén versenyeztek
Második alkalommal rendezték meg Lókúton a RossbRUNn ultrafutóversenyt a hosszútávfutás szerelmeseinek.
Még ma is hevernek emlékek a Balaton mélyén a 20. század nagy világégéséből
Még ma is hevernek emlékek a Balaton mélyén a 20. század nagy világégéséből
A Balaton és környéke az évszázadok alatt látott már sok dolgot. Itt fejlődött a magyar halászati és borkultúra, a törökökkel vízi csatákat vívtak a magyarok, később gőzhajók indultak el a tavon, ma pedig virágzik a turizmus. A 20. század közepén viszont a II. világháború mértékében is az egyik legnagyobb harc zajlott a tó környékén.
Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Látványos videón mutatja meg az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred, hogyan történik az I. és II. világháborús - köztük a Veszprémben talált - bomba hatástalanítása.
Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása
A Modern Városok Program keretében, mintegy 650 millió forintból újul meg az egykori 82-es út nyomvonala.